• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Herhalde yanlış biliyordur..

Tolga Kelesli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Haziran 2011
googleden çevre mühendislerinin imza yetkileri nelerdir diye araştırırken bir forumda birisi şöyle bişey yazmış ;
su temini ve kanalizasyon derslerini alıyoruz ama ne bunları yapma hakkımız ne de bunlar üzerinde imza yetkimiz var.
bu doğru mu ? 2007 yılında yazılmış bir yazı bu.
 
Şimdi olay şöyle; kanunen bizim altyapı projelerini yapmaya ve denetlemeye tamamen yetkimiz var. Hertürlü bu projelere imza atabiliyoruz. Ancak ülkemizde uygulamada sorunlar var. Şimdi bir yerleşim birimine genelde altyapı ve üst yapı bir arada gidiyor. Bir yere altyapı genelde yol vb. üst yapıyla birlikte yapılıyor. Örnek vermek gerekirse yeni imara açılan bir yeri düşünün altyapının yanısıra üst yapınında planlanması söz konusu oluyor. Hal böyle iken alt yapı için ayrı üst yapı için ayrı mühendis çalıştırılmıyor. Siz olsanız tek bir mühendisin yapacağı işi (o mühendis inşaat mühendisidir) iki ayrı mühendise verirmisiniz? Neticede bir inşaat mühendisi alt yapıyla birlikte üst yapıdada her türlü imza yetkisine sahip olduğundan ve bu tür konulara biraz daha hakim olduklarından onlar tercih ediliyor. Bu durum köylerdede böyle. Benim çalışırken gözlemlediğim, köylerde bile İl Özel İdareleri hem yol açma hemde alt yapı işlerini bir arada yürütürken tüm bu işlerle inşaat mühendisleri ilgileniyor. Bu durumda bize işin devlet tarafından ziyade özel sektör tarafından çok küçük bir pay kalıyor. Yani bazı firmalar vardırki sadece alt yapı işiyle uğraşır ve eğer isterse alt yapı konusunda çevre mühendisini tercih eder. Kaldıki bu firmalarında sayısı çok azdır. Çünkü çok az bir inşaat firması sadece alt yapıyla uğraşmaktadır. Genelde inşaat firmaları alt yapının yanı sıra birçok inşaat işiyle ilgilenmektedir. Sonuç olarak bizlere verilen bu imza yetkisi ölü bir imza yetkisidir ve bu yetkiyi kullanma fırsatımız çok düşüktür. Üzgünüm ama böyle.
 
Üst