• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Pirolitik yağ

Neslihan Erdem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Ekim 2011
Firma
Detay İnşaat
piroliz sonrası elde edilen yağın satışı ile ilgili bir bilgisi olan varmıdır?
 
Bir rafinaj işlemi sonrasında mazot ve benzeri akaryakıt olarak kullanılmanın yanında, elektrik üretiminde yakıt veya çimento fabrikalarında alternatif enerji kaynağı olarak kullanılırlar.
 
ya bu tabi çok geç gördüğüm bi ileti oldu ancak işinize yarayacağını düşünerek bi bilgi vereyim;

2012 yılı öncesinde bakanlık mazot ve benzeri akaryakıt olarak EPDK lisansından sonra izin veriyordu hatta direk yağ alan firmalara atık yağ olarak satmanıza da ancak yei düzenlemelerle atık airesi artık sadece elektrik enerjisi üretilmesine izin veeriyor. Ancak EPDK ürettiğiniz enerjiye alım garantisi vermiyor.

Neşeli günler :)
 
piroliz sonrası yağların daha çok elektrik üretiminde kullanıldığı konusuna katılıyorum bence sizinde bu yağın çıktığı tesisin maliyetini giderlerini azaltmak adına bu yağlarla çalışan bir jeneratör alarak kendi elektrik enerjinizi üretmenizi tavsiye ederim büyük iş yerlerinde elektrik giderleri büyük yer tutmaktadır. Bu açıdan önemli bir iş olur..
 
ya yapmayın lütfn günlük tahminii 8 ton yağdan bahsediyorsunuz jeneratör maliyeti tesis yatırımından daha yüksek ve alım garantisi olmayan bi elektrik enerjisi...
 
o kadar yağ elbetteki fazla fakat sadece tesisin ihtiyacını karşılayacak şekilde ve Kw açısından yasal mevzuatta ruhsata yada izne gerek olmayan bir jeneratör alınması halinde bence pekte fazla maliyetli olmayacaktır 1 yıl içinde kendini amorti edeceğini düşünüyorum..
 
kendi elektriğini üretme konusunda bakanlık bence karışmıyor sonuçta izne gerek olacak büyüklükte olmasa sorun yoktur bence sen gidip evine jeneratör alsan bakanlıktan izin alacak değilsin herhalde çok büyük bir jeneratör alırsan elbette bakanlık izni gerekecek...
 
Arkadaşlar merhaba,

Bu konuda benim de tıkandığım noktalar var, sayın vpelitlinin dediği gibi ben de firmadaki yağın çıkışını madeni yağ olarak göstermek istedim. Ancak bu noktada ÇED raporuna bakmanız çok önemli, eğer ÇED raporunda bariz bir şekilde sadece enerji üretimi amacıyla kullanılacağı belirtiyorsa çıkış yapamıyorsunuz. Fakat eğer refinasyon ve rejenerasyon tesisi de kurup buna da izin alırsanız ve bu yağları izin aldığınız diğer tesise gönderirseniz hiçbir sıkıntınız kalmaz düşüncesindeyim (: Yanlış mıdır?
 
Üst