• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB ve İzinlisans Belgesi Yenilenmesi Hk. (Firma ve Ünvan Değişikliği)

Sedat Azizoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Mayıs 2012
Firma
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Arkadaşlar Danışmanlık firmanızın yada GFB almış tesisin (başka firmaya devri gibi) hem ünvan hemde vergi nosu değişikliği varsa bu değişiklik öncelikle vergi dairesinden yapılır, yeni ticaret sicil gazetesi alınır. Daha sonra başvurusu yenilenmesi için İzinlisans Dairesi'ne resmi yazı ile müracaat edilir.

İzinlisans belgesi alan tesis içinde Çevre Görevlisi kullanıcısı ile e-izin sistemine giriş yapılır Tesis İşlemleri>>>İzin ve İzin/lisans Belge Yenileme Başvurusu tıklanarak açılan sayfada bu değişiklik için başvuru yapılır. Yeni ticaret sicil gazetesi ve ünvan değişikliği nedeni ile ödeme belge dekontunun sisteme yüklenmesi istenir.

Yalnızca ünvan değişikliği söz konusu ise ve vergi numarası değişmemişse yine yukarıda belirtilen işlemler gerçekleştirilir,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresine danışmanlık firması, çyb yada firmanın kendi kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır, Firma İşlemleri>>>Firma Bilgileri güncelle butonu tıklanarak "firma bilgilerimi güncelle" butonuna basılır, açılan sayfada vergi nosunun yanında "Maliye Bakanlığından Bilgileri Güncelle" butonu tıklanarak firma bilgilerinin en son hali ekrana gelir ve "Kaydet" butonu tıklanarak güncel hali sisteme kaydedilir. Bu değişiklik e-izin portalına doğrudan yansıyacaktır.

Not: "İşletmenin sahibinin veya adının değişmesi halinde, yapılan değişiklik işletmeci tarafından değişikliğin gerçekleştiği tarihten itibaren üç ay içinde yetkili mercie bildirilir. İşletmede çevre izin veya çevre izin ve lisans şartlarında değişiklik yoksa işletmenin çevre izin veya çevre izin ve lisansı, önceki geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla yeniden düzenlenir."

İyi Günler Dilerim.
 
Merhaba arkadaşlar..
GFB mizi aldık Çevre İznine başvurmam gerek fakat Atıksu Deşarjı Teknik Bilgiler Listesinde 2. maddesinde kulanılan hammaddelerden kastı nedir acaba ??
 
Merhabalar Sayın Çevre Mühendisi arkadaşlarım,

Çevre Görevlisi olarak çalışmakta olduğum Toplama ve Ayrıştırma Tesisinin Çevre İzin ve Lisans süresi 09.03.2016 tarihinde doluyor. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğine göre yenileme süreci 180 takvim günü içerisinde başvurulması gerekmekte denilmekte.
Bu başvuru sürecinde neler yapmam gerekiyor?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.
 
mevcutta çevre izni olan bir firmanın kapasaitesinin 1/3 aranında armasına sebep olacak bir faaliyet için çed aldıktan sonra, çevre izni başvurusnu kapasite raporu yenilenmeden mi yapılmalı yoksa yeni kapasite raporu ilemi yapılmalı nasıl bir yol izlenmeli ( işletme emisyon kaynaklarındada değişme olacak bir baca ilave edilecek)
 
yönetmeliğin o kısmına hakimiz ama, sisteme yenileme başvurusu yapıldığında bizden hangi belgeleri tekrar yüklememizi isteyecek bu önemli . mesela bence tekrar bi valilik tespit raporu falan yüklememiz lazım mantıklı olarak. konu hakkında bilgisi olan var mı ?
@Gözde Karaoğlan sanırım yenileme yapmışsınız yeni bir evrağa ihtiyacınız oldu mu ?
 
Duyuru!

Çevre İzin /Çevre İzin ve Lisans Yenileme İşlemleri

17.11.2015
Ülkemizde daha önce çevreye kirletici etkisi bulunan faaliyet ve tesislerin ilgili yönetmelikler kapsamında almak zorunda oldukları deşarj izni, emisyon izni, gürültü izni, derin deniz deşarjı izni ile atık yönetimi konularındaki lisanslar yerine 01 Nisan 2010 tarihinden itibaren bütüncül yaklaşım stratejisi çerçevesinde tek bir çevre izni uygulaması hayata geçirilmiştir.
Bu doğrultuda; Çevre Kanununa dayanılarak hazırlanarak, 29 Nisan 2009 tarih ve 27214 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 01 Nisan 2010 tarihinde yürürlüğe giren Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılarak, 10.09.2014 tarihli ve 29115 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği 01 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Yönetmelik kapsamında öncelikle bir ön izin anlamı taşıyan ve 1 Yıl süreli Geçici Faaliyet Belgesi düzenlenmekte ikinci aşmada ise başvurunun uygun bulunması durumunda 5 yıl süre geçerliliği bulunan çevre izin /çevre izin ve lisans belgesi düzenlenmektedir.
Söz konusu Yönetmeliğin “Çevre İzin veya Çevre İzin ve Lisans Belgesinin geçerliliği ve yenilenmesi” başlıklı 11. Maddesinin 1. Fıkrasında “İşletmelere verilen çevre izni veya çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerlidir. İşletmeler belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim günü önce başvuru yapmak ve beş yıllık süre dolmadan yeniden çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi almak zorundadır. Bu süreç çevre izni belgesi için her durumda, çevre izin ve lisansı belgesi için ise mevcut lisans konuları ile ilgili prosesinde ve çalışma koşullarında herhangi bir değişiklik olmaması durumunda, Geçici Faaliyet Belgesi(GFB) başvuru süreci uygulanmaksızın bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesi kapsamında yürütülür.” hükmü yer almaktadır.
Söz konusu Yönetmelik hükmü uyarınca, e-izin yazılım programı üzerinden süre kontrolü yapılarak, belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim günü önce başvuru yapmayanişletmelerin “9 uncu madde kapsamında” belge yenileme başvurusu(çevre izin/çevre izin ve lisans) yapmasına izin verilmeyecek olup, bu durumdaki tüm işletmelerin faaliyette bulunabilmeleri için mevcut belgesinin geçerlilik tarihinden önce, GFB başvurusu aşamasından süreci yeniden başlatması ve faaliyetine devam edebilmesi için belge geçerlilik tarihi öncesinde GFB alması gerekecektir.
Bu hususlar çerçevesinde, işletmelerin mevcut çevre izin/çevre izin ve lisans belgelerinin geçerlilik tarihleri dikkate alınarak, bahsi geçen en az 180 gün öncesi başvuru yapılması büyük önem arz etmektedir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Bilgilerinize.
 
merhaba izin lisans sürecine danışmalık yaptığım bir tesisin devir işlemi yapıldı ve ismi değişti. GFB'si geçen ay iptal edildi. süreci yeniden başalatacağım fakat ÇED için isim değişikliği başvurusu yapacağım taahhütnamesini hazırladım. Bunun yanında dilekçede vermem gerekiyor sanırım bir örneği konusunda yardımcı olabilir misiniz?
 
Arkadaşlar mrb ,

Ambalaj TAT lisans yenileme yapacağım , il müdürlüğü onay yazısı ve teknik uygunluk raporu isteniyor ,Teknik uygunluk raporunu hazırlayıp il müd. onay yazısı ile birlikte sisteme yükleyeceğim değil mi yani teknik uygunluk rapour için ayrıca yazı ile başvurup onay almama gerek yok değil mi ?
 
atıksu deşarjı konulu çevre izni yenileme sürecinde, atıksu giriş çıkış numunesi istiyor mu sistem başvuruyu başlatınca ?
 
herkese kolay gelsin arkadaşlar bir sorum olacaktı haftalardır uğraşıyorum dediğiniz gibi a firması b firmasının yerini kiralıyor ve çevre iznini kullanmak istiyor sadece ünvan değişikliği mi olacak biz bunun için il çevreye dilekçe yazdık fakat bi türlü dönüş alamadık ikiside aynı işi yapıyo bu firmaların nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olabilirmisiniz çok acil şimdiden teşk.ederim.
 
dilekçe vermeniz yeterli. sistemde ünvan değişikliği olarak girildiğinde istenilen belgeler zaten çıkmakta (ben o ekran nasıl bilmiyorum, il müdürlüğü ekranı farklı çünkü). faaliyette "herhangi" bir değişiklik yoksa sadece ünvan değişikliği olacak ve il müdürlüğü bu konuda eksik/eksra bilgi istediğinde sizi bilgilendirecektir. tabi ben bu durumu; çevre izni var ÇED muafiyet yazısı var olarak yorumluyorum. eğerki firmanızın bir ÇEDi varsa durum biraz daha değişik (sıkıntılı) oluyor. yönetmelikte bunla alakalı detaylı bilgilendirme var. ünvan değişikliği için ticaret sicil gazetesi, yeni kapasite raporu, gerekli ücretin yatırıldığına dair dekont vb.. bilgiler isteniyor.
 
çok teşk.ederim işte sıkıntı orda sistemde izin lisans yenileme diyorum fakat kabul edilen/lisans başvurusu bulunamadı ya da birden fazla başvuru var diye yazı çıkıyo
 
Üst