• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mutfak atıklarından rögar taşması

E.İ.İnci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Mayıs 2011
Arkadaşlar, mutfak atıklarının ve bitkisel atık yağların lavaboya dökülmesi sonucu rögar taşması yaşanmaktadır. Bu sık sık meydana geliyormuş. Bitkisel atık yağlar ayrı toplanıyor ama 3000-3500 kişilik yemek yapılan bir yer olmasından dolayı malesef bu sorun sık sık yaşanıyormuş. Benzer bir sorun yaşayan var mı ? Yağ tutucu ve öğütücü takviyesi dışında neler yapılabilir?
 
Öğütücü büyük bir problem.
öncelik tabi ki eğitim.
gelelim sorunun cevabına:
ana roğarlara makaralı ince ızgara yapacaksınız. ( en önemlisi roğarlara poşet atılmayacak)arıtma yükünüzü hafifletir.
sonra yağ arıtma tesisinizin girişine mutlaka yağ tutucu yapacaksınız.
 
Mevcut durumda mutfak içi yer ızgaraları ve kanalizasyona vermeden, mutfak hattı çıkışında yağ tutucu mevcut. İşcilik gerektirecek bir yaklaşımdan ziyade, takviye olabilecek mekanik bir sistem düşüncesindeyim.
 
Elif arkadaşım,

Mutfak atık suyunun rogarı ile arıtma tesisi (yada kanalizasyon şebeke bağlantısı) arasındaki kot farkı ve bağlantı borularının eğimi yeterli mi acaba. Bir ikincisi rogardan sonraki boru çapı mevcut atıksuyun anlık max debileri için yeterli olmayabilir. Bunları da değerlendirmeni öneririm.

Selamlar
 
@Fatih Çoban

Bu açıdan sıkıntı daha büyük, yapımı esnasında gözönünde bulundurulmamış kısımları saydınız. Boru çapları yetersizliği başlı başına sorun, birde yağ tutucu bağlantısının olduğu yerde çıkış borusu yükseltilmiş cazibeyle akış engellenmiş. O noktada bir birikme şu durumuyla kaçınılmaz zaten. Durum böyle :( Teşekkür ederim çok.
 
Hastane mutfağında kullanılan atık yağlar için kurmuş olduğumuz yağ tutucu için temizlik talimatını google de aradım ama elle tutulur bir şey bulamadım .Elinde olan varsa yardımcı olursa sevinirim.İyi çalışmalar.
 
Bizde 3000-3500 kişilik yemek pişiyor, yağ tutucuya ana mutfağın dışında, kat mutfakları, yemekhane vs. geliyor. Kapasite kullanıma bağlı olarakta çok fazla. Bizdeki durum şöyle sık sık kontrol ediliyor ve yağ tutucuya giden posalar kepçeyle alınıyor. Yağ tutucu üç bölmeden oluşuyor, posadan dolayı bizde sıkıntı devam ediyor. her üç bölmede de posa karışımı sözkonusu.. maliyet boyutuna takılmazsanız, yağ parçalayıcı biyo enzimler ile bakteriyolojik temizlik yapabilirsiniz.
 
Teşekkürler elif hanım peki yağ parçalayıcı biyo enzimleri nereden temin edebiliriz ve bununla temizliğini ne kadar sürede yapabiliriz.biz normalde günde bir bulaşık sonrası temizliğini yaptırıyoruz bide genel temizlik olarak haftada bir iç dış komple klorak ve bol su ile temizletiyoruz.Bu yanlış bir yol mu ?
 
bizde sistem yapı olarakta farklı ama sizde böle olması uygulamada daha kolay ve pratik olacaktır. İç ve dış temizliğinde kullandığınız klorak yağ tutucuya şuan olmasa da uzun vadede korozif etki gösterebilir. Yağ tutucuyu aldığınız firmayla da iletişime geçmenizi tavsiye ederim. örnek olması için;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Yag tutucunuzun kapasitesi yanlis hesaplanmis olabilir. Dogru hesaplansa, alt yapiniz eksiksiz olsa bu sorunu yasamamaniz gerekir. Bence kapasite hesaplarinizi tekrar kontrol ettirin ve imkaniniz varsa otomatik sistem yag tutucu kullanin.
 
@Hamdiye Güzel

Öncelikle iyi günler,
Yağ tutucuların çalışma prensibine bağlı olarak üste çıkan yağlar zamanla birikerek katılaşarak sistemin verimli çalışmasını engeller. Çözüm Biokim olarak yağ tutuculara uyguladığımız Yağ Yok Edici Bakteriler ile yağları karbondioksit ve suya dönüştürerek birikmesi engellenir. Yağ tutucunun mevcut çalışma verimine bağlı olarak 30-45 gün arasında yapılan uygulamalar ile bu sorun ortadan kaldırılır.

Daha detaylı bilgi alabilmek için
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden bize ulaşabilirsiniz.
 
Üst