• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hastanede çevre görevlisi

fatmaozgun78

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mayıs 2011
Özel bir hastanede Çevre görevlisi olarak çalışmaya başlamak üzereyim fakat elimde örnek bir uygulama yok acil yardımlarınızı bekliyorum.
 
Herhangi bir fabrikada işe girmek çalışmak nasıl oluyorsa Hastaneler de aynı. Sadece kadın çalışan sayısı daha fazla ve daha steril bir ortam var :) Şaka bir yana istediğiniz bilgiler tam olarak nedir? Belge konusu ise; Çevre Görevlisi belgesi şart, bunun yanında ISO iç denetçi belgeleri de önem kazanır çünkü genellikle Kalite bölümüne bağlı çalışılıyor. Şimdi Hastaneler İş Güvenliği Uzmanı da çalıştırmaya başladı, bir belge de ordan oldu mu Hastanede iş bulmanız kolay olur.
 
hem özel hem devlet hastanesnede girebiliyormuyuz bu şekilde ?benim merak ettiğim hastanelere başvurmak ve çalışma ortamı hakkındaydı.. :)
 
Devlet Hastanelerinde genellikle sözleşmeli alımlar oluyor şu sıralar. Özel Hastaneler ise ilan veriyor ve başvuruyorsunuz (e azından ben öyle yapmıştım). Çalışma ortamına gelince; eğer kalite birimine bağlı olursanız ofis ortamında oluyorsunuz, , teknik veya temizlik hizmetleri biriminde olursanız biraz daha operasyonel tarafta olunuyor. Ancak ne olursa olsun sürekli hastane içinde, teknik alanlarda vs. gezinmeniz gerekiyor.
Eğitim vermek biraz sıkıntı oluyor çünkü 1000 küsur çalışn var (devlet hastanelerinde daha da fazla olabilir) ve bu çalışanların vakti de pek olmuyor, 24 saat çalışma ortamı sebebiyle sürekli rotasyon var. Planlamayı çok iyi yapmak gerekir. Çalışanların eğitim durumları oldukça yüksek olur, bu da söylediklerinizin anlaşılması açısından iyi birşey.
 
@Göksel Kurtuluş

ya da devlette taşeron üzerinde çalışabiliyorsunuz. ( benim durum). Hastanede çalışmak oldukça zevkli ama bağlı olduğunuz birimden tutunda, sizi hastane yönetiminin koyduğu yer önemli fikirlerinizi uygulayabilmek için, ki bu kamu ise bir ileri iki geri oluyor. Destek hizmetlere bağlı çalışıyorum, birinci derece sorumlu amirim destek hizmetler müdürü. Eğitim konusunda ise üç vardiya çalışan bir hastane için (temizlik personeli) yaklaşık 900 kişi diyebilirim , istediğiniz kadar oturum yapın katılımcı sayısı 100ü zor buluyor. temizlik personeli diyorum çünkü atık yönetiminin sağlıklı yürütülebilmesi için en büyük destekçileriniz. yazılacak çok şey var aslında...:)
 
hastaneler için hazırladıgım kısa sunum arkadaslar lazım olabilir. tabi kendi anlatımım yazılı olarak yok daha cok gorsel ...hastanede olusacak tahlikeli atıklar için...daha geliştireceğim inş.
 

Ekli dosyalar

  • hastanede oluşabilecek tehlikeli atıklar hk.pps
    12.6 MB · Görüntüleme: 181
  • hastanede oluşabilecek tehlikeli atıklar hk.pps
    12.6 MB · Görüntüleme: 120
@Bilal Efe Aydın
Eline sağlık kapsamlı güzel olmuş, ancak bir noktaya değinmek istiyorum.

Farmasötik atıkları 18 01 09 kodu ile belirtmişsin ki Atık kodları listesinde aynen bu şekilde yazmakta. Ama aynı zamanda Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Sağlık Kuruluşlarından Kaynaklanan Atıkların Sınıflandırılması tablosunda ve İl Müdürlüklerinden gelen yazılarda Farmasötik atıkların tehlikeli atık olarak bertarafa gönderilmesi gerektiği yazmaktadır.

Yıl sonu tehlikeli atık atık bildirimlerinde de bu atıkların bildirimini yapabilmek için başka bir kod ile giriş yapılması gerekmektedir.

Ben 18 01 06 kodu ile veriyorum Farmasötik atıkları (tarihi geçmiş ilaçlar, içinde ilaç kalmış serum ve ilaç şişeleri), daha önce laboratuvar kimyasallarını da bu kodla veriyordum ancak karışıklık oluyor, bu sebeple artık laboratuvar kimyasallarını 16 05 06 kodu ile vermeyi düşünüyorum.

Yaşanılan sorunu ve kendimce çözümü paylaşmak istedim. :)
 
@Göksel Kurtuluş
teş.ederim ya bilgilendirdiniz :)
 
Hastaneler yakma sistemi bulunuyorsa muafiyet alamıyorlar. Muafiyet için başvuru yaptık , ancak sanırım Bakanlıktan yazı gitmiş il müdürlüklerine. Bu sebeple hastanelerde kapasitesi önemli olmadan yakma sistemi mevcut ise Çevre İzni kapsamında değerlendiriliyor.
 
@Bilal Efe Aydın

Elinize sağlık çok güzel olmuş. 18 01 06 ve 18 01 09 kodlu atıklar için hangi firmalarla çalışıyorsunuz ? Anlaştığımız firmalar nedense son dakika gelmekten vazgeçiyorlar.
 
@Canan Soğukpınar
Merhaba ben 2 sene önce aşağıdaki eklerle başvurdum, kabul edildi.

EK-1 Tapu Senedi
EK-2 Vergi Levhası
EK-3 Ticaret Sicil Gazetesi
EK-4 Faaliyet Belgesi
EK-5 Taahhütname
EK-6 Yapı Ruhsatı
EK-7 Özel Hastane Açılış Ruhsatı
EK-8 İmza Sirküleri
 
@Canan Soğukpınar
O zamanlar bakanlığın sitesinde yayınlanan örnek taahhütname ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • ornek_taahhutname-tesis(faal) ÇED.doc
    42.5 KB · Görüntüleme: 45
iyi çalışmalar arkadaşlar.. Çevre il müdürlüğünden bünyemdeki hastaneleri denetime geleceklermiş.Hangi belgeler istenir yardımcı olur musunuz? teşekkürler
 
@Amine Aysel

Endüstriyel Atık Yönetim Planı ( atıkları verdiğiniz lisanslı firmaların sözleşmeleri ile birlikte)
Ünite İçi Atık Yönetim Planı
Tehlikeli Atık Geçici Depolama İzni
Tehlikeli Atık Beyan Formu
Ulusal Atık Taşıma Formları (UATF)
Çevre izni kapsamındaki faaliyetleriniz ( görüş yazıları, kapasite raporu, ticari sicil, iş akım şemaları, muafiyetler vs.)
Atık depolarınızı gezebilirler ..
aklıma gelenler bunlar :)

ha bide unutmadan tabi çevre görevlisi aylık tutanaklarını isterler mi bilinmez.
 
Mrblar.seneye hastanelere çevre danışmanlığı hizmeti kaldırılıp bu görevin hastane bünyesinde bir personele verileceği duyumları aldım ne kadar doğru bilgisi olan var mı acaba...
 
Üst