• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Maddelerin ve karişimlarin siniflandirilmasi, etiketlenmesi

iro

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şubat 2016
Firma
CEVYAP
ARKADAŞLAR MERHABA,
DANIŞMANI OLDUĞUM TESİS YANGIN SÖNDÜRME GAZI DOLUMU YAPIYOR.
MADDELERİN VE KARIŞIMLARIN SINIFLANDIRILMASI, ETİKETLENMESİ VE AMBALAJLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDA TESİSE NE YAPTIRMAM GEREKİYOR,
AYRICA FİRMANIN BİR TMGD DANIŞMANI DA VAR .
KONU İLE İLGİLİ BANA YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ?:hhhhhh:​
 
@iro TMGD'nin görevi değil mi zaten bu bahsettiğiniz şeyleri yaptırmak yani tesiste hangi teh. maddeler bulunuyor veya karışıyor ona göre sınıflandırıp etiketlenmesi ve ambalajlanmasına o karar verecek sanki.
 
Arkadaşlar merhaba,

Bilindiği üzere ambalajlar 01.06.2016 tarihinden itibaren etiketli olarak piyasaya sürülmektedir. Etiketsiz olarak piyasaya sürüldüğünün tespiti halinde cezası ne olur? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Edit: Cevap alamadığıma göre konu hakkında ileri ki zamanlarda problem yaşayacak arkadaşları göz önünde bulundurarak kendi soruma kendim cevap veriyorum. Çevre Kanunu Madde 13 kapsamında ''Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak piyasaya sürüldüğü tespit edilen tehlikeli kimyasallar ile bu kimyasalları içeren eşya, bunları satış ve kullanım amacıyla piyasaya süren kurum, kuruluş ve işletmelere toplattırılır ve imha ettirilir. Nakil ve imha için gereken masraflar ilgililerince karşılanır.'' ayrıca Madde 20 kapsamında ''y) Tehlikeli kimyasallar ve bu kimyasalları içeren eşyayı bu Kanunda ve ilgili yönetmeliklerde belirtilen usul ve esaslara, yasak ve sınırlamalara aykırı olarak üreten, işleyen, ithal ve ihraç eden, taşıyan, depolayan, kullanan, ambalajlayan, etiketleyen, satan ve satışa sunanlara, 204.584 Türk Lirasından 2.045.893 Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.'' denmektedir.
 
keşke bütün arkadaşlar sizin gibi düşünceli olsa sorular havada kalmasa. bir şey daha öğrenmiş olduk teşekkürler ;)
 
aslında MSDS olmaması sadece çevreyi kapsamaz.

Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu, 29/6/2011 tarihli ve 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 11/10/2011 tarihli ve 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 24/4/1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 3/6/2011 tarihli ve 640 sayılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 3/6/2011 tarihli ve 639 sayılı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 29/6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlanmıştır.

yani ürünü Hangi Bakanlık ruhsatlıyorsa cezai işlem ondadır.
 
Üst