• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı

Levent Yavuz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ekim 2013
arkadaşlar yeni üye oldum hiçbir şey bilmiyorum 18 tane firmanın dosyasına bakıyorum.
sadece birinin gfb si var. diğerlerini almam lazım. yardımcı olursanız sevinirim
zira soru bombardımanına tutabilirim bu siteyi.

endüstriyel atık planı gfbden önce mi sonramı yada gfbyle alakası varmı
 
Endüstriye atık yönetim planını oluşturursan firmaların iş akım şemalarını hazırlarken atık bölümünde kullanabilirsin , şayet endüstriyel atık yönetim planınıda il müdürlüğüne sunarak onaylatman gerekecek, gfb sürecinde veya başka bir süreçte istemezler sadece entegre denetimlerinde istenir, sen hazırla firmaların için il müdürlüğüne sun.
 
@Levent Yavuz

Levent Bey 18 firmanın tüm çevresel işlemleri ile siz mi ilgileniyorsunuz?!
Çevre iznine tabi tesisler için "Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik"i inceleyip istenen belgelere doğrultusunda GFB ve Çevre İzin sürecini takip etmelisiniz; aynı zamanda izne tabi olsun olmasın her tesisiniz için 3 yıllık Endüstriyel Atık Yönetim Planı oluşturup İl Müdürlüğü'ne onaya sunmalı, atık yağ çıkışı olan tesisler için her yıl şubat ayı sonuna kadar yazılı olarak İl Müdürlüğü'ne bir önceki yılın yağ giriş çıkış bilgisinin beyanını yapmalı, her yıl Mart ayı sonuna kadar Tehlikeli Atık Beyan Sistemine bir önceki yılın tehlikeli atıklarının girişini yapmalısınız. Tesis içinde atıklar için yönetmelik hükümlerine uygun olarak geçici depolama sahası düzenlemesi yapmalı, bu sahada tehlikeli atıkları 180 günden fazla, tehlikesiz atıkları 1 yıldan fazla tutmamalısınız. genel olarak sormuşsunuz genel olarak cevap yazdım; umarım yardımcı olmuştur.
iyi çalışmalar...
 
yönetmeliği inceledim genel bilgiler var. örneğin çevre il müdürlüğüne gönderilen eski dosyalarda atık yönetiminin 3 yılı kapsamasıyla ilgili bir eksiklik bulunmuş. şimdi red yemememiz lazım deniyor. yanılma şansım yok yani tek seferde halletmem lazım.

cevap için teşekkürler

arkadaşlar tapu hangi aşamada kullanılıyor
 
merhaba arkadaslar , Danışmanlığını yaptığımız firmanın ÇKAGİLHY göre EK-1 veya EK-2 de hangi maddelere tabi olduğunu nasıl anlıyoruz? Leb demeden Çorum'u öğrenmeye çalıştığımın farkındayım :) Lütfen ivedilikle cevaplarınız bekliyorum.Teşekkürler
 
Yem Üreten bir fabrika. kapasite raporu EK-1 veya EK-2 de olduğuna karar verildikten sonra istenen bir dosya değilmi? Demek istediğim firmayla anlaştım ilk yapmam gereken ÇKAGİLHY göre EK-1 veya EK-2 hangisine tabi olduğuna karar vermek değilmi ?
 
@Oğuzhan Başıbüyük
evet ama üretim yapan tesislerde zaten kapasite raporu vardır. yoksa da yönetmelikte yem üreten tesisler sınıfını bulup ona göre belirleyebilirsiniz. ben şimdi bakıyorum 7. kısım size uyuyor olmalı, evsel atıksu arıtma tesisiniz varsa 10. kısma bakın (tabi kapasitenize göre Ek1 mi Ek2 mi olduğuna karar verirsiniz) vsss
 
EK-2 ye tabi o yönden okey. fakat sizce 7.kısım haricinde ne olabilir fabrikayı görmeden nasıl karar verebilirim? Mesela emisyon mutlaka vardır ama ne şekilde olduğuna karar veremiyorum .S
 
rica ederim, bildiğim bişey olursa yardımcı olurum bilmediğim konuda bilmiyorum derim :) 7.10 uyuyor mu firmanın faaliyetine? faaliyet kodunun kapasite raporunda yazması lazım. Ben hizmet sektöründe olduğumdan herhangi bir kapasite raporu düzenletmedim ama faaliyet kodu yazar mutlaka, oradan ulaşamazsanız bile tesis yetkilisine resmi şekilde faaliyet alanlarını yazın. mesela gaz yakıt yakıyorlarsa bunun ısıl gücünü bilmeniz lazım ona göre "gaz yakıt yakan tesisler" başlığında da bir yer bulmalısınız, evsel arıtmadan yukarıda bahsettim. yani firmada başka çevresel ne faaliyet vardır bilemiyorum ki o_O
 
arkadaslar cok uçuk bir soru olabilir ama ÇKAGİLHY EK-2 'nin 1.2.1 de yer alan Toplam Yakma Sistem Isıl Gücü (MW) Nasıl Hesaplanır?
 
Oğuzhan kardeşim belli yeni başlamışsın u işe ancak sorduğun soruların ne olduğunu bilmiyor gibisin.
ısıl güç dediğin şey bir birimdir. sen bize bilgi vermeden biz nasıl yardımcı olabiliriz.
sana tavsiyem önce araştır. formda açılan konuları incele sonra soru sor.
Sorunun cevabına gelince;
Isıl güç tesisteki yakma sistemlerinin gücü ile hesaplanır. örneğin bir fırın, brülör gibi yakma veya elektrik ile çalışan ısıtıcıların güçlerini toplarsın sonucu MW'a çevirirsin ısıl güç çıkar.
 
Mahmut Bey, yeni başlamış olabilirim ama sorduğum sorular herşeyi öğrenme çabasından kaynaklıdır.Benim merak ettiğim ısıtıcıların güçlerinin nasıl hesaplandığı yoksa toplama işlemini yapmak zaten sorun değil.Buraya da araştırma yapmak için soru yazıyorum.Teşekkür ederim bilgileriniz için.
 
Yeni başladığın anlaşılıyor. Benim o konuya söylediğim bir şey yok. sadece soru sormadan önce dikkatli bir araştırma yapman gerektiğini söylüyorum. mesela sormuş olduğun soru ile ilgili araştırma yaptın mı? yaptıysan TOPLAM ISIL GÜCÜ ifadesini görmüş olman gerekmiyor mu?

Kusura bakma beni de yanlış anlama ben sana doğru yolu göstermeye çalışıyorum sadece.
 
Yanlış anlamam Mahmut Bey.Yeni başladığımın anlaşılması da açıkçası umrumda değil,derdim işimi öğrenmek.Araştırma konusuna gelince Formülünü bile çıkarttım sıkıntı yok.Daha kısa yoldan sonuca ulaşmak adına cevap bulabilirim diye sorular soruyorum.Cevap verdiğiniz için de teşekkür ediyorum.Doğru yolu gösterdiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum ;)
 
Üst