• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Okulda çevre eğitimi

gkckrbs

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2011
Merhaba arkadaşlar,
Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmamızın sosyal sorumluluk projesi kapsamında yakın köylerimizde bulunan okullara çevre eğitimi vermeyi planlıyoruz.ilköğretim seviyesindeki çocuklarımızda çevre bilincini arttırmayı planlıyoruz.. İlköğretim seviyesi olduğundan dolayı ilgi çekmek gerekli diye düşünüyorum atıklar ile yapılabilecek uygulamalı çalışmalara örnek verebilir misiniz? Basit ama eğlenceli uygulama örnekleri ile ilgi çekilebilir.

Çevre konuları ile ilgili özellikle geri dönüşüm konusunda durmayı düşünüyorum. Çevre Eğitimi örnekleri olan arkadaşlarım varsa paylaşabilirlerse memnun olurum.

İyi çalışmalar...
 
@gkckrbs
merhabalar kolay gelsin öncelikle sosyal sorumluluk projenizde başarılar diliyorum.Minik arkadslarımıza öncelikle kağıt atıklarını geri dönüşüm kutularına atmayı öğretmekten başlayabilirsiniz.şirin sevimli kağıt atık kutuları oluşturabilirsiniz.Kalem pillerle mutlaka tanışıyorlar bu yaş grubu çocuklar oyun çocuğu olduklarından dolayı bu pillerin atık kutularınıda düzenleyebilirsiniz ... kolay gelsin
 
Merhaba , kolay gelsin.Öğrencilere eğitim verirken en önemli şey görselliktir . Bu sebeple yanınıza geri dönüşüm kutusu ve geri dönüştürülebilecek malzemeler almayı unutmayın.Vurgulayacağınız da atıkların geri dönüşüm aşamasından sonra neye dönüştüğü , resimlerle desteklerseniz faydalı olacaktır.
 
Bu yaş grubunun hayal gücü çok yüksek olduğundan, atölye çalışması yapılabilir. Kendi biriktirdikleri atıklardan ( kağıt, karton , plastik şişe, plastik kapak vb. ) çeşitli maketler yapabilirler ( Robot, ev, televizyon...) sonrada çocukların yaptığı bu maketler sergilenebilir.
 
Şu videoyu bi izleyin ve izletin derim. Ama orta okulu seviyesinde çocuklara daha uygun. Atıkların çevreye ve canlılara verdiği zararı çok güzel anlatıyor.


Hoşunuza giderse yüksek çözünürlüklü paylaşırım.

Liselere verdiğim eğitimlerde kullanmıştım.. ilgi çekiyor. Videoyu yorumlamalarını istedim sorular sordum meraklarını uyandırmıştı..
Ayrıca Home'nin belgeselinden alıntılar yaparak izlettim. Sizinde mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum mükemmel bir çalışma olmuş hakikaten.
 
Ben de sosyal sorumluluk kapsaminda ilkogretime egitimler vermistim. Sunumlarda geri donusumle ilgili 20-30 sn lik birkac cizgi film izletiyodum (youtube da animal planet recycle diye aratin cikar, cok guzeller) konulari bu videolarla bagliyordum (su, enerji tasarrufu, geri donusum, kirliligi onleme vs.) Cok kalabalik gruplara egitim verdigimden ve zaman kisitindan dolayi atolye calismasi olamiyor ama yanimda atik cesitleri goturerek sunum sonunda bunlarin ne tur atiklar oldugunu, nerelere atacaklarini sorarak, soyleyerek gercek hayatla pekistirmelerini saglamaya yonelik calisma yapiyordum. Sunum sonunda da TAP tan aldigim ufak pil kutularini dagitiyordum (TAP bunlari ucretsiz olarak veriyordu sagolsunlar). Bu arada nelirtiyim sunum video ve fotograflardan olusuyordu bir yandan konusarak resim ve video yu acikliyordum, yazi kullanmayin sunumlarda.
 
Üst