• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ömrünü tamamlamış lastik toplama

Celalettin TÜRKMEN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Kasım 2014
Şehir
Kahramanmaraş
Firma
KMK PAPER
Herkese merhabalar. Ceyhan/ADANA da bulunan ömrünü tamamlamış lastik geri kazanımı yapmaktayız.Bu bölgede olan çalıştığınız firmalardan çıkan ÖTL 'leri bertaraf etmek üzere alabiliriz.Konuyla alakalı arkadaşlarla iletişime geçebiliriz.
 
ötl uatf karsılıgında mı alınıyor acaba?bir de ötl geri kazanımı yapan firmalar granülü yani oluşturduğu ürünü nereye satmak zorunda?lisanslı bir yer mi olacak?bilgisi olan var mı?
 
Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin tesise kabul işlemleri - 27.05.2015 16:08
[TBODY] [/TBODY]
160103 kodlu Ömrünü Tamamlamış Lastikler (ÖTL) 20.03.2015 tarihli ve 29301 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ kapsamında değildir.
Mülga mevzuat kapsamında Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF) ile taşınmış olan ÖTL de dahil olmak üzere tüm ÖTL’nin Atık Yönetim Uygulamasına kayıt işlemlerinde "Gelen Tehlikesiz Atık Listesi/ Yeni Kayıt Ekle" menüsü kullanılacaktır.

Atık Yönetim Uygulamasındaki Duyuru arkadaşlar, Artık tehlikeli atık olarak taşınmıyorlar sanırım?
 
@Sena Çetinkaya


motat a girdiğimde gördüm o duyuru benim anladığım yıldız olmadığından dolayı 16 01 03 ötl de uatf aranmıyor artık.ama ötl yönetmeliğiyle çelişmektedir.En son duyuru uatf düzenlenmez gelen tehlikesiz atık girişinden yapılması gerekiyor şeklinde olduğundan ben bu duyuruyu baz alacagım..
 
@Hatice Özbir

ÖTL Yönetmeliği Madde 14 gereğince UATF taşımada gerekiyor. Bu duyurunun sebebi, sistemde Yeni UATF ekle dediğinizde lisanslı araç plakası soruyor. ÖTL'de Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ kapsamında olmadığından ÖTL taşıyacak araçlara Bakanlık tarafından lisans verilmiyor. Lastik üreticileri tarafından yetki veriliyor. Bence bu yüzden sisteme giriş esnasında plaka girişi olmasın diye yapılmış olabilir diye düşünüyorum.
 
o halde uatf doldurulacak ancak tasıma lisansı bakanlıkça verilmeyecek .ötl yönetmeliğinde yetkili taşıcı diyor madde 12-14 de .üreticilerle sözleşme yapması yeterli olacak.
 
Lokman Geri Kazanım Çanakkale bölgesinde ücretsiz ÖTL alımı yapıyor ve UATF formu düzenliyor. Marmara'nın diğer illerinde de alım yapıyor mu bilmiyorum . Yardımcı olabilir bilginize....
 
@celalettin türkmen

Celalettin Bey,

Aydın'dan lastik alımı yapar mısınız? Ya da buradan yönlendirebileceğiz tanıdıklarınız var mıdır?
 
Merhaba Arkadaşlar ;
EDİRNE de ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİK alımı yapan bir tesis faaliyete başlamış. Atık alımı yapabildiğini söyledi. GFB si var. TEKİRDAĞ , KIRKLARELİ , EDİRNE bölgesi bu tesisten de faydalanabilir.
 
ÖTL geçici depolama faaliyeti için ÇED görüşü alınması gerekiyor mu arkadaşlar? bir de lastik satış noktalarında özelliğini kaybetmiş lastikler oluşuyor bunların toplanması, alınması konusunda sorumlulukları yok mu? atık üreticisi gibi sayılmıyorlar sanırım. bilgilerinize ihtiyacım var. çok teşekkürler.
 
bir büyükşehir belediyemize bu geri dönüşüm tesisi açma konusuyla ilgili görüşmeye gittim. bir çevre mühendisi olarak ömrünü tamamlamış lastik geri dönüşüm tesisi açmak istediğimden bahsettim. devletimizin teşviklerini araştırdım. iş tamamen bir yer bulup oraya tesisi kurmakta kalmıştı. ama il çevre malum çed görüşü verirken kira sözleşmesi ya da tapu istemekte. bu yüzden tutacağımız yerin o tesisin kurulumuyla alakalı olumsuz bir görüşü olmamalıydı. başta da söylediğim gibi büyükşehir belediyesiyle görüştüm ön ayak olsunlar bize diye, kurulabilecek bir yer göstersinler diye. ama maalesef kimse bu sorumluluğu almak istemedi. herkes birbirine yönlendirdi ve sonuç sıfır. buradan da teşekkürlerimi sunmak isterim!!!!
 
@aySbuk yüksek gerilim hatlarından uzak, gerekli sızdırmazlık sartlarının sağlandığı bir depolama alanı olması yeterli gibi görünüyor mevzuat açısından. çed görüşü almak gerekir mi onu tam çıkaramadım. Bu arada belediye kendi sorumluluğu olan işlerde bile çok fazla görüş sunmak istemiyor.

arkadaşlar bir sorum var, lastik satış noktaları yani lastik bayilerinde ömrünü tamamlamış olan lastiklerimizi bırakıyoruz yenilerini alırken, bunların sorumlulukları nasıl oluyor. lastik satıcıları ömrünü tamamlamış lastikleri lisanslı taşıyıcılara vermek zorunda sanırım ama böyle yapmıyor hatta bilgileri bile yok, sizin bilginiz var mı?
 
Arkadaşlar Eskişehir-Sivrihisar da danışmanlığını yaptığımız bir firmanın ÖTL alımını yapabilecek veya yönlendirebilecek bir arkadaş var mı LASDER'den aradığım her firma haftaya alalım diyolar ama 2-3 aydır çıkışını yapamadım. 100 civarında karışık ömrünü tamamlamış lastik var.
 
Üst