• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atıksu arıtım tesisi

Ali T.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Mayıs 2016
Şehir
Konya
Firma
...
Merhaba,

Çalıştığım atıksu arıtım tesisinde çamur kabarma ve oksijen sorunum var. Tesis anaerobik+ aerobik olarak çalışıyor. Aerobik tank akm si 7000-8000 civarlarında normalde 3 blowerla çalışırken oksijen 2.5 le kadar çıkabiliyordu. Ama şu an 4 blower çalışmasına rağmen oksijen 0.3 den yukarı çıkmıyor. Aerobik tanka suyun giriş KOİ leri 3000 civarında ve yaklaşık olarak 500 m3 /s su girişi var. Çevre mühendisi olarak yeni başladığım için acemilik var. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Son çökeltimdeki çamura katyonik polielektrolit de deneyebilirsiniz. Sonuç olarak durumun anaerobik reaktörden kaçan çamurdan kaynaklandığı görülüyor. Belki anaerobikten sonra da kimyasal ilavesiyle çamur kaçışını kontrol edebilirsiniz. Bu arada anaerobik reaktördeki problemi kontrol altına almanız gerekli. Tekraren pH ve sıcaklığı kontrol edin. Ayrıca reaktördeki uçucu yağ asidi/alkalinite oranını da kontrol etmeniz gerekli. Kolay gelsin.
 
Sistemdeki MLSS'i düşürerek çözünmüş oksijen ve imhoffta SVI kontrolü yapmak lazım. Çamur geri devrini de azaltmak gerekebilir. Yoğunlaştırıcıdan bir süre çamur çekerek izleyin. Bence SVI olması gerekenden yüksektir.
 
Üst