• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kalker ocağı kırma ve eleme tesisi

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
merhabalar,

taş ocaklarında nakliyede kullanılan kamyonların tekerleklerinin tesisten çıkmadan önce yıkanması gerekiyormuş. bu tozların yıkanması konusunda çevre izinleri açısından oluşan su için bir işlem yapılıyor mu? kantardan kamyonun çıkmadan önce tekerlekteki tozların yıkanması konusunda.

teşekkürler,
 
Tesisten çıktıktan sonra yine toz toprak olur ki?
ha dersen ki nakliye yollarının arazöz ile sulanması eyvallah :D

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


teker_yikama.jpg

adamlar yapmış ama uygulanabilirliği yok bence :)

Ayrıca PTD ve ÇED dosylarında yoların sulanacağı taahhüt ediliyor ama kamyon lasiklerinin yıkanması ile ilgli bişi istemiyorlar
 
@Bilal Efe Aydın

evet PTD veya ÇED dosyalarında bununla ilgili hiç bir taahhüt görmedim, bizim kantar ve ve tekerlek yıkama çıkışa oldukça yakın dolayısıyla nakliyeye dışarı çıkarken yıkama yapılacak. İDK toplantımız olacak yakınlarda, bu tekerlekleri yıkama suyunu ne yapacaksınız diye sorarlarsa diye aklımıza geldi ama çokta önem verilen bir konu değil sanırım.
 
aynen su toplanıp belediye vidanjörleri tarafından alınıyor derseniz bunun beyanını ve beledıyeden yazı isterler oraya buharlaşıyor demek en mantıklısı.
 
Ortada bir atıksu varsa ne yapılması gerektiği belli

Ya deşarj edeceksiniz, ya yeniden kullanacaksınız.

Tesisiniz için hangisi uygunsa bununla ilgili bilgi ve belgeleri hazırlayıp gerekli izini elbette alacaksınız.

- Yeniden kullanırsam rapor ister, vidanjörle çektirirsem belge ister, deşarj edersem izin ister....

Kitaba uymakla kitabına uydurmak arasında ince bir çizgi vardır.... derler

Ama anlaşılan o çizgi artık kocaman bir otoban olmuş. :ckskc:
 
bu teorik bilgileri bizde biliyoruz, burada formda konuştuğumuz uygulamada arkadaşlar nasıl yapıyor, yetkililerden ne gibi talepler var pratik işlemler nelerdir, bu. örnek varsa yaşadığınız ya da duyduğunuz bilmek isteriz.
 
evet bakalım bizden böyle bir talepte bulunacaklar mı, geldiklerinde göreceğiz. Teşekkür ederim
 
atıksu arıtma tesisi yoksa nasıl deşarj edecek veya yeniden kullanacak muharrem beyy anlıyamadım
 
merhabalar
taş ocakları emisyon teyit ölçümü yaptırıyor mu? çevre izin belgesi almak için ölçüm yaptırmıştık,şimdi teyit ölçümü için aradılar.
bilgisi olan var mı?
şimdiden teşekkürler:)
 
muharrem herşeyi bi usulü war arıtmadan suyu nasıl deşarj ediyorsun ne şakası gayet acık sana sormuyacaklarmı neye göre deşarj ettin
 
@murat ka-ya

Murat Bey, konuşulan konu tam olarak ta bu aslında. Ne yapılacak? nasıl yapılacak?

-Elbette deşarj edilecekse arıtma gerekli. Arıtma yapıp (ki böyle bir atıksuda arıtma dediğiniz şey büyük ihtimal çöktürme havuzundan ibaret olacaktır) o şekilde deşarj izni alınması gerekli.

- Sistemde yeniden kullanılacaksa bunun içinde yine sızdırmaz çöktürme kurmanız ve yeniden kullanımla ilgili rapor hazırlattırıp onaylatmanız gerekecek.

- Vidanjörle taşıttıracaksanız; yine sızdırmaz fosseptik ardından protokol yapmanız ve İl Müdürlüğünden muafiyet almanız, daha sonrada vidanjör belgelerini istendiğinde ibraz etmeniz gerekecek.

Ben arıtmadan deşarj edin falan demedim yani. Özetle üç ihtimal var bunlardan kendinize uygun olanı seçmeniz gerekir dedim. Ama bu bilgiler teorik !!!

Pratiği olan arkadaşlar bir çözüm bulacak. Bekleyip göreceğiz çözümü. Bende merakla bekliyorum.
 
Bir taş ocağı işletmesinden çıkan kamyonların tozlu tekerleklerini su ile yıkama işlemine bu kadar deşarj vesaire uygulamaları yapılıyorsa ben şaşkınlıklar içindeyim. yoldaki tozun su ile bastırılmasından hiç bir farkı yok, bunu yapan arkadaşlar varsa duymak ve öğrenmek çok isterim gerçekten.
 
Üst