• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sülfat Tayini

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
GRAVİMETRİK ANALİZ (SÜLFAT TAYİNİ)

1. DENEYİN AMACI

Kükürt bazı organik maddelerin yapısına da girebilen, bunun dışında doğal dolanımda en çok inorganik halde yer alan bir elementtir. Sularda az miktarda sülfür (S-2) ve daha çok da sülfat (SO4-2) halinde bulunabilir. Özellikle anaerobik ayrışma sonunda indirgenen kükürt, ikinci aşamada kötü kokulu ve zehirli bir gaz olan H2S ‘e dönüşür. Suda çözünmüş halde bulunan S2- aşağıdaki denge reaksiyonu uyarınca suyun pH’sı düştüğünde H2S gazı çıkışının artışına yol açar.

SO4 -2 + ORGANİK MAD. S-2 + H2O + CO2 (anaerobik bakteriler ) S-2 + 2H+ ⇔ H2S
 

Ekli dosyalar

  • canavsar.pdf
    152.4 KB · Görüntüleme: 682
Cevap: Sülfat Tayini

Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim ve konunuzla tam alakası olmasada yeni konu açmak yerine bu konu üzerinden sormak istediğim bir soru var. Biz suda ki sülfatı ölçtüğümüz zaman sadece çözünmüş sülfatımı ölçmüş oluruz yoksa kalsiyumsülfat ve alüminyumsülfatta dahil olur mu? Yani atığımız değerlendirilirken toplam sülfat mı baz alınır yoksa çözünmüş sülfat mı?
 
Üst