• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Içme suyu kontrol kriterleri

OzgurAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Temmuz 2011
Bir işletmemde mevcut RO çıkışına kurulacak dolamit filtre ve ultraviyole sistemi ile içme suyu elde edilmesi planlanıyor. Elde edilecek içme suyunun kontrol kriterleri, analiz periyotları vb. ile ilgili mevzuat maddeleri nelerdir? Bilgisi olanların yardımlarını beklerim.
 
@hepaistos yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak işletmede kurulacak bir arıtma sistemi ile ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmemiş. Daha çok kaynak suları ve şebeke suları ile ilgili mevzuat, yanılmıyorsam...
 
içme suyunda halk sağlığından izin almak lazım, Sizde ki kaynak ne ?
Mikrobiyolojik ve Kimyasal parametler ve analiz sıklığı tüm tesisler içim aşağı yukarı aynı o da yukarıda geçen yönetmelikte geçiyor.

İl müdürlüğü denetimi senede 4 bakanlık 1 denetimi olması lazım.
 
@hepaistos İşletmenin bulunduğu bölgede şebeke suyu mevcut. Fakat proses gereği zaten işletmede olan "RO" çıkışına, dolamit filtre ve ultraviyole sistemi ekleyerek içimi daha güzel bir su elde etme düşüncemiz var. İl müdürlüğünün sorumluluğunda olan şebeke suyuna birtakım işlemlerle müdahale etmek ne kadar mantıklı emin olamadım. Halk Sağlığı Müdürlüğü şebeke suyu olan yerlerde suyu yumuşatmak için sistemler kullanmanız durumunda herhangi bir analiz ve başvuru istemediklerini, ancak sağlığı etkileyen bir durum olursa inceleme yapıldığını ifade etti.
 
Merhaba, içme suyunda yasal kontrol gerektiren tek durum Halk Sağlığına yaptırılan bakteriyolojik analiz oluyor. Geri kalan kontrolleri istediğiniz su kalitesine göre siz belirleyebilirsiniz. Sadece RO atık suyu için Çevre Müdürlüğüne görüş sormanız gerekecek. Aynı zamanda içme suyu için RO sonrası klor dozajlamanız gerekebilir. Halk sağlığı yetkilileri bakiye klor görmeden numune alıp bakteriyolojik analiz yapmak istemiyorlar. Yani UV pek onların mantığına uymuyor gibi.
 
@Yusuf Dulda RO atık suyu için hangi kapsamda görüş sormalıyım? İşletme atık suları OSB arıtma tesisine gönderilmektedir. RO sistemi de kazan performansını arttırmak amacıyla su yumuşatma sonrası konulduğu için zaten kirlilik yükü olan bir atık su çıkışı olmamaktadır. Yanıtınız için teşekkür eder, konuyla ilgili yorumlarınızı beklerim.
 
@jn6zo Oluşan RO atık suyunun Çevre İzni kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda görüş almanız gerekir. Bu görüş öncesinde OSB Yönetimi ile de görüşebilirsiniz. RO atık suyunu mevcut durumda OSB arıtma tesisine göndermeniz gereksiz bir yük bindiriyor olabilir. Eğer uygun bulunursa RO atık su bağlantısını yağmur kanalına yapıp OSB arıtma tesisine yük bindirmeden deşarj edebilirsiniz.
 
Arkadaşlar hic bir işletmenintemiz su aritma sisteminden çıkan suya bakmaz OSB ler ayrıca içme suyuyla ilgili firma bazında bakılan tek kriter bakteriyel dır .ozmoz sisteminden çıkan suya klor dozlamakta mantıksız sonuçta ozmoz sisteminden çıkan suda bakteri ol maz çıkışta kullanacağını dolamit filitre sadece suyun tatdini düzenler
 
Üst