• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dezenfeksiyon ihtiyacı..?

sukrugorel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ekim 2012
Firma
küçükkuyu belediyesi
merhabalar evsel atıksu tesisimiz geçici kabül aşamasında iller bankası projesi debisi 5500 m3/gün olup uzun havalandırmalı aktif çamur A2o prosesi fakat çıkış yapısında dezenfekte ünitesi proje kapsamında değil alıcı ortam olarak dereye vericez ordan da denize dökülüyo turizm şehrindeyiz yaz aylarında aşırı maximum debiyle çalıştıgında alıcı ortam da sıkıntı yaşayabilirmiyiz fikirlerinizi öğrenmek istedi.
 
Bence çıkışa bir dezenfeksiyon ünitesi olmalı,bizimde buna benzer daha düşük debili bir arıtmamız var alıcı ortamda dere,dezenfeksiyon yapıyoruz.
 
uzun havalandırmalı aktif çamur daha devreye alınmadı , ileri biyolojik arıtma fakat benı korkutan e-coli ve toplam koliform. fakat arıtılan suyu da sulama suyu olarak kullanıcaz klor da bitkilere zarar verebilir. dezavantajıda var.
 
teknik usuller tebliğinde sulama suyu ile ilgili olarak bakiye klor miktarı > 1 mg/L diyor. Üst sınır belirtilmemiş ama bakiye klor 1 mg/L nin üzerinde ve yakın değerler oldukça problem olmaz.(1-2 gibi mesela). Bizde sulama suyunda kullandığımız bir tesiste klor ile dezenfeksiyon yapıyoruz. Tabi sulanacak bitkinin niteliği de önemli ne kadar hassas bir bitki.Çok hassas bir bitki ise 1 mg/L de fazla gelir belki. Bence Teknik Usuller Tebliği 'ni incelemen sana yardımcı olacaktır.

Kolay Gelsin
 
Üst