• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık alanı nasıl olmalı?

Cansu A.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mart 2011
Merhaba arkadaşlar, tehlikeli atıkların tesiste toplanması için kullanılan alan (sızdırmazlık özelliği dışında) nasıl ve ne kadar büyüklükte olmalı ? Tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğinde bununla ilgili birşey bulamadım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
 
Benim tecrübelerime göre, tesis dışında(esas olarak tesis içinde olması lazım ancak yer sıkıntısı her firmada vardır), etrafı ve üstü kapalı olmalı. Kapısı kilitli olmalı ve her atık ayrı bölmede depolanmalı.(Bölme derken varilde olur konteynırda olur) Valilikten izin alınmaksızın 180 gün depolama izni var 6 tona kadar. Yalnız bir sorumlu belirleyip valiliğe iletişim bilgilerini iletmek gerek. Tehlikeli atık geçici depolama alanının anahtarı bu kişide olması lazım. Eğitimde verilebilir bu kişiye.
 
Tehlikeli atığın oluşması halinde atıkların türlerine göre farklı depolama alanlarında üstü kapalı, zemin geçirimsizliği, beton veya benzeri malzeme ile sağlanarak, yağmur ve yüzey sularının drenajı için tedbirler alınmış, etrafı çevrili ve yanında yangın söndürme tüpleri ile olası bir kaza sırasında dökülen kimyasalların yayılmasını önlemek üzere taşma havuzları, absorban malzemelerin ve talimatların bulunacağı depolama alanları oluşturularak 6 ayı geçmemek süresiyle lisanslı tesislere Ulusal atık taşıma formu düzenlenerek verilmesi gerektiği ve atıkların depolanacağı miktar 1 tonu geçemez 6 aylık sürede ;
 
peki bir de ara depolama dışında tehlikeli atık bulaşmış malzemelerin yıkama işlemi yapılabilmesi için gerekli alan nasıl olmalı?
 
" IBC yıkayacaksanız bu yönetmelik çerçevesinde nozullu yıkama, sıcak buhar , kimyasallar, geçirimsiz zemin atıksu arıtma tesisin, KTTD derneğine üyelik , sistem üzerinden yıkama belgesi çıkaracaksın, Çed gerekli değildir alacaksınız aynı zamanda
 
Üst