• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Meslekte olmazsa olmaz programlar

Hande Öztürk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Şubat 2013
Firma
MWH Global
Herkese merhaba,
Çevre mühendislerinin bilmesi gereken bilgisayar destekli programlar özellikle SPSS hakkında bilgisi olan var mı?
SPSS seneye bizim için açılacak çok gerekli ve bir o kadar da önemli olduğunu duydum ne kadar doğru bilmiyorum, yorumu sizlere bırakıyorum.
Sona bir adım kala eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum.Fikir tecrübe ve önerilerinize fazlasıyla ihtiyacım var.
Vakit ayırıp paylaşımdan olanlara şimdiden çok teşekkürler.
 
Şuan çok karışık durumlar gitme ihtimalim de var ama henüz net bir durum söz konusu değil bende sizin gibi düşünüyorum.Bir işte mutlaka çalışmam lazım :) O mutluluğu yaşadığım an sizi anacağım.. Yolunuz açık olsun darısı başıma :)

@Olgaç Sürmelihindi
Enerji üzerine gitmeyi çok istiyorum inşaat mühendislğinde yüksek yapmanın bana bir getirisi olmayacağını söyledi bir kac gün önce buradan bir arkadas sağolsun.
Enerji sistemleri mühendisliği benim kafamda planladığım hayallere ulaşmak için bir köprü olacak insllah.
Autocad biliyorum kendimi biraz daha geliştireceğim. Çok teşekkür ederim :)
 
@Hande Öztürk
ben inşaat mühendisliği üzerine yapıyorum ama burda cevre muh yok banada karsı cıkanlar oldu ama ben hiçbirini dinlemedim ve şuan çok mutluyum. getirisinin olmayacagını kimse karar veremez. ancak kişi kendisi yaparak sonucu görür ve ben sana şunu söylüyorum neyde mutlu olacaksan onun üzerine git. hayallerinin peşinde koş ve ins hepsini gerçekleştirirsin ve yardımcı olacagım birşey olursa seve seve yardım ederim allah gönlüne göre versin.D::D
 
Çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ederim :) Enerji üzerine gitmek sanırım beni daha çok mutlu edecek ama bir yanılgıya düşersem mutlaka fikrinizi almak isterim.Güzel dileklerinize alakanıza da yarıca teşekkür ederim. İnşallah sizinde hayallerini gerçek olur :)
 
Kim dedi inşaat müh. fayda getirmez diye :) Yapabiliyorsanız inşaatta yapın derim bende. Makine de olabilir. Tabi bitirmeniz uzun sürebilir.
 
@Hande Öztürk
Allah çalışanın hakkını verir. Sen yeter ki istekli ol ve hayallerinin peşinde koş ve sonuna kaar mücadele et. sakın vazgeçme ben herzaman burdayım sana bol şans teşekkür ederim:D

@Fatih Özcan
Fatih Bey destekleriniz için teşekkür ederim. Ben şimdiye kadar olumsuz birşey görmedim.:D
 
Ben her zaman sevilen işin peşinden koşulması gerektiği taraftarıyım ama ne yazık ki hala o işi bulamadım, girişimlerimden de henüz bir sonuç yok:(

Enerji sektörü bir çevre mühendisi için bence güzel bir alan, fakat detaylarını iyi araştırın derim. Bazen dışardan güzel gözüken işler zor, zahmetli ve yorucu olabiliyor bu da keyif kaçırıyor.

Çevre üzerine yüksek lisans bahsedildiği gibi özel sektörde çok anlamlı değil. Belki işinize uygun spesifik bir alan olursa mantıklı olabilir bilemiyorum.

Ben de inşaat hidromekanik mühendisliği üzerine yüksek lisans "yapmaya" çalışıyorum ama 2 sene içinde dersleri bitiremediğimden cezalı konuma düştüm, çünkü derslere gidecek vakit yok (Şantiye'de 6tam gün çalışıyorum + radikal bir kararla askere gittim geldim) :/ Çok zor bir alan olmasına rağmen seviyorum ama yürütemiyorum. Hocalarda sağolsun öğrenciyi boğuyor. Diğer yandan burdan öğrendiğim şeylerle çok daha kalifiye ve az mensubu olan bir alanı elde etmiş olacağım fakat şu an tam bir karamsarlık hakim...

İnşaatın getirisi yok diyen arkadaş muhtemelen bizim inşaat mühendisi gibi imza yetkinliği ve bazı sorumluluklara yüksek yapsak da dokunamıyor olmamız. Çevre mühendisi mezunuyuz sonuçta inşaat değil :)

Bilgisayar programı olarak da üniversitede bize öğretilen AutoCAD dışında, SewerCAD, WaterCAD, Quak4K gibi programlar vardı, bunlar genelde su temini, atıksu kanalizasyon planları tasarlamada kullanıyor. Qual4K çevre modellemesinde (örneğin dere içerisine atılan noktasal atığın 1500m aşağıdaki konsantrasyonu) gibi hesapları yapan excel tabanlı bir program. Ama AutoCAD candır :)

Yurtdışı düşünüyorsan çevre mühendisliği için Kanada çok değerli bir yer. Sigara izmaritleri için kafamda projeler dönüp dolaşırken adamların sigara izmaritinden plastik ürettiklerini duyunca (%100 toksik maddeden arındırılmış hemde) canım baya sıkılmıştı :)

Her maddeye çok bilmiş gibi yorum yazdım kimse kusuruma bakmasın lütfen , Hande kardeşim sende inşallah istediğin hayal ettiğin bir işe kavuşursun, şimdi okuluna odaklansan güzel olur :)
 
@Olgaç Sürmelihindi
Eyvah inşaat mühendisliğinde yüksek yapan arkadaşlar yanlış algıladı.O insanın da demek istedigi bir inşaat mühendisi kadar yetkimin olamayacağı ben yanlış algılamadıysam :)
Olgaç abi beni inşaata sokmayı planlıyor o kesin aklıma girecek :p
Israrla enerji istiyorum çok çok istiyorum gercekten.
O kadar içten gercekten bir seyler katmaya calısan yapıcı yorumlarınız için ne kadar teşekkür etsem az, kimilerine örnek oluyorsunuz güzel insanlar..

@A.Berkan Korkmaz
Merhaba Berkan,
Enes'e çok selamlar öncelikle kuzeni olduğunu okudum diğer gönderide.
Okulumuzun gururu küçük egosu büyük hedefleriyle bana çok örnek olmuş bir insan kendisi.Uzun dönem staj için şuan görüşüyoruz hatta :)
Sigara izmaritlerini değerlendirmeyi düşünen tek insan ben değilmişim ve Kanada bir tek beni 'ay inanmıyorum bunu da mı yapmışlar' derditmemiş buna sevindim :p
Herkesin ortak söylemi Autocad konusunda kendimi geliştireceğim.
Yazdıkların çok güzel, yardım etmek için bahsettiğin fikirlerini ben bilmiş algılamadım aksine teşekkür ederim :)
 
@Hande Öztürk
inşaat mühendisliğinden de yüksek lisans yapsan çok iyi olur. bizim burda amacımız herşeyi kötülemek olmamalı. Yapıcı olmalıyız ve herzaman şükür etmeliyiz.İnşaattan yetkin olur veya başka meslekten yeter ki işini tam anlamıyla yap. Bana ilk zamanlar karşı çıkanlar oldu ve iş konusuna gelince 1.000 tl maaşla çalışmayı afedersiniz enayilik görenler oldu. Sen hakkınla çalış allah seni elbette iyi yere getirecek ve hakettiğin parayıda elbette alırsın. Sen o tür söylentilere kulak asma benim gibi. Herkesin kafasında bir proje var. Ortak güç birliği yapalım ve ortak çalışmak isteyen olursa beraber çalışabiliriz. Bende yurt dışına gitmek istiyorum ve Allah izin verirse gideceğim ve herzaman kendini geliştir ve para olabildiğince çok arka planda olsun:D Allah yolunu açık etsin ve bizler genç mühendisler bu ülkeyi iyi yere taşıyacağız.
 
@Olgaç Sürmelihindi
Anabilim dallarını birleştirdiler o sebeple Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans diye geçiyor.
 
Merhabalar,

Öncelikle diğer arkadaşların söylediği gibi AutoCAD olmazsa olmazlardan bir kere. Ancak ondan sonrası için çalışmak istediğin sektörleri gözden geçirip ona göre bir program seçebilirsin. Kaldı ki bir sene bir program öğrenmek için uzun sayılabilir, istedikten ve imkânın olduktan sonra birden çok program da öğrenebilirsin fakat sektör olarak neleri sevdiğini saptaman gerekiyor.
Çalışmak istediğin alana göre de Yüksek Lisans anabilim dalını tercih etmeni öneririm. Kamuda çalışacaksan kendi mesleğinde yüksek lisans yapman yararlı olacaktır. Ancak projele ve uygulamaları için İnşaat Mühendisliği'nin faydasını mutlaka görürsün.
Söylememe çok gerek yok tabi ama mezuniyetten önce yabancı dil de edinmeye bakmanı tavsiye ederim olabildiğince.

Özel sektörde tecrübe önemli. O yüzden Yüksek Lisans mı tecrübe mi sorusuna biraz kendini tartarak karar vermen gerek. İyi bir Yüksek Lisansın sana Ar-Ge tabanlı çalışan bir şirket bulabilirsen veya girebilirsen kurumsal bir şirkette faydasının olabileceğini düşünüyorum.

Hakkında ve hepimizin hakkında en hayırlısını dilerim.
 
@Olgaç Sürmelihindi
Çok teşekkür ederim dediklerinizi aklımın bir köşesine yazdım ve size katılıyorum.İnşallah iyi niyetle çalışıp bir şeyler için emek harcayan insanların tüm hayalleri gerçek olsun:)

@ECK

Zaman ayırıp fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Benim yönelmek istediğim alanlar tabi ki az çok belli fakat şöyle bir durumda söz konusu; a alanında ilerlemek istiyorum derim mezun olurum b alanında iş bulurum daha yakın gelir ya da fikrim değişir vs.Bu yüzden genel anlamda ne bilmem gerek nelere daha çok önem vereyim diye sizlere açtım bu konuyu.Yabancı dilde çevre mühendisliği eğitimi alıyorum o yönden şansım var sadece program olarak Autocad ve Catia biliyorum çok da süper sayılmam bunları geliştireceğim.Yüksek için enerjiyi çok istiyorum :) Arge de çalışmayı çok da istemem açıkcası saha benim için her zaman ilk tercih ama diyorum ya hayat neyi ne kadar istediğimize bakmıyor.Bir fırsat çıkıyor insan içinde oluveriyor.Benimkiler hep hayal istek umarım bunların ışığında bir yerlerde olurum.Tekrar çok teşekkür ederim.
 
Üç yıllık meslek hayatım boyunca ençok NETCAD ile çalıştım. Gerek ÇED'de gerekse Çevre izinleri konusunda çok faydasını gördüm. Bunun yanında zaman zaman AUTOCAD programı kullanmam gerekti. Çevre danışmanlığı ve ÇED hizmet sektöründe bu iki program işimi fazlasıyla gördü benim. Ayrıcalığınız olsun istiyorsanız bu iki programın yanına ek bir program koyun. Ben "3ds max" programını koydum çok faydasını gördüm. Sizede tavsiye ederim.
 
Şu zamanda Çevre Mühendisi olarak çalışıyorsan, Autocad=Genelde Aritma Tesislerinde,Vaziyet Planı vs Netcad=ÇED,Ocak,ruhsat,Orman Sahası.Utm vb işlemlerde, Excel=Yapılacak hesaplamalarda Photoshop=İmage boyutlarıyla ilgili oyanamalarda,taranmış belgelerin görünürlüğünü yükseltmekde, Primo Pdf=Dosyaları pdf formatına çevirmek için . Abbyy Pdf Transformer = Pdf leri Word yada Excele çevirmek için kullanmak faydalıdır.
 
Üst