• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Il müdürlüklerindeki memurların ilk başvuruda il uygunluk yazısını vermek istememesi

rıdvan öztekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Şubat 2014
Firma
Arı çevre hizmetleri
9 yıldır mesleği aralıksız yapan biri olarak artık meslekten nefret edecek hale geldim ve sokaktaki balık satan satıcıyı daha itibarlı görmeye başladım.
son 3 yıldır danışmanlık işine girdim ve hayatımdan soğudum.
İl müdürlüğü memurlarının keyfe keder eksik yazması saçma sapan durmadan evrak istemesi artık beni çileden çıkartıyor.
sizi de çıkartıyor mu arkadaşlar. Biraz sohbet edelim
 
Özel sektörde çalışmadan hiçbir sanayi tecrübesi olmadan memur olanlar herşeyi güllük gülistanlık zannediyor sürekli. Özel sektörde çektiğimiz sıkıntıları bilmiyorlar özel sektör nedir bilmiyorlar keyfe keder dediğiniz gibi eksiklik yazıp duruyorlar. Burunlarından kıl aldırmamaları ise ayrı bir olay. Ömründe görmediği tesisten girip saçma sapan sorular sorup eksiklik yazıyorlar. Memur zihniyeti kendini geliştirmekten yoksunlar. Elma ile elmayı armut ile armut u kıyaslayamıyorlar tam tersini yaparak denetim tutanağına yazıp gidiyor ondan sonra uğraş uğraşabildiğin kadar.
 
Bu konuya ilgi olacağını tahmin ediyordum, Gerçekten katlanılmaz durum aldı bu konu bence de, En basit tesis özene bezene atık depoları yaptırmış , bacalar tamam her şey düzenli işliyor, İl müdürlüğü uygunluk yazısı başvurusunda geliyorlar tamamen keyfi ve şahsi olarak beğenmiyorlar, sonra sanayiciye dert anlat, bir sürü incir kabuğunu doldurmayan eksiklik geliyor, en az 3 kez mektup arkadaşlığı gibi de evrak al ver sürüyor, ilk başvuruda verdiğimiz evrakları tekrar istiyorlar sonra tekrar ve sonra tekrar.
 
KPSS yerine, Kamuda çalışmak isteyenlere alanında 3 yıl özel sektör tecrübesi getirilmeli. Örneğin il müdürlüğünde emisyon konulu çevre iznine bakacak kişinin 3 yıl emisyon ölçümü yapan bir laboratuvarda çalışma şartı getirilmeli,
 
çok doğru bu konuda da katılıyorum, özelde tesislere bir iş yaptırmanın zorluğunun sanıcısını çekmemiş, direk gözünü 24 yaşında memur olarak açmış biri hiçbir zaman bizi ve firmaları anlayamıycak, gelecek firmaya akla sığmayacak şekilde sadece yap dicek yap hemen yap! sonra hımmm dicek ben beğenmedim bunu değiştir tekrar yap! Sonra danışman yanına gitcek belki 10 kat daha tecrübeli 100 lerce tesis görmüş proses bilgili, şey xxx hanım ben birçok tesise izin aldım ölçüm yaptım plan hazırladım böyle birşey istenmedi! Cevap : Hayır ben istiyorum eksiklik olarak da yazdım şube müdürü de imzaladı.. selametle... Sürün sonra çevre danışmanı
 
Neyin kafası derken? Düzgün cümle kuralım lütfen.
Benim demek istediğim, her mesleğin bir zorluğu vardır.
Ayrıca, memur değilim olmak da istemem.
 
Emrah Bey Mustafa Kemal'in Trablusgarba hangi rütbe ile gittiğini bilerek memur olmuş birini, Katı yakıtlı yakma tesislerinde referans oksijene göre yapılacak düzeltmenin formülünü ezbere bilen birinden nasıl üstün tuttuğunuzu merak etmiyor değilim doğrusu?
 
Yanlış kelimeler kullandığımı düşünmüyorum ama, kimseyi kimseden üstün tuttuğum yok.
Sizler çok haklısınız, özel sektörde 3 değil 5 yıl mecburiyet gelmeli bence.
 
Şöylede bir durum var bilmiyorum sizin de dikkatinizi çekti mi, İl müdürlüklerinde danışmanı en yoran ve işleri hep yokuşa süren meslektaşlarımız çevre mühendisleri olanlar, artık dua ediyorum dosyamız diğer meslekteki bir memura düşsün diye(bilmediklerinden değil tamamen egosuz yaklaştıklarından)
Çoğu danışmanlığını yaptığım fabrika da şöyle deniliyor, Nerde o eski memurlar DSİ,Bayındırlık, Halk sağlığı, zabıta v.s. v.s. gelirlerdi konuşurduk yapacağımızı yapardık 2 satır sarı tutanak yazar giderlerdi. Çevre müdürlükleri hiç öyle değil. (İyi bir şey mi bilmiyorum, ama amaç sürekli bağcıyı dövmek olmamalı. Relax şeff)
İl müdürlüklerini de kınamaktan vazgeçiyorum çünkü bulunduğu ortamın statikosuna ayak uyduruyor, (Bizde memur olsak heralde öyle olurduk)
 
Haklı olabiliriz fakat İl Müdürlüğündeki Çevre Mühendisleride sıra arkadaşlarımız.
Haksızlık yaptığımız noktalarda olabilir bu nedenle öz eleştiride yapalım.Üzerindeki yetkinin, baskının ve sorumluluğun nedenli büyük olduğunu düşünelim bence.
Bu nedenle onlara kızmıyorum. Belki ben yerlerinde olsam emin olmadığım hiçbir belgenin altına imza atmayacaktım.

Danışmanlık yapan arkadaşlarda bazen hak etmeyen (hiç bir önlemi olmayan) bir firma için izin/lisans/ÇED almaya çalışıyorlar. Çevre mevzuatından bihaber insanlar (işvreenler) danışmanlık firmasına gelip hiç bir icraat yapmak istemeyerek belge almanın yoluna girmeye çalışıyor.

Aslında her iki taraftada eleştirilecek çok şey bulunur.

Bir birimizi acımasızca eleştirmek çözüm olmuyorki.

Birde bazı yetkili arkadaşlarımızın egolarının olduğu doğrudur. Tabi hepsi diyemeyiz.

Fabrikaya gelen bir yetkili bana siz çevre görevlisiniz biz ise çevre mühendisiyiz demişti.
Gerçekten aptalca ve gereksiz bir cümleydi. Kızmıştım ama cahil diye düşünmüştüm.
Bende şimdiye kadar çevreye yararlı ne tasarladınız yada ne ürettiniz ki demiştim.

Anladıysa ne mutlu. Sanırım iki tarafta bir birini üzüyor.
 
Bazı tespitlerim.

Tesis hazır olmadan il müdürlüğüne başvuru yapılır.(Danışman Hatası)
Tesis hazır olmadan il müdürlüğüne başvuru yapılır( Firma istemiştir)
İl uygunluk için denetime gelinmiştir. Firma yetkilisi (sahibi) tesisi dolaştırır .Ufak bir eksikte kıvırmaya başlar , yalan söyler memuru kandırmaya çalışır. Memur aptal yerine konulur. Memur doğal olarak kafayı takar.
Birde beklentisi olan memurlar var. ( Çaktırmadan yan cebime koy).
Acemi memur vardır.(normaldir adı ustunde acemi)
Kapasitesi düşük memur vardır. 10 yılda çalışsa kapasitesinden dolayı bazı şeyleri algılayamaz. Olaylar karşısında Bağlantı kuramaz.


Sonuç Fazla kafaya takmamak lazım.İş verenler biraz para harcayıp yatırım yapsın. bir tane atık sahası 4 baca iki davlumbaz, senede 2 seferde atık gönderemeyen iş verenler için can sıkmaya değmez.

@rıdvan öztekin oluyor olmaz mı ama sorun değil tlfla ulaşıp yada yüz yüze görüşüp mantıklı açıklamasını yapınca sorun kalmıyor.
 
Üst