• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Havalandırma havuzunun köpürüp taşması

Emine Kale

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Eylül 2013
Firma
---
merhaba arkadaşlar,

1000 kişilik bi atıksu arıtma tesisimiz var. Evsel ve endüstriyel atık su girişi var ama kimyasal arıtım olarak yalnızca nötralizasyon tankı mevcut. endüstriyel girişte suyun phsı 3,5 dolayısıyla kostik veriyoruz ama kış şartları çok ağır ve kostik donduğundan ph 3,5de kaldı dolayısıyla bakteriler öldü havalandırma havuzu köpürdü ve taştı. phı yükseltmek için nötralizasyona gelmeden dengeleme havuzuna kostiği direk döküyorum sonrasında nötralizasyonda phı dengeliyoruz ama köpük problemine engel olamıyorum ne yapabilirim ?

SAM_1273.JPG

SAM_1274.JPG
 
Kastamonuda bir arıtma tesisi işletiyoruz,ancak şuan aşısı gelmedi bakteri oluşturma aşamasındayız , köpük kabarması biraz fazla dışarılara kadar taşabiliyor hatta geri devire gelen suda döküldüğü yerde fazlada köpük oluşturuyor ve scada sensörü su yüksekliğini görmesini bile engelliyor,bana birazda bu deterjan dolayısıyla oluşan köpük gibi de geliyor bukadar taşacak kadar aşırı olması çokda manalı değildir gibi ,nasıl anlayabilirim?ne yapabilirim?
 
deterjan kaynaklı köpükse yukarıdaki köpük kesicilerden kullanabilirsiniz bizde de vardı aynı problem deterjan kaynaklı geosol kks kullanıyoruz köpük kesici olarak. hatta ben bugün 2 litrede arıtmaya attım ve indirdi köpüğü biraz
 
@Emine Kale
deterjan kaynaklı gibi geliyor evet , deneyeceğim yararlı olabilir , teşekkürler :hhhhhh:
 
Anti Foam Lg3 Köpük İçin. Kostik Yerine Kireç Deneyiniz Pinomatik Diyaframlı pompa İle Dozajlanır Diğer Firmaların Pompa Önerilerini Dikkate Almayınız Kolay Gelsin (Çöktürme Tankınız vardır Umarım)

Kolay Gelsin...
 
kireç kullanırsam çamur miktarım artacak bu seferde buda ayrı bi sorun oluşturacak. çöktürme tankımız var evet
 
o kadar çok kimyasalla falan uğraşmayın , tanzikli bir suyla hortumla köpüklerin üzerine sıkın yavaş yavaş kaybolacaktır , sonrada gerekli kimyasalları kulanın, köpük oluştukça bu işlemi tekrarlayın, bu görüntüyü kaybedemezseniz endüstriyel atık su olduğundan dolayı flok oluşumu yapılarak çöktürmeyle ayrıştırma gerekecektir muhakkak, bunlarıda polielektrolitlerle ve fecl3 gibi kimyasallar kullanmanız gerekecektir, piyasada araştırdığınızda bulabilirsiniz.
 
Havalandırma Tankınız kaç m3 Söylerseniz Size kullandığım Bir Üründen Gönderebilirim Anti foamlg3 Denersiniz işinize Yararsa Temin edebileceğiniz bir çok firma mevcut kesinlik le reklam ürün satmak için bir mesaj değil ve göndereceğim numuneden herhangi bir ücret yada devamında bir maddi çıkar yoktur zira ticaret yapmıyorum...

Numuneyi Firmalardan Ücretsiz Olarakta Talep Edebilirsiniz...

Kolay Gelsin...
 
Köpük için köpük kesici kimyasallar var onlardan kullanabilirsin. Bakteriler için de şeker eklersen ölmezler zaten köpürmenin nedeni yeni bakterilerin oluşması da olabilir. Bundan emin olmak için 1 L lik pet şişeye örnek al 30 dk beklet dipe çöken çamura bak koyu renkliyse ciddi bir sorun yoktur. Ama kum gibi ise hazır bakteri eklemek gerebilir.
 
Ölü bakteriler bir KOİ yükü teşkil ediyor.Bence ölü bakterileri temizlemek için çamur atımını bir süre arttırın.Yeni bakteri üretmek için C/N/P oranını ayarlamak maksatlı havalandırma havuzu girişine gübre dozlayın.İlk başta yoğun beyaz bir köpük çıkması normaldir,sistem stabil olunca baya azalacaktır.Bana kalırsa şuan köpüğün kahverengi olması ölü bakterilerin köpüğe yapışmasından dolayıdır.Köpüğü çok dert ediyorsanız havuzunuz ufak,PPRC boruyu belli aralıklarla delin,havuz boyunca döşeyin ve su hattını bağlayın.Köpük çok yükseldiğinde vanayı açarsınız yükseklik azalınca kapatırsınız.

İyi çalışmalar.
 
Emine hanım muhtemelen yüksek çamur yaşından bu problemi yaşıyorsunuz. çamur atmayı deneyin F/M oranını düşürmeniz gerekiyor. nötralizasyon için pH dengeleninceye kadar kireç ilavesi etmenizi tavsiye ederim. köpük kesici olarak FeCl3 kullanın. anlık müdahale için Çağrı arakadaşımın nozullarla püskürtme çözümü çok güzel kullanmanızda fayda var.
 
Merhabalar..İşletmesini yaptığım bir biyolojik arıtma tesisinde şöyle bir problem var. Tesise 1000m3/gün debi alıyorum gelen suyum evsel olduğu için sudaki yüküm az KOİ:30-40 civarı çıkıyor. Bakteriler besin bulamadığı için ölüyor. Tesise bakteri aşılasamda bakteri tutmuyor. Ama neden kaynaklandığını bilemediğim bir köpük problemim var.Havalandırma havuzlarında çok yoğun değil ama beyaz bir köpük oluşumu var. Yardımcı olabilecek var mı? iyi çalışmalar.
 
semih.celik
Merhaba Semih bey..

1) Havalandırma havuzu BOI yükü ve MLSS konsantrasyonu kontrol edilmelidir.
2) Son çökeltme havuzudan katı madde kaçışı olup olmadığı kontrol edilmelidir. (Katı
kaçışı varsa çıkış suyu bulutsu bir görünümde olacaktır.)
3) Katı kaçmasını önlemek için çamur geri devir debisi, özellikle pik debide yeterli
seviyede tutulmalıdır. Katıların sistemden kaçması havuzda MLSS seviyesini azaltıp
F/M’ i artıracaktır.
4) Havalandırma tankındaki Ç.O kontrol edilmelidir.
5) Azalan MLVSS, azalan çamur yaşı, artan F:M oranı, azalan Ç.O değeri, artan
çamur atım hızı kontrol edilmeli ve izlenmelidir.
6) Her havalandırma havuzuna giren atıksu ve çamur geri devir debisi kontrol edilmeli
ve izlenmelidir.
7) Sistemden birkaç gün çamur atılmamalıdır.(BU ÇOK ÖNEMLİ)
8) Ç.O değeri 2-3 mg/l arasında tutulur. Ayrıca yeterli Ç.O sisteme verilirken gerekli
karışım sağlanmalıdır.
İYİ ÇALIŞMALAR
 
sevgili dostum gelen atıksu yükün gerçekten çok az bununla bakteri popülasyonunu ayakta tutman zor gibi görünüyor. oluşan beyaz köpüğü sorun etme bu yetersiz bakteri sayısının göstergesidir. sana tavsiyem gerekli azot takviyesini yapman bunun için çeşitli yollar var. kesinlikle çamur atma ve geri devir oranını artır bi süre sonra düzelecektir.
 
Üst