• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kpss kaldırıldı?

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
ÇMO'dan gelen maile göre :

3 Mayıs 2012 tarihinde 2012/3064 Karar Sayısı ile "Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar" hakkında Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı meslektaşlarımız, memur ve işçi adaylarımız ve siyasal ve ekonomik haklarımız için bir hezeyandır.

Söz konusu Karar, Bakanlıkta çalıştırılacak 90 Mühendis, 25 Mimar, 25 Şehir Bölge Plancısı, 10 Avukat ve 20 Uzman kadrosuna alınacak personelin 4c statüsünde sözleşmeli çalıştırılmasını öngörmektedir.

Kararda, oldukça açık ifadelerle, KPSS`nin uygulanmasına gerek kalmadan, Bakanlığın yazılı ve sözlü veya sadece sözlü yapacağı sınav (!) ile sözleşmeli personel istihdam edileceği belirtilmektedir.

"TORPİL" YASALAŞTI!
Bu kararname ile KPSS`nin işlevsizleştirildiği görülmektedir. Alınan Bakanlar Kurulu Kararı, 2010 yılında KPSS`ye giren 6500 meslektaşımız ve bu yıl düzenlenecek sınava girecek binlerce aday için eşitsizliği muştulamaktadır. Daha açık bir ifadeyle "torpil" olarak bilinen haksız, adaletsiz ve kayırmacı uygulamaya kapı aralamaktadır.

EMEKLER HİÇE SAYILMIŞTIR!
Büyük umut ve hedeflerle, hatta işe girmemeyi tercih ederek KPSS`ye hazırlanan ve başarılı olan, birikimini kamu kurumlarında paylaşmak isteyen, binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısının emekleri, hevesleri, sınav sürecindeki maddi ve manevi tükenişleri, diğer kamu kurumlarına da örnek olması muhtemel "taşeron memur" yaklaşımı ile göz ardı edilmiştir.

ÇEVRE SORUNLARI VE KENTLEŞME UZUN VADELİ YAKLAŞIMLARLA ELE ALINMALIDIR!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son zamanlarda alt yapıdan, çevre sorunlarına; imar ve iskân izinlerinden, ulusal ölçekte yapılan büyük yatırımlara kadar yaşamı ve halk sağlığını ilgilendiren pek çok alanda önemli bir karar mercine dönüşmüştür. Bu tarz önemli ve hayati yetkilerle donatılan bir Bakanlığın, merkez ve taşra teşkilatındaki -herkes tarafından bilinen- personel sayısı yetersizliğine rağmen, "Sözleşmeli Personel" kararnamesi ile personel çalıştırması ülkemiz için oldukça önemli olan "çevre" ve "kentleşme" konularının uzun vadeli çözümünden uzak olunduğunu göstermektedir. Sözleşmeli personelin "iş güvencesi" ve "gelecek kaygısı" gibi unsurların baskısı altında; topluma ve kamuya değil siyasi ve ekonomik otoriteye liyakat göstereceği kesindir. Çevre konusunda çalışacak olan uzman ve mühendis personelin bu kaygılardan bağımsız çalışması, beceri ve bilgisini "sözleşmeden" kaynaklı kaygıları olmadan uygulaması "Çevresel Denetim" ve "Çevre izin-lisans" gibi süreçlerin daha sağlıklı ve toplum yararına işlemesini sağlayacaktır. Proje bazlı istihdam yaklaşımı ile, projenin uygulanmasından sonra ortaya çıkacak sıkıntı ve sorunlar için muhatap bulunamayacağı unutulmamalı, proje sonrası sorunlarla kamudaki mevcut kadroların boğuşacağı bilinmelidir.


KAMU KURUMLARININ HANTAL YAPISININ ÇÖZÜMÜ, GENÇ MÜHENDİSLERİN, MİMARLARIN VE ŞEHİR PLANCILARININ SÖMÜRÜLMESİNDEN GEÇMEMEKTEDİR!

Kamu kurumlarının teknolojiye uyum sağlayamayan, bürokrasiyi azaltmayı hedeflemeyen, yeniliklere kapalı ve halk yararına politika ve uygulama yapmayan, hantal yapısının sorumlusu KPSS`ye giren mühendis, mimar ve şehir plancıları değildir. Bu sorunun tespitinde teknik yeterliliği, birikimi ve kamu yararına dönük fikirleri olmayan idarecilere koltuk yaratılması sorunsalı göz ardı edilmemelidir. Öte yandan, gelecek öngörüsü ile değil, mevcut durum ile stratejiler belirleyen bir yaklaşımın da kamuda hakim olduğu oldukça açıktır.

Hal böyleyken; kamuda çalışan teknik personelin "iş güvencesi" kaygısından bağımsız çalışmasının sağlanması, hevesli, teknolojiyle uyumlu ve yeniliklere, gelişmeye açık genç teknik ve idari kadroların kamuda istihdam edilmesi bu hantal yapıların çözümünde önemli bir adım olacaktır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, içerisinde bulunduğu zor koşulların ve iş yükünün altından kalkmayı, varlık nedeni olan kamu yararı çalışmalarını; ancak ve ancak iş güvencesi kaygısı olmayan genç teknik ve idari kadrolar ile başarabilecektir.
AB Çevre Faslının açılması ile sorumlulukları daha da artan Bakanlığın, merkez ve taşra teşkilatındaki sorunlar her geçen gün artarak devam etmektedir.

Bir kez daha, sorumluluğumuzu yerine getirerek, çözüme dönük olarak uyarıyoruz; acilen merkez ve taşra teşkilatlarında "kadrolu" çevre mühendisi ve uzman istihdamı sağlanmalı, çevresel denetimler teknik birikimi olan personelce yürütülmeli, çevre izin ve lisans sürecindeki sorunlar çözülmeli ve taşra teşkilatındaki idareci kadrolarında mutlaka çevre mühendisleri görevlendirilmelidir.

Teknik birikimi yetersiz ve çevresel hassasiyeti "çöp toplamanın teşviki" ile sınırlı olan kişiler, idareci olarak, çevresel sorunların çözümünde rol alacak alanlara atanmamalıdır.

İşlevsiz sınavlarla "umut tüccarlığına" son verilmeli, umutları, hayalleri ve birikimleri ile sınavlara giren mühendis, mimar ve şehir plancılarının kamuda "kadrolu" istihdamı, "adaletli" bir şekilde sağlanmalıdır.

Saygılarımızla,
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
11. Dönem Yönetim Kurulu
 
Klape meslektaşım, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Ancak nefret değil söylemim, bu açıkça görülüyor... Öyle algılıyorsanız bu sizin sorununuzdur... Oda yapması gerekenler içinde birincil, ikincil üçüncül amaç olarak program hazırlıyorsa, birincil amaç meslektaşlarının mesleki haklarını korumak, ve bu doğrultuda meslektaşlarını bilnçlendirmek ve yönlendirmek, organize etmek olması gerekmezmidir?? Çevre danışmanlık firmaları örneğini vermemin sebebi, çevre danışmanlık firmalarının fikrinin ortaya atılması, ve yetmezmiş gibi, danışmanlık firmasında bir mühendis 26 adet firmaya danışmanlık yapmasıdır... "Her kuruluş bünyesinde tam zamanlı bir çevre mühendisi çalıştırmak zorundadır" diye yasa çıkmasının sağlanmasına uğraş vermesi gerekirken... Ki bakanlıkta çalışan meslektaşlarımız hiç mi farkında değil bunun?? ki farkında değilse oda bununla neden uğraşmamış?? Oda gerekeni yapıyor mu, yanlışı düzeltmeye çabalıyor mu? Hayır... İşte Oda bu sebeple aidat alıcı memuriyete dönüşmüş mü? Evet... ki oda aldığı aidatla doğru dürüst zamanında bir dergi, bir ajanda göndermeyi bile beceremiyor... Oda ne yapıyor acaba?? bilmiyorum, ve bilmediğim için de soruyorum... Nefret nerede burada?? Eleştirenleri Nefret dağıtanlar olarak adlandırdığınız sürece; ki eleştirmek, fikir üretmek Hak ve Gerekliliktir; Oda aidat toplayan bir kurum olmaktan kurtulamayacaktır... Saygılarımla...
 
şu son söylediğiniz üzerine ne yazarsam yazayım durum daha kötüye gidecak ama işte.. odanın üyelerini haberdar ettiği bir mesleki hak ihlalinde, gelip "oda bilinçlendirme yapmıyor" diyebiliyorsunuz. "oda faaliyet yapmıyor" diyebiliyorsunuz (kendiniz şahsen katılıp kotardığınız bir etkinlik varmış gibi). "hayır şu konularda faaliyeti, yayını, tavrı vardır" diyorum, beğenmiyorsunuz. "içinde bizzat bulundum" diyorum, "eleştirmek için en azından şahit olmak gerekir" diyorum. yarı küskün "o zaman sana odanla mutluluklar" ayarında çocukça karşılıklar alıyorum. destek veriyor gibi göründüğünüz yorumdaki "x=y" tipi indirgeyici, art niyetli eleştirileri "z=t" şekline çevirip daha indirgenmiş ve daha art niyetli hale getiriyorum. katlanamıyorsunuz. e üslup aynı sizin tasvip ettiğiniz üslup ama? ayrıca gökhan bey, özellikle siz anlayasınız diye illa cevap veridiğim yazıyı alıntılamam mı gerekir bilmiyorum ama şu konuya yazdığım ilk yorum size değil basit ve art niyetli olarak gördüğüm sizinkinden hemen sonraki yoruma idi. o sebepten aynı şablonu kullandım. sizin alınacağınızı tahmin etmemiştim açıkçası. ikinci yazımda ısrarla (iki paragraf kadar) size karşı tavrımı yazdıklarımla izah etmeye çabaladım ama şu an o çabamın da boşa gittiğini üzülerek görüyorum. sanırım hala üslubumu beğenmiyorsunuzdur. beğenmezseniz beğenmeyin.
 
zaten çevre mühendisi alımı ile ilgili hiç bir duyuru olmamasından belliydi yazık valla yakından iş bulamazsam oda zor görünüyor odadan dan ayrılıcam maalesef bu işşizlikte bide aidat veremiyorum doğrusu yazık ki ne ne yazık :((
 
Arkadaşlar burada bu şekilde tavır takınmaktansa Bakanlığa dilekçe yazıp, şikayetinizi dile getirin. BİMER ile yazabilirsiniz hatta. Yetmez diyorsanız başbakanlığa yazın, burada kendi kendimize vay şöyle vay böyle diyerek bir şey elde edemeyiz.

Aşağıda odaya bu konuda ne yapmayı düşündüklerini sorduğum maile cevap :

Odamız şuanda, TBMM'de bu durumu gündeme getirmek adına partilerin grup başkan vekilleri ile ve bakanlık ile görüşmeler yapıyor. yakında görüşmelere dair haberler üyelerimizle paylaşılacaktır.

iyi çalışmalar dilerim,

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
 
O 90 kişi daha bu karar alınmadan çoktannn... belli olmuştur. Bizde uğraşalım emek verelim işten çıkalım gelelim KPSS başına oturalım hey gidi heyyy...
 
arkadaslar bakanlığın sitesinde böyle bi ilan yok . nerden cıktı bu alım ilanı anlamadım ya da var da ben mi göremiyorum ?
 
alacakları mühendislerin içinde çevre mühendisi yok gibi bişey.Sözleşmeli personel, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendine göre Bakanlar Kurulunca belirlenen projeler çerçevesinde verilecek olan görevleri yapar. bu görevde ğ) Gecekondu, kıyı alanları ve tesisleri ile niteliğinin bozulması nedeniyle orman ve mera dışına çıkarılan alanlar dâhil kentsel ve kırsal alan ve yerleşmelerde yapılacak iyileştirme, yenileme ve dönüşüm uygulamalarında idarelerce uyulacak usul ve esasları belirlemek, Bakanlar Kurulunca belirlenen bu nitelikteki uygulamalar ile finans merkezleri ve benzeri özel proje alanları ve özel yapım gerektiren yapılaşmalar ile 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ve 775 sayılı Gecekondu Kanunu uyarınca Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan uygulamalara ilişkin her tür ve ölçekte etüt, harita, plan, parselasyon planı ve yapı projelerini yapmak, yaptırmak, onaylamak, kamulaştırma, ruhsat ve yapım işlerini gerçekleştirmek, yapı kullanma izinlerini vermek ve bu alanlarda kat mülkiyetinin kurulmasını sağlamak " buymuş.

@CMNet Okuru
bunu biliyodum ama teşekkür ederim yinede alım ilanına çıkılmadığına göre alınacaklar bellidir zaten :S
 
@ademnba

sahi, daha önce yollanmış, gözümden kaçmış tek link olunca. ilam daha henüz bakanlıktan gelen talep doğrultusunda kararlaştırılmış bir kanun hükmünde kararname formatında. mesleği dejenere etme performansı açısından dört dörtlük bir altyapı çalışması olmuş.
 
Üst