• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Oluklu endüstrisinde lca analiz raporu sonucu abd

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
Oluklu endüstride çevresel etkilerin azaltılmasında adımlar atılıyor.

Yaşamsal döngü analizleri (LCA) sonucunda karton endüstrisi sera gazı emisyonları, su ayakizi vb konularda 2006 dan 2014 e kadar iyileşmeler sağlamıştır.

ABD li oluklu üreticileri LCA kapsamında yeni bir rapor yayınladı.LCA sonçları fabrikaların çevre için çaba sarfettiğini gösteriyor. Hem sürdürülebilir ormancılık hem de hurda kağıtlardan daha yüksek verimli lif elde edilmesi endüstrinin sürdürülebilirliğini sağlamıştır.

LCA, 2014 yılında üretilen 1 kg'lık oluklu mukavva ürünün yedi çevresel etki göstergesi üzerindeki etkilerini incelemiştir. Kürese ısınma potansiyeli (sera gazı emisyonları), ötrofikasyon, asidifikasyon, duman, ozon tabakasının delinmesi, solunum yolu etkileri ve fosil yakıt tüketimi,Su kullanımı, yenilenebilir enerji talebi ve yenilenemez enerji talebi dahil olmak üzere detaylı bir inceleme yapmıştır.

Oluklu endüstrisi 2006 dan 2014 e kadar %35 sera gazı emisyonu azaltımı sağlamıştır. Azalma daha çok hurda kağıt kullanımı ve fosil yakıtlar yerine biomass kullanımı ile sağlanmıştır.

Ayrıca oluklu endüstrisi 2006 da %72 olan hurda kağıt kullanımını %89,5 a taşıyarak daha az atığın deponi sahalarına gitmesini sağlayarak metan emisyonlarının azaltımını sağlamıştır.
Diğer önemli bir noktada otrifikasyon %29 , fotokimyasal ozon üretimi %23, su kullanımı %21 ve solunum ile ilgili etkileri %21 oranında azalmıştır.

Bu çalışma ISO 14040/44 standartlarına ve yaşam döngüsü değerlendirme çalışmaları için kılavuz ilkelere uygun olarak yürütülmüştür.

Çeviri : Serhan MADEN

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst