• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Deşarj izni ve çevre izni

Melih Coşar

Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Danışmanlık Grubu Yönetim Grubu
Katılım
3 Temmuz 2010
Şehir
Ankara
Firma
.
Arkadaşlar bir yerde çelişkiye düştüm. Bir tesisimde arıtma tesisi var ve deşarj kalite kontrol ruhsatı mevcut. 2014'e kadar da süresi var. Buna göre bu tesise gfb alındıktan sonra ilgili çevre iznine başvurmam gerekiyor mu yoksa deşarj izni süresinin bitmesini beklemem gerekir mi?. Benim bildiğim bu izinler nisan 2012 ye kadar geçerliler. Yani çevre iznine başvurmam gerekiyor. Burada çelişkiye düştüm. Yardım edebilir misiniz?
 
Geçici Faaliyet belgesine başvurup aldıktan 6 ay içerisinde Çevre İznine başvurmanız gerekiyor. 1 yıl içinde işleme başlamaz iseniz tekrar gfb almanız gerekir.
 
İşte çelişkiye düştüğüm nokta burada:
-GFB alınmasını geciktirebilir iznin bittiği yılda alabilir miyim?
- İki tane izne başvuracak olsam. biri emisyon diğeri deşarj izni. Emisyonun tarihi bitiyor.Ona başvurdum. Deşarjın tarihine daha var. Sonraya bıraksam?
 
süreli izinler sürenin bitimine en az bir ay kala,süresiz izinler ÇKAGİLHY yürürlüğe girişinden 24 ay sonrasına(01.04.2012) kadar yenilenmesi gerekmekte.
Mevcut izin ve lisansların geçerliliği
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Mevcut işletmeler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce ilgili mevzuat kapsamında ayrı ayrı almış oldukları izin veya lisanslarından, bu Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra geçerliliği ilk bitecek olanın süre bitiş tarihinden en az otuz gün önce bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunda bulunur.
(2) Çevre izin ve lisansları süresiz olanlar ise, bu Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihinden itibaren en geç iki yıl içerisinde bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunda bulunur. Ancak bu işletmelerden ilk defada ücret alınmaz.
 
Tesiste endüstriyel atıksu arıtmanın deşarj izni var, atıksuda ağır metallerde bulunuyor. GFB başvurusu yapıyorum, tehlikeli madde deşarj izni için de başvuruda bulunmalı mıyım?
 
Tesiste endüstriyel atıksu arıtmanın deşarj izni var, atıksuda ağır metallerde bulunuyor. GFB başvurusu yapıyorum, tehlikeli madde deşarj izni için de başvuruda bulunmalı mıyım?
 
@Melih Coşar


Arkadaşım, senin Deşarj İznin mi var yoksa DKKR n mi? İkisi aynı şey değil. Birisi dere, göl vs alıcı ortama deşarj eden işletmeler için alınması gereken izin diğeri ise kanalizasyon sistemine bağlantı için alınan ruhsat. DKKR n varsa izinden muafsın demek dolayısıyla çevre iznine başvururken onu baz almıyorsun. Emisyon izninin süresi eğer Nisan 2012 den önce doluyosa o tarihte başvuruyosun daha sonra doluyosa Nisan 2012 de GFB ye başvuruyorsun.
 
@Nurhayat Karadağ

Arkadaşım yazım yanlışımı farketmem geç oldu kusura bakma. DKKR var. Bu sebepten ötürü ilgili çevre iznine başvurulacağı konusunda çelişkim vardı. Çelişkim şu göderdiğin mesajınla giderildi ve perçinlendi. Çok teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar Çevre İzin belgesini almış olan bir tesisim mevcut. Çevre İzin belgesi ekinde "Tesis İzin Koşulları" başlığı altında "debisi 201-100o m3/gün arasında olan tesisler iç izlemeye **esas ayda bir numune alacak (İl Çevre ve Şehircilik Müd. tarafından denetime esas asgari dört ayda bir numune alınacak)" ifadesi geçmektedir. Çevre ve Şehircilik İl Müd.'ne sordum ama cevap alamadım, bu durumda iç izlemeye esas Çevre ve Şehircilik İl Müd. yetkilileri gözetiminde asgari 4 ayda bir numune mi aldırmamız gerekiyor (aylık numune alımı gerçekleştiriliyor)?Teşekkürler...
 
arkadaşlar merhaba,
ambalaj atıkları toplama ayrıştırma tesisi için gfb başvurusunda bulunduk.başvurumuz reddedildi. reddedilme sebeplerinden biri "taahhütte ambalaj ayırmadan başka işlem yapmayacağız denilmesine ramen ÇED görüşünüzde tehlikesiz atık geri dönüşüm faaliyeti yapılacağı belirtilmiş olması" deniyor. ÇED görüşünde tehlikesiz atık geri dönüşümü ve ambalaj atıkları toplama ayrıştırma faaliyetleri yapılması planlanıyor diye yazıyor. Sizce bu reddedilme sebebi geçerli bir sebepmidir. yani ÇED de bu yazıyor die illaki bu faaliyeti yapmamızmı gerekir.
 
Üst