• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Proje ön çalışması

Ceyda Kazancioglu Kaynar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mayıs 2011
Şehir
Amasya
Firma
Amasya Belediyesi
Merhaba arkadaşlar,
Çalıştığım kurumda bir altyapı projesi (kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi) mevcut ve yakın gelecekte start verilecek. Proje hayata geçmeden öncesinde yaklaşık bir 2-3 aydır proje üzerinde çalışmaktayım. Gerek kanalizasyon hatlarının geçirileceği noktalar gerek atıksu arıtma tesisinin teknolojisi gibi konularda projeyi inceledim, projenin ana hatları ve konusunda kendimi hazırladım. lakin detaylara inmekte zorlanıyorum. Zorlanıyorum derken hangi detaylar hakkında bilgi sahibi olup proje gerçekleşirken "aaa bu konuyu bilmiyordum" demek istemiyorum.

Nelere dikkat etmeli ve neleri gözden kaçırmamalıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim :)
Teşekkür ederim.
 
öncelikle projenin dtm(digital terrain modelling) yani dijital arazi modeli yapılır bu araziyi tanımanıza gerçekten yardımcı olur bununla birlikte arazi yüzeyi elevation boundaries yani yükseklik haritalarına göre ayrılır renk renk bu şekilde hatları ve tesisi konumlandırma daha iyi olur bir de üstünkörü değil ama birazda google earth üzerinde hatlar ve tesisler yükseklik profiline göre konumlandırılıp (bunu ilgili kamu kurumu mutlaka raporda ister zaten) tesisin yerini tanımanız sağlanır.
ayrıca hatların geçeceği yerdeki dere ,şev ve yolllar mevcut ve hali hazıra göre düzenlenir ki bu size kamulaştırma kısmında gerçekten zaman kazandırır.
şartnameleri adınız gibi ezberleyin ki sonra şu yoktu şu vardı demeyin .
 
dere geçişlerine ,şev kısımlarına birde yolları dikkatle hatların geçeceği şekilde önem vermeniz gerekir . harita çalışmaları için koordinat dönüşümlerini yapan haritacınızla diyoloğu hiç koparmayın çünkü size harita kısmında ve some noktalarında ve koordinat döüşümlerinde çok lazım olacak atıksu arıtma tesisine gelince tesisin genel yerleşimi ve saha borulaması gerçekten önemlidir .Saha borulamayı gözününüz kapalı bilmeniz lazım .
 
Teşekkür ederim. Koordinat dönüşümleri için gerekli bir haritacımız yok. hatta sadece ben çevre mühendisi ve bir arkadaşımız kendisi elektrik mühendisi mevcut. bundan dolayı biraz sıkıntı çekiyoruz. :(
 
sizinki yapım işi mi proje+yapım işimi eğer yapım işiyse mutlaka topograf ve harita mühendisi veya harita firmasıyla anlaşılır o konuyu çözerler projeyi yapan firmaya rica ederseniz size harita çalışmalrını verirler zaten ilgili kurumdan da bunları alabilirsiniz.(belediye,dsi vb..)
 
Bizim yapım işi tamamen. zaten problem şu ki çalıştığım kurum bu konuda çok ihmalkar davranmış. bir çok veri elimizde yok. projeyi hazırlayan firma ve ilgili bakanlıkta aynı şekilde ihmalkar davranmış. bundan dolayı yapım sırasında problemlerle karşılacağımızı öngörüyorum. buna dayanarak önceden probelmemlere çözüm bulmak için projeyi detaylı olarak incelemeye ve hiçbirşeyi gözden kaçırmamaya çalışıyorum :(
 
Üst