• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık beyanı

Özkan B.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2015
Firma
Çevre Danışmanlığı
Tesiste oluşan Tehlikeli Atığı 180 gün sonunda atık miktarım az da olsa dahi Lisanslı Tesise gönderip ardından atık beyanında bulunmam gerekli mi? Yoksa atık miktarı az olduğundan dolayı Tehlikeli Atık Sahasında belli bir süre daha bekletebilir miyim? Bu atıkları Tehlikeli Atık Sahasında olduğundan dolayı çalışma yılını boş beyanda bulunup stokta gösterebilir miyim ?Örneğin; 50 kg. Flüoresan Lamba ve 60 kg. Kartuş

Teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Merhaba,

Tehlikeli atıklarımızı verdiğimiz firma bertaraf yöntemini 2014 yılı içerisinde değiştirdi.(son iki ay farklı yöntem) Tehlikeli atık beyanını yaparken hangi yöntemi yazmam gerekiyor? Yoksa iki yöntemi de yazmalı mıyım?
 
Sorunum hangi yöntem olduğunu bilmemek değil, kasım 2014 e kadar bertaraf yöntemi D1 Toprağın altında veya üstünde düzenli depolama (örneğin, düzenli depolama ve benzeri), kasım 2014'ten sonra da D10 Yakma (Karada). Atık beyan sisteminde bertaraf yöntemi girerken hangisini girmem gerekiyor 2014 yılı için? Hatırladığım kadarıyla tek bir seçenek var.
 
@umitboz
Tehlikeli atık beyanını yaparken yöntemi tek bir kez yazmıyor muyuz? Daha önce hiç yapmadım ve o aşamaya geldiğimde tek bir seçenek vardı. Acaba ben mi açıklayamıyorum?
NACE kodunu, kapasitesini vs yazdıkdan sonra bertaraf yöntemiyle ilgili şeyler çıkıyor. O kısma gireceğim kod 2014 yılınının sonundaki kod mu olacak bu durumda? Anlatmaya çalıştığım şey buydu..
 
@umitboz

18 01 03 atık kodu kasım ayına kadar D1, kasım ayından sonra D10 olarak bertaraf edildi. Pembe nüshalar bu şekilde. Bu durumda tek bir kez 2014 yılının toplam miktarını D10 olarak bildirmek mi doğru olur? Yoksa bu tarih aralığını iki kısımda 18 01 03- D1, tekrar 18 01 03_D10 şeklinde bildirmek mi daha doğru olur?
 
@G.Şentürk

kasım 2014'ten önce gönderdiğiniz atıklar için D1 koduyla girin, Kasım 2014'ten sonra gönderdiğiniz atıklar için ise D10 koduyla girin. Sistemde bertarafçı Firma D10 kodunda çıkmıyorsa ( önce bertaraf kodunu girdiğinizden alttaki bertarafçı sekmesinde sadece o kodla bertaraf yapan firmalar çıkar) hepsini D1 ile girin.
 
@Özkan B.

Resmi Gazete Tarihi: 22.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25883
TIBBİ ATIKLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

Tıbbi atıkların taşınmasına ilişkin kurallar
Madde 27- (Değişik:RG-5/11/2013-28812)
...
(3) Tıbbi atıkların geçici atık depolarından bertaraf tesislerine taşınması sırasında Ulusal Atık Taşıma Formunun kullanılması zorunludur. EK-1’de yer alan (c) bölümünde belirtilen ünitelerden kaynaklanan tıbbi atıkların taşınması sırasında Ulusal Atık Taşıma Formu kullanılması şartı aranmaz; ancak tıbbi atıkların ünitelerden alınması esnasında tıbbi atık alındı belgesi/makbuzu kullanılması zorunludur.

Tıbbi atık alındı belgesi/makbuzu
Madde 30- Tıbbi atıkların ünitelerden alınması sırasında; atıkların ünite tarafından taşıyıcıya verildiğinin, taşıyıcı tarafından teslim alındığının ve taşıyıcı tarafından da bertaraf tesisine verildiğinin belgelenmesi amacıyla ünite ile taşıyıcı/bertaraf eden kurum/kuruluş arasında tıbbi atık alındı belgesi/makbuzu düzenlenir. Bu belge/makbuz üzerinde atığı üreten ünitenin ismi, adresi, sorumlu kişinin ismi ve irtibat telefonu, tarih, atığın miktarı, taşıyıcı kurum/kuruluşun ismi, şoförün ismi, aracın plakası, lisans numarası ve bertaraf tesisi ile ilgili bilgiler bulunur.
Yukarıdaki bilgileri içeren tıbbi atık alındı belgesi/makbuzu üç nüsha olarak hazırlanır; bir nüshası atık üreticisi sağlık kuruluşunda, ikinci nüshası taşıma işlemi yapan kurum/kuruluşta, üçüncü nüshası ise bertaraf tesisi işletmecisi kurum/kuruluşta kalır ve ilgili görevliler tarafından imzalanır.
İnceleme ve denetim sırasında bu belgenin ilgili tüm taraflarca denetim elemanlarına gösterilmesi zorunludur. Tıbbi atıkların taşınması sırasında kullanılan bu belge en az bir yıl süre ile muhafaza edilir ve talep edilmesi durumunda yetkili otoritelerin incelemesine açık tutulur.


EK-1
c) Küçük Miktarda Atık Üreten Sağlık Kuruluşları
1) Sağlık hizmeti verilen diğer üniteler (doktor muayenehaneleri, diş ve ağız sağlığı muayenehaneleri ve benzerleri),
2) Veteriner muayenehaneleri,
3) Akapunktur merkezleri,
4) Fizik tedavi merkezleri,
5) Evde yapılan tedavi ve hemşire hizmetleri,
6) Güzellik, kulak delme ve dövme merkezleri,
7) Eczaneler,
8) Ambulans hizmetleri,
9) Hayvanat bahçeleri.
 
@Tunç Bozkurt 2 kg atık olduğundan dolayı UATF düzenlemedi o zaman. Tıbbı Atık oluşan tesis Üretim yapan büyük bir firma normalde, Tunç Bey UATF olmadığından dolayı Tıbbı Atık için Tehlikeli Atık Beyanı yapmam gerekli midir?
 
2014 yılında bir bertarafcı firmaya birden fazla tehlikeli atık gönderimi olmuş. burada toplam miktarı mı yazmamız gerekiyor, yoksa her biri için ayrı sekme mi açmalıyım ?
 
Üst