• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ömrünü tamamlamiş lastik geri kazanim tesisi

Celalettin TÜRKMEN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Kasım 2014
Şehir
Kahramanmaraş
Firma
KMK PAPER
Arkadaşlar merhabalar. Ömrünü tamamlamış lastik geri kazanım tesisleri için GFB başvurusunda gereken belgeler arasında mali sorumluluk poliçesi var mı yok mu? Ben gerek olmadığını düşünmekteyim ama bilen arkadaşlar varsa fikir sunabilir mi?
 
Yönetmelikleri baz alarak başvuru yaptığımızı göz önünde bulundurursak; gerekli belgeler arasında mevcut. Başvuruda bulundurmanız gerekiyor.
 
yönetmeliğin ek 3B sinde Geri kazanım tesisleri kısmında ÖTL için 7-mali sorumluluk sigorta poliçesi (5) yazmakta. aynı ekindevamında 5 nolu maddede Atık yönetimi genel esaslarına ilişkin yönetmeliğin ek 4 ünde * ile işaretlenmiş atıkları kabul eden tesislerden istenir diye br ibare bulunmakta, bu ibareye göre ek ' te ötl 16 01 03 kodlu atık yıldız ile işaretli değildir. Bu yüzden gerek olmadığını düşünmekteyim.
 
merhaba kauçuk veya ötl geri kazanımım tesislerinin teknik uygunluk raporu için tse ye yaptırması gereken standart nedir yardımcı olursanız sevinirim.
 
@mtıngır
TSE'den ürün standartına ilişkin belge alınır. Elde edeceğiniz çapağı hangi amaçla kullanacaksanız, ona göre standartınız belirlenir. TSE ile de görüşebilirsiniz. Örneğin, elde ettiğiniz ürünü zemin malzemesi üretiminde değerlendirecekseniz TS EN 1177 gerekir.
 
@Melis Kara tse ile görüştüm plastik geri kazanımıyla ilgili standartları yapıyorlar örneğin TS EN 15344 standartı var bu standartlarda ürünün hangi alanlarda kullanılacağı ile ilgili bir ibare yok. genel bir ibare ile geri dönüştürülen plastikler diyor. kauçuk içinse böyle genel bir standart yok. kauçuk kırma sonucu elde edilen çapaklar bir çok alanda kullanılabilir ve ben bunların hepsi için tse standartlarına baktırsam işin içinden çıkılamaz.
 
@mtıngır
Standartı olmayan ürünler için TSEK Belgesi (Kalite Uygunluk Belgesi) düzenleniyor. Bu konuda işlemlerinizi yürütebilirsiniz o zaman.
TSEK, üretilen ürünün henüz Türk standardı olmadığından başka ülkelerin standardlarına veya enstitü tarafından kabul edilen özelliklere uygun olduğunu ve ürünle ilgili bir problem oluştugunda
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
’nin garantisi altında olduğunu ifade ediyor.
 
Üst