• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Imhoff'da çamur şekli

S

Silinen üye 1470

Yarım saatte normal olarak çöken çamur 1 saat ve fazlası sürelerde kaldığında bu şekli alıyor. Bu konuda yorumlarınız nelerdir?
 

Ekli dosyalar

  • imhoff.jpg
    imhoff.jpg
    913.2 KB · Görüntüleme: 371
arıtma tesisi biyolojik aktif çamur Atv-131 tasarım.
Tam Nitrifikasyon ve Deninitrifikasyon ile biyolojik ve kimyasal olarak Fosfor gideriminin sağlandığı Bardenpho prosesi aynı havuz içerisinde gerçekleşmekte.
 
Merhaba,
Ataköy ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi sizin tesisinizle aynı tasarımı aynı işletmeyi sürdürüyor.Arayıp ilgili çevre mühendisi Ayşe Hanım veya kimya mühendisi Gizem Hanım'dan bilgi alabilirsiniz.
Resim çok ilginç nedeninin tespitini merakla bekliyorum :)
 
öncelikle çamur içinde poli olma ihtimali var mı ? eğer poli varsa bunlar yumaklaşarak, çamuru polinin yoğun olduğu bölgeye çekebilir. eğer yoksa bu 2 numunenin hangi prsoeslerden alındığını belirtebilir misin ?
 
bu iki numune havalandırma havuzundan alındı.
Bu şekil imhoff da yarım saatten sonra oluşuyor, poliden olsa hemen kendini gösterir.
Son iki haftada sonra oluşmaya başladı bu şekil imhoff da. Bu arada ph da biraz düşme oldu. İmhoff SVI AKM ve çıkışta sorun yok.
 
@muratcan kucuker

Denitrifikasyon Halen Devam ettiğinden Açığa Çıkan Gazl Nedeni İle olur Şimdilik Sorun olmaz ama olacak Sorunun Habercisidir Çamur Yaşını Dikkat Etmek gerek Sistemden Hızlı Çamur Çekmenin zamanın Geldiğini Gösterir
 
@superjax

Çok pardon önceden yazdığım kısmı değiştiriyorum çünkü sizin mesajınızı iyi okumamışım, siz çamurun başlangıçta normal çökeldiğini sonradan bu şekli aldığını belirtmişsiniz, ben başlangıçtan itibaren bu şekli aldığını zannettim. Eğerki bu sonradan oluşan bir durum ise çamurunuzda denitrifikasyonun oluştuğuna işaret eder.

Şöyleki; ilk 30 dakika içerisinde normal olarak çamur çökeldikten sonra mikroorganizmalar zamanla oksijeni tüketmekte ve ortam anaerobik koşullara sahip olmaktadır. Sonrasında taban kısımlar daha çok oksijensiz kaldığından dolayı denitrifikasyon başlamaktadır (Resimde görüldüğü gibi).

islet10.gif

Bazen iyi çökelme karakteristiklerine sahip olan çamurun nispeten kısa bir çökelme periyodu sonrasında yüzeye doğru yükseldiği yada yüzdüğü gözlenir. Bu olgunun sebebi denitrifikasyondur, bunda atıksudaki nitritler ve nitratlar nitrojen gazına dönüştürülür. Çamur katmanında nitrojen gazı oluştuğu için gazın büyük kısmı çamur kütlesi içinde kapanlanır. Eğer yeterli gaz oluşursa çamur kütlesi batmaz hale gelir ve yüzeye doğru yükselir yada yüzer. Yükselen çamur, yüzen katılara yapışık küçük gaz kabarcıklarının mevcudiyeti ile çamur kabarmasından ayırt edilir.

Bu sorunun üstesinden gelmek için:

1- Durultucudaki çamurun bekleme süresini düşürmek için aktif çamur geri devir hızı artıtılır

2- Çöktürücü içerisine havalandırma tankı karışık sıvısının akış hızı düşürülür

3- Çamur sıyırma mekanizmasının hızı artırılabilir

4- Çamur atım hızı artırılır.
 
Üst