• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mezun oluyorum..

brcevre

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şubat 2013
Firma
ab
Merhabalar, bu yıl istanbul çevre mühendisliği bölümünden mezun oluyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çalışmak istiyorum ama yüksek lisansta da gönlüm yok değil. Fakat yüksek lisans için alesti yds idi uğraş dur, gözümde çok büyüyor bunlar,öss den sonra sınav hayatını sildim resmen beynimden bu yuzden gözüm korkuyor. Birde yüksek yaparsam çevreden yapmak istemiyorum inşaattan,endüstriden veya işletme gibi bölümlerden yapmak istiyorum bu daha da kasıyor olayı... işletme stajımı devlette yapmıştım ve devlette çalışan muhendislerin rahatlığı baya etkilemişti beni. Bunun içinde kpss gerek, oda bir sınav oda bir yarış üstelik torpillerin döndüğü bir yarış...
Bir sene öncesine kadar ingilizce kursuna gittim upper seviyesindeyim, ama sorsanız aktif olarak kullanabiliyor musun dili diye kullanamıyorum malesef. Autocad gibi programlardan da bir haberim. ohsas, iso gibi sertifikalar var mı deseniz onlarda yok.

Üniversiteden başarılı bir öğrenci olarak mezun olacağım hocalarım gözü kapalı referans oluyorlar bana ama geleceğim meçhul. Çevre mühendisliğinin her konusunu da seviyorum. Ama saha mühendisi,proje mühendisi gibi sektörlerde yer almak istiyorum, atıksu, temiz su arıtma projeleri yapmak, kanalizasyon,alt yapı falan bu sektörlerde çalışmak istiyorum.
Yurtdışında çalışmak veya master yapmak aslında çok istediğim birşey ama bunun içinde para gerek, hıcbırsey bedava degıl, bır yurtdısı dıl okulları bıle ates pahası.. Hocalarımız hollandada, norveçte, usa da cevre muhendıslerının ıyı yerlere geldığını soyluyorlar ama altına not duşmek lazım ki bunun için de en başta dil bilmek gerekiyor, oraya gidebilmek maasını alabılene kadar gecımını saglamak ve yerlesmek için bellı bır mıktar para gerekıyor...
Hayallerimde saygın,başarılı,iyi ünvana sahip ve iyi bir firmada çalışan, mühendis gibi mühendis, mesleğin hakkını veren bir mühendis hanım olmak var. tabiki bu hayaller hemen gerçekleşmicek ama bunun için nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bir başlangıç noktası bulabilirsem kendime hemen alışacağıma ve işi kapacağıma eminim,çünkü staj yaptığım yerler benden memnundular ve max.2 haftada işi öğrenmiş oluyordum. Şurda 6 ayım kaldı ve cv imde yazabileceğim farklı işe yarar hiç birşeyim yok. Firmalara göndersem bakmadan elerler gibime geliyor. Nerden başlamam gerekiyor öncelikle bilemiyorum çok kararsızım. Nasihatlarınızı, tavsiyelerinizi, önerilerinizi bekliyorum gerçekten, şimdiden teşkkürler ..
 
"ve max.2 haftada işi öğrenmiş oluyordum", buna inanmakta devam edersen çok başarılı olamayacağını şimdiden söyleyebilirim diğer konularda herşey sana kalmış hedef belirle ve sabret, işin hakkını ver.. aramıza hoş geliyorsun ancak turkiyede muhendislik ne filmlerde gordugun ne okulda öğretilen sadece yaşanandır yaşanan :) bu çevre muhendisleri için değil tüm muhendislik bolumleri için aynı, bazısı geçmişten gelen büyük baskı grubu olma avantajını kullanıyor iş alanı geniş bazı meslekler de bizim gibi birlikte karar alamıyor kamuya hücum ediyor onu da beceremiyor
 
Merhaba,
Kalan 6 aylık sürecinizde yukarıda bahsetmis oldugunuz eksik egitimlerinizi tamamlayin.
Mezuniyetiniz ile birlikte is hayatina da akademik egitiminize de devam edebilirsiniz, hersey mumkun..no panic:)
 
Ne güzel bende bu sene mezun olacağım. Peki ya sonrası..
 
Kafanı rahatlat soğukkanlı ol ve vakit kaybetmeden KPSS 2014'e çalış. Ve 85 üstü almaya çalış. Bence bu sene tek hedefin bu olsun. Bir de YDS'ye mutlaka gir. Özel sektörü şu aşamada düşünme bence.
 
Uzun mesai saatleri, esnek çalışma saatlerine uyum, yoğun çalışma temposuna alışkanlık, deneyim yerine angarya, mühendislik öğreniyorum ayağına sömürü, doğum izni olmayışı, asgari ücret üzerinden yatan sigorta, düşük maaşlar, senin gibi binlerce hırslı mezun, ekonomik krizler, 65 yaşında emeklilik,uzun işsizlik dönemleri, işveren baskısı vs. gibi bir iş hayatı seni beklediğinin farkındasındır inşallah. Onun için yapabiliyorsan akedemik kariyer yada kpss sınavı. Sınavları sevmesende Türkiye gibi bir ülkede yapabileceğin en iyi işler bunlar.
 
@brcevre Merhaba arkadaşım bende kısmetse mezun oluyorum fakat yukarıda yazdıklarını hayretler içinde okudum, çünkü durumun dediğin gibi "Hayallerimde saygın,başarılı,iyi ünvana sahip ve iyi bir firmada çalışan, mühendis gibi mühendis, mesleğin hakkını veren bir mühendis hanım olmak var." 'a hiç uymuyor. Hocaların sana bu saydığın yokluklarla nasıl referans oluyor bilmiyorum ders notlarının yüksek olması seni mühendisliğe hazırlamaz bence.

Ben de başarılı, mühendis gibi mühendis olmak istiyorum; ayrıca yüksek lisans ve/veya çalışmayı düşünüyorum. İnşaat ile makineye ilgim var o bölümlerde yüksek yaparsam diye ilgi alanıma göre derslerine giriyorum kendimi her türlü koşula hazırlamak için, ayrıca çalışabileceğim sektörlere bir adım hazır olabilmek için. Evet mühendis gibi mühendis olmak istiyorum bunun için yabancı makaleleri takip ediyorum; yenilenebilir enerji ve akıllı binalarla ilgileniyorum tezimi bu konuda yapıyorum ve sadece edindiğim makale sayısı 160 ı geçiyor ve bunların %80 i ingilizce içinde almanca olan da var ve güncel olması için en fazla son 3 yılın kaynaklarını kullanıyorum. Ben de ingilizce konuş desen tıkanabilirim ama en azından yabancı makaleleri, kaynakları sık sık takip ediyorum. Kongreleri, seminerleri takip ediyorum mümkün oldukça katılıyorum, ISO, Autocad, Netcad gibi bölümümüzle alakalı ana eğitimlere sahip olmamla birlikte iletişim, satış, dijital dünya ile ilgili eğitimler sertifikalar da aldım şu anda aklıma gelmeyen ve 1.sınıftan beri aldığım eğitimlerin dışında; ayrıca Global Mapper, MIKE Zero gibi programları öğrendim taşkın kontrolü modellemesi yapabiliyorum bu programlar sayesinde. Şu anda Arcgis programının eğitimini almak için başvurdum yeterli talebi bekliyorum mesela. Bunları saydım çünkü ben gerçekten mühendis gibi mühendis olmayı, mühendislik yapmayı, rahat çalışmayı değil de mühendisliğimin körelmesine imkan vermeyeceğim yerlerde çalışmak istiyorum ve bu amaca uygun olarak kısaca bunları yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim yine de yeterli bulmuyorum zaten gelişmenin ucu bucağı yok; hiçbir zaman ne kadar çok çalışırsam çalışayım "oldum" denilebileceğini sanmıyorum öyle güzel bir bölümde lisans eğitimi alıyorum çünkü.

Ayrıca artık mezun duruma gelen arkadaşlarımın okuldan sadece ders notlarıyla mezun olmasına üzülüyorum. Mühendis olacağız ve kendimizi geliştirmemiz çok önemli, son 6 ayda belki iş korkusuyla veya devlette rahat olurum düşüncesiyle birşeyler yapmak yerine iyi planlara, çalışmalara sahip olmamız gerekiyor ve bunu 6 aya sıkıştıramayız zaten. Umarım herşey gönlünce olur tabi, iyi bir zaman planlamasına ihtiyacın var bunun detaylarını da en iyi sen düşünebilirsin.
 
Üst