• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikelere dair görev yönetmeliği hakkinda

E.İ.İnci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Mayıs 2011
KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNETMELİĞİ kapsamında valilikten çalıştığım hastaneye yönetmeliğin 5. maddesi gereği kurumumuzdan kimyasal veya biyolojik içerikli tehdit veya tehlike yaratabilecek üretim, depolama, araştırma, atık tesisi, laboratuvar ve işletmeler listesinin il müdürlüğüne gönderilmesini, tesisimizin konuyla ilgili kapasite bilgilerinin ve acil müdahale planı istenmektedir. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar ? Acil müdahele planını kim hazırlamalı?
 
Merhaba,

Çalıştığınız Hastanenin Kalite Birimi ile görüştünüz mü? Onlar Acil Durumlar ile ilgili bir plan hazırlamışlardır sanıyorum. O plan bahsettiğiniz kimyasal, biyolojik durumlarda neler yapılacağına dair acil durum aksiyonlarını içeriyor olabilir. O nun dışında kapasite bilgisi olarak da depolanan kimyasal, tehlikeli atıkları kimyasal tehlike ile ilgili, tıbbi, patolojik gibi atıkları da biyolojik tehlike gibi değerlendirip, bunların kapasite bilgilerini sunabilirsiniz.
 
Merhaba,

Çok teşekkür ederim. Yazıyı hastane birimlerine gönderdikten sonra, örneğin radyasyon onkolojisinden 192 brakiterapi ve Kobalt 60 teleterapi cihazı bulunduğu bilgisi geldi. Bu durumda nasıl bir acil müdahale planı olabilir, benim görev alanımı kapsar mı ki :acpsnr:
 
Acıkçası Rdyasyon ile ilgili konularda Radyasyon Güvenliği Sorumlusu acil durum planında ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgiyi vermesi gerekir. Bunun dışında sizin görev tanımınızı tam bilemiyorum ancak ÇevreMühendisi olarak düz mantık gidersek, atıklar ve depolanan kimyasallar ile ilgili riskleri belirleyip Acil Eylem Planına katkıda bulunbilirsiniz. Tabi bunlar multidisipliner çalışma olmalı çalışma grubunda enfeksiyon hemşireleri, güvenlik, işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, radyasyon gvenliği sorumlusu gibi kişiler yer alırsa daha sağlıklı bir sonuç alınır . Tüm bu çalışma için Kalite birimi ile ortak çalışırsanız sizin açınızdan kolaylık olur, hastanedeki süreçlere bir bütün olarak en hakim bölüm Kalite Bölümüdür.
 
Radyasyon onkolojisinin ilgili cihaz bilgisinin acil durum planına Kalite birimi aracılığıyla ulaştık. Atıklarla ilgili mevcut Acil Eylem planı daha öncesinde malesef yapılmamış. Yeni başladığım için göreve hastane işleyişi konusunda Göksel Bey'in dediği gibi bilgi için ilk olarak Kalite birimine başvurulmalı. Bu da bugünün özeti oldu. İyi çalışmalar.
 
Tehlikeli kimyasal ve enfeksiyon olarak eylem planları hazırlarsanız sizin için daha kolay ve kapsayıcı olur. Tehlikeli atıkların yarattığı riski Tehlikeli Kimyasala, tıbbi - patolojik gibi atıkların yarattığı riski de enfeksiyonda geçirirsiniz, sizin için kolaylık olur.
 
Üst