• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hastanede çevre görevlisi

fatmaozgun78

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mayıs 2011
Özel bir hastanede Çevre görevlisi olarak çalışmaya başlamak üzereyim fakat elimde örnek bir uygulama yok acil yardımlarınızı bekliyorum.
 
@Doğan Şahin
Taslak yönetmelikte 500 yatak altındaki hastaneler EK-2 kapsamından cikartilarak sadece cevre izni kapsamindan cikartiliyor. Ancak cevre gorevlisi calistirma/danismanlik hizmeti alma yukumlulugu devam ediyor. Cevre Gorevlisi ve zdanismanlik Firmalari Hk. Yonetmelikte ayri bir madde olarak belirtilmistir, gorebilirsiniz.

Zeynep Hanimin bahsettigi konu hakkinda bir bilgim yok ancak dsnismanlik firmalarinin disarida tutulacagini sanmiyorum.
 
İnş Göksel Bey...bir ara yazı gelmişti hastanelere,Çevre görevlisi görevini yapabilecek personel var mı diye...Ayrıca bu söylentiyi de hastane yöneticilerinden duydum..acaba hastane personelini eğitime yollayarak bu görevi verirler mi...
 
@CMNet Okuru Bahar
Evet bazı devlet hastaneleri zaten bu yola başvuruyor, bünyelerindeki biyolog veya kimyagerleri eğitime gönderip belge aldırtan birkaç devlet hastanesi biliyorum. Bundan sonraki süreçte de bir kısmının böyle bir yol izlemeleri muhtemeldir.
 
Yeni yönetmelikte hastanelerin de konumu değişti biliyorsunuz 10.9 Hastane ve sağlık kuruluşları (yatak kapasitesi 20 ve üzeri olanlar)ilehastane ve tıp merkezleri bünyesi dışında yer alan diyaliz merkezleri(15 cihaz ve üzeri) 1,2
Çalıştığım hastanenin farklı yerlerde diyaliz merkezleri var, sanırım artık bunlar da ek 2 kapsamında yer alacaklar. Yanlış mı alıyorum? O halde bunları da çevrimiçi izin sistemine dahil ettirmem gerekecek sanırım. Bu durumda olan arkadaşlar var mı? Bu konuda neler yaptılar, ya da yapacaklar fikir verebilirlerse çok sevinirim.
Ayrıca hastaneler gürültü izninden muaf oldukları gibi artık emisyondan da mı direk muaflar?
 
@G.Şentürk
Bunlara direk yorum yapmaktansa yönetmeliğin yürürlüğe girmesini bekleyin yürürlüğe girdikten sonra görüş isteyin daha garanti olur.
 
müstakil diyaliz merkezlerini hedefliyor burada (hastane ve tıp merkezleri bünyesi dışında) aynı hastane ya da tıp merkezi içerisinde diyaliz merkezi olması onu izne tabi kılmıyor, burada sağlık tesisinin izni diyaliz merkezini de kapsıyor ayrıca izne gerek yok. benim anladığım
 
@Hurricane
Bahsettiğim durum aslında öyle değil, yani hastaneye bağlı ama başka bir ilçede olan diyaliz merkezi mesela.
 
"mantık olarak iki tesisin de ortak paydası kalmıyor resmiyet dışında bu durum da ikisi için ayrı atık yönetim prosedürlerini gerekli kılar" derim
 
Endüstriyel atık beyanı var tehlikeli atıkların geçen seneki ve müteakip iki senenin tehlikeli atıklarının özetini anlatan plan; eğer orda sadece tıbbi atıktan bahsetmişseniz başka bir tehlikeli atık beyanına gerek yoktur tıbbiyi beyan et geç.
 
@sevgi barış

Hepsini tıbbi atık olarak nasıl veriyorsunuz? Tehlikeli kimyasalınız, kontamine ambalajınız, ilaç atıklarınız, pilleriniz, florasan lambalarınız, röntgen solüsyonlarınız yok mu?
 
Üst