• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Linyit kömür madeni

Murat Gülen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Ocak 2012
Arkadaşlar danışmanlığını yaptığım

- Kömür madeninde 163 kişi çalışmakta
- Sıvı atıklarını köy kanalizasyona vermekteler.
- Ocaktan çıkan suların dinlendirmesi için iki gözlü havuz yapılmış
- Araç ve makinelerin bakım ve onarımını servislerde yaptırıyorlar
- İki tane jeneratörleri var
- Kömürleri tesiste paketliyorlar .
- İl müdürlüğü tesise 2007 yılında emisyondan muaf olduklarına dair yazı yazmış.
- Doğaya yeninden kazanım
- Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı verilmiş bir tesis
- Harfiyat atıkları tesise 1 km uzaklıkta düzenli depolanıyor

Şimdi yukarıda yazdığım maddelerle alakalı teker teker neler yapmam gerekir ?
 
Murat Bey,
-163 kişi çalışıyor olması sadece iş sağlığı güvenliği yönünden yaptırımlar gerektirir. çevre açısından bir bağlayıcılığı yok.
-atık sularını kanalizasyona veriyorlar ancak kanalizasyon sonunda bir arıtma tesisi varmı verdikleri suyu bir analiz ettirerek bulunduğunuz bölge ve verdiğiniz alıcı ortam bakımdan(aat olmadığını varsayarak söylüyorum) sınır değerlerle karşılaştırmanızda fayda var bence.
ancak tesiste bir aat varsa bu sefer atık su deşarj izni almanız gerekmekte.
-serviste yaptırılan bakım sizi bağlamıyor(bağlamaması gerekir)
-jeneratörlerden çıkan atık yağları bir geri kazanım firmasıyla sözleşme imzalayıp vermeniz gerekmekte.
-kömürü tesiste paketliyorlarsa burada olabilecek en mantıklı salınım paketleme esnasında kömür tozu emisyonudur. eğer öyle bir emisyon varsa kontrol altına alınması gerekir.
-2007 emisyondan muaf yazısı almış olmaları tesisin denetimden de muaf olması anlamına gelmemekte. ayrıca son değişikliklerle tesisin emisyona tabi olma durumu söz konusu olmuş olabilir. yeniden bir değerlendirme yapılmasında fayda var bence.
- atıklarını düzenli depoluyor ise il çevre ve şehircilikten izin alması gerekiyor. atık kapasitesine bağlı olarak (yanlış hatırlamıyorsam aylık 1 ton ve üzeri atık depolanması durumunda) çevre şehircilik il müdürlüğüne başvuru yapıyorsunuz onlarda gerekli şartların sağlanmış olması durumunda size izin veriyorlar.
 
bir ekleme yapmak istiyorum;
-163 kişi demişsiniz. tesisin işletme belgesi var mı? belge yok ise Çalışma bakanlığı'nın bölge müdürlüğüne başvuru yapılması gerekli.
onlarda gelip bu kadar kişi üzerinden size belge verme aşamasında bazı önlemler alınmış mı onlara bakacaklardır.
 
gfb başvurusu için linyit kömür ocakları ile ilgili iş akım şeması ve proses özeti hazırlayanınız oldu mu acaba, eğer varsa paylaşabilir misiniz ?
 
Üst