• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Risk analizi ve çevre boyutları prosedürü

Aysun Kurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2011
Arkadaşlar Merhaba,

Otomotiv yan sanayi talaşlı imalat yapan bir firmada çalışıyorum. Iso 14001 ve Ohsas 18001 belgesi için prosedür talimat vs hazırlıyoruz. Risk analizi ve çevre boyutları prosedürünü ortak yapıcaz. Elinde birleşik olarak yapılmış risk analizi ve çevre boyutları prosedürü olan varsa paylaşabilir mi?

Şimdiden teşekkürler..
 
Bunları birleşik yapmanızın özel bir nedeni var mı? İkisi farklı konular. Çevre boyutları ile kastınız çevresel risk analizi ize buda nihayetinde risk analizi ve tek olmalı bence..
 
merhaba fatih bey,

Çevre boyutları puanlandırma ile risk analizi(İş güvenliği) puanlandırmayı aynı metotla yapacagımız için olasılıkxşiddet mantıgı aynı oldugundan birleştirmek istiyoruz. İSG ve Çevrenin bir çok maddesi ortak biliyorsunuz fazla dokuman olsun istemıyoruz.
 
Haklısınız ikisi içinde tek bir Risk Değerlendirme Prosedürü yapın ve direk bunu kullanın. Çevre boyutları diye özellikle belirtmenize gerek yok bence..
 
İkisini nasıl birleştireceğimi bilemedim birleşik yapılmış bir örnek olsa elimde daha kolay kendi firmamıza uyarlayabılırım.

Siz fatih bey ayrı ayrı mı olusturdunuz?
 
Risk analizi prosedürümüz var ayrıca Çevre konulu prosedürümüz var. İkisini birleştirirseniz ileride ayırmak zorunda kalırsınız..
 
Örneğin kimyasal yıkama ünitesinde kimyasal sızıntısı tehlikesini değerlendiriyorsunuz diyelim, bunun insan açısından çevre açısından ayrı kalemlerde aynı analizde değerlendirirsiniz, insan açısından kayıp düşme halinde uzuv kırılması vb. dan başlarsınız,sızan kimyasalın etkisine göre parlayıcı patlayıcı, ona göre riskini belirleyip matrisini hesaplarsınız, sızıntının çevreye yayılması,kanalızasyona akması vb. ni ayrı kalemlerde gösterir hesaplarsınız, böyle böyle sadece sızıntı konusunda 10-20 kalem tehlike ve risk bulabilirsiniz. Matris yöntemi genelde kullanılan yöntemdir.Bu sitede meslektaşlar bahsetmişlerdi risk analizi metodlarından onlardan yararlanabilirsiniz..Yani OHSAS ve ıso 14000 açısından ortak bir çalışma çıkmış olur, ki zaten ben ayrı değerlendirildiğini bilmiyorum.Bir durumu farklı tehlikeleri öngörerek risk analizinin yapılması mantığından yola çıkarak her alanda değerlendirme yapılmalıdır.
 
Üst