• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri dönüşüm firmasi ile ilgili

merve akbas

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Kasım 2016
Firma
çalışmıyor
Merhaba arkadaşlar;
Yeni mezunum ve yeni açılan bir geri dönüşüm firmasında işe başlayacağım gfb-izin lisans gibi işlemleri yürüteceğim ilk olarak.
İşe nerden başlamalıyım nelere dikkat etmeliyim sektörde deneyimli arkadaşlarımız yardımcı olursa çok çok sevinirim.

Şimdilik çevre izin ve lisans yönetmeliği ve ek belgeler olarak neler gerekli onları araştırmakla başladm fakat firmada tek mühendis olacağım için ilk iş gününde ne yapacağımı hiç bilmiyorum :(
 
Zor ama bi o kadarda sana deneyim katacak bir süreç seni bekliyor avantajlısın çünkü tesise sıfırdan başlayacaksın adım adım ilerleyerek daha çok pişiceğine inanıyorum. gfb nasıl alınır konu başlıklarından arayabilirsin dilekçe örneği gerekli belgeler vs. bu konu ile alakalı birsürü konu başlığı var.İl çevre ile devamlı irtibat halinde ol.Çekinme ve sor benden sana tavsiye..Gfb belgeni aldıktan sonra tesisine fatura ile atık almaya başlayabilirsin.Bunların bildirimini çbs üzerinden her ay yapman gerekiyor.Hemen bir iç tetkik raporu ve aylık değerlendirme hazırla site içerisinde formatlar yine mevcut.Eğitimini ver.Tesisine hakim ol.Herşeyden haberin olsun.Masa başında oturma yani :) ne ile alakalı geri dönüşüm yapıyorsunuz bilemiyorum bilgilendirirseniz yardımcı oluruz yine hayırlı olsun
 
çok çok teşekkür ederim @çevreci3 .İlk etapta bana bahsedilen ambalaj atığı toplama ayırma ve geri dönüşüm denildi.daha sonrasında tehlikeli ve tehlikesiz atıklar içinde lisans düşünüyorum denildi
 
gfb için gereken evraklar var onları hazırlamaya başlayın. firmanızın muhasebecisi ile sürekli irtibatta olun bazı belgeleri sanayi odasından o ayarlayacaktır. yeni bir firma olması avantajlı. bir çok şeyi öğrenirsiniz.
Atık alımı yapacağınız yerlerle sözleşmeler hazırlarsınız. atık vereceğiniz lisanslı geri kazanım tesisleri ile aynı şekilde sözleşmeleriniz olmalı
Hangi atık kodlarıyla atık alımı yapacaksınız mutlaka onları faturalara yazdırın aynı şekilde çıkış yaparkende faturanıza atık kodlarını yazın.
İç tetkik raporu ve aylık değerlendirme raporları hazırlayın. bunların örnekleri zaten var. iç tetkik raporunda tesis ile ilgili yapman gereken tüm faaliyetleri belirteceğin için sizde işi öğrenmiş olursunuz.
ve forum u sıkı takip et bende bir çok şeyi sağolsun burdaki arkadaşlardan öğrendim.
 
@Olgaç Sürmelihindi çok teşekkür ederim. mail adresimi mi vereyim yoksa buradanmı paylaşacaksınız dökümanları

@levent13kurt çok teşekkür ederim sizlerin yardımıyla birçok bilgi aldım bundan sonrası gayretime ve çabama kalmış gibi görünüyor ilginize çok çok teşekkür ederim
 
Arkadaşlar ÇED Yönetmeliği'nde yapılan yeni değişiklikle,

“ç) Tehlikeli, tehlikesiz ve/veya özel işleme tabi atıkların fiziksel yöntemlerle geri kazanıldığı tesisler, (Ömrünü tamamlamış lastiklerin, kabloların kırma ve parçalama işlemleri, tehlikesiz atık niteliğinde olan metal, kağıt, plastik atıkları toplama, ayırma, kesme, parçalama, öğütme ve granül elde etme işlemleri ile solar kurutma işlemleri hariç)”

Bu durumda tehlikesiz plastik atıkları kırma, öğütüp granül haline getirme ve eritme işlemiyle geri kazanmayı hedefleyen bir firma EK-2 'den ÇED'e tabi olur mu??
 
Üst