• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Doğa suçları ülkeleri tehdit ediyor

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Dünya Doğa Fonu WWF, canlı türlerinin yasadışı ticaretinin, çetelere yılda 20 milyar dolara yakın gelir kazandırırken, bazı ülkelerin istikrarını ciddi şekilde tehdit ettiğini bildirdi.
haber.jpg
Doğa koruma örgütü WWF tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçlarının yer aldığı rapor silahlı grupların sınırları aşarak işlediği doğa suçlarındaki artışa odaklanıyor.
Raporda bu şekilde elde edilen paralarla iç savaşların finanse edildiği de yazıyor.
Raporun yayımlanışı Malezya yetkililerinin, tarihin en büyük fildişi kaçakçılığını ortaya çıkarışıyla aynı sıraya rastladı. Malezya yetkilileri tam 20 ton kaçak fildişine el koydular.
WWF'nin genel başkanı Jim Leape'e göre, rapor doğal yaşama karşı işlenen suçlarda son on yılda büyük bir artış olduğunu ve artık çok daha büyük bir tehdide dönüştüğünü ortaya koyuyor.
Fildişi silah oluyor

Leape düzenlediği basın toplantısında, "Bu olgunun etkileri doğal yaşamın çok ötesinde" diye konuştu ve "Bu kriz hükümetlerin istikrarını tehdit eder hale geldi. Ciddi bir ulusal güvenlik tehdidine dönüştü" dedi.
Soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya türlerin ticaretini düzenleyen Cites adlı örgütün genel sekreteri John Scanlon, Afrika'daki silahlı isyancı grupların, fil, kaplan ve gergedan talebini paraya çevirerek silah temin ettiklerini ve savaşlarını sürdürdüklerini söylüyor.
Scanlon, "Bu yılın başlarında Çad ve Sudan'dan isyancı grupların, fildişlerini satıp silah alabilmek amacıyla Kamerun'un kuzeyine geçerek 450 fil öldürdüklerine tanık olduk" dedi ve benzer olayların Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde de yaşandığını anlattı.
WWF raporu yasadışı hayvan ve bitki ticaretinin dünyada, uyuşturucu madde, sahte ürün ve para ve insan kaçakçılığından sonra dördüncü en büyük kaçakçılık faaliyeti olduğu sonucuna varıyor.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst