• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kum ocaklarına çevre görevlisi gerekli midir?

@idriskaval

Kapasiteye bağlıdır.
2.19 Üretim kapasitesi 200 ton/gün ve üzeri olan ve Maden Kanununun I.Grup b, II.Grup(kireçtaşı dahil), IV.Grup, V.Grup’larında yer alan madenlerin ve cüruf ve molozların kırılması, öğütülmesi, elenmesi için kurulan tesisler.
 
@idriskaval

Bu maddeye göre de bir irdeleyin isterseniz.
9.11 200 ton/gün ve üzerinde kuru durumda iken tozuma yapabilen yığma maddelerin, damperli araçlar veya devirmeli depolar, kepçeler veya teknik araç ve gereçlerle doldurulup boşaltıldığı açık veya tam kapalı olmayan depolama, eleme ve paketleme tesisleri. (200 ton/gün veya üzerinde madde aktarılan tesisler dahil olup, hafriyat çalışmaları hariçtir).
 
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat ÇKAGHY'te Ek-2 2.18 ve 2.19 maddelerinde ;
2.18 Üretim kapasitesi 200 ton/gün ve üzeri olan ve 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanununun I.Grup b, II.Grup (kireçtaşı dahil), IV.Grup, V.Grup’larında yer alan madenlerin çıkartıldığı ocaklar.
2.19 Üretim kapasitesi 200 ton/gün ve üzeri olan ve Maden Kanununun I.Grup b, II.Grup (kireçtaşı dahil), IV.Grup, V.Grup’larında yer alan madenlerin ve cüruf ve molozların kırılması, öğütülmesi, elenmesi için kurulan tesisler.
denmektedir. Oysaki Kum ocakları MADEN KANUNUNDA I. Grub a maddesinde yer almaktadır
I. Grup madenler
a) İnşaat ile yol yapımında kullanılan ve tabiatta doğal olarak bulunan kum ve çakıl.
b) Tuğla-kiremit kili, Çimento kili, Marn, Puzolanik kayaç (Tras) ile çimento ve seramik sanayilerinde kullanılan ve diğer gruplarda yer almayan kayaçlar.
denmektedir.

Kum ocakları I.Grub a maddesinde yer aldığından ben muaf olduğunu düşünüyorum.

9.11 maddesinde ise kuru durumda iken tozuma yapan yığma malzemeler denmektedir. Oysaki Kum ocaklarında tozumaya neden olacak bir kuru durum söz konusu olamdığı çıkarımına vardım. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda yazarsanız iyi olur.
 
İsmet Bey;
eleme tesisine gelen malzeme (kum) nemli olduğundan tozuma olur mu acaba.
çoğu tesis hemen dere kenarında olduğundan malzeme nemli olacağından tozuma olmaz.
Zaten tesis yetkilisine böyle bir madde ile gittiğinde tozuma olmadığını belirterek hizmet almayı kabul etmiyor.
 
Stok malzemelerin üzeri hemen kurur ve tozumaya neden olur. Ona bakarsan senin dediğin olsaydı bütün toz indirgeme sistemi olan tesisler çevre izninden muaf olurdu:)
 
Yıkama yapan konkasör tesislerinde toz indirgeme şartı varmıdır ?il müdürlüğü uygunluk için.Bide üst kapama tüm konkasör tesislerini kapsamaktamıdır yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
 
Üst