• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık geçici depolama mali sorumluluk sigortası (yardım)

Nuri Ünal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eylül 2012
Firma
Gölpazarı Belediyesi
Arkadaşlar mali sorumluluk sigortası yaptıranımız varmı aramızda varsa sigorta bedelinin neye göre belirlendiği hakkında bilgi verebilirmi teşekkürler.
 
@realastala
bizde ikisi içinde ayrı ayrı yapıldı patlayıcı maddeler için ayrı yakıt için ayrı sigortalarda yapılmış durumda benim belirtmiş olduğum rakamlar sadece tehlikeli atık ile ilgili
 
Arkadaşlar bende sigorta yaptırdım ama bu yazdıklarınızın hiç birini yapmadım.Sadece firma adresi ve vergi levhasını verdim 260 tl gibi komik bi rakama hallettim.Ayrıca şantiye olan bir saha onlarca kimyasal ve tehlikeli atığım var (doğal gaz çevrim santrali şantiyesi). Sigorta firmaları bu durumlara çok yabancı ondan dolayı işi biraz zorlaştırıyorlar.İsteyen olursa sigorta örneğini gönderebilirim.
 
tesisimizden çıkan tehlikeli atıklar için 1000 kg sınırlaması var, üretimde kullanılacak tehlikeli atıkların mali sigortası ayrı ; tesisteki kullanımdan sonraki çıkan atığa yapılacak mali sorumluluk sigortası ayrı ise her atık çıkaran 1000 kg altı sorumluluk sigortası yaptıracak diye bir zorunluluğun sınırlamasını hangi gerekçeye göre baz alıyoruz.1000 kg altında geçişi depolama izinsiz çalışılabilir, mali sorumluluk sigortası da dolayısıyla gerekmiyor ama kesin gerekmiyor diye de bir madde ye rastlamış değilim.
 
@Nur G.

Nur Hanım ,
Yanlışım varsa düzeltin lütfen ama bu para cezası atık yönetim planı hazırlanmazsa verilecek ceza diye biliyorum bakanlık bize öyle söyledi .Mali sorumluluk sigortası yaptırmamız da gerekiyor mutlaka çünkü atık yönetim planında ek olarak mali sorumluluk sigortasınıda koymamız gerekir biz böyle yaptık verdik bakanlığa bekliyoruz.
 
@Songül Tkblkn
Songül Hanım,
Ekim ayında katıldığım ve Bakanlık yetkililerininde katıldığı bir seminerde yapılan sunumlarda da altını çizerek özellikle bu konuya değindiler. Bende hemen sizlerle paylaşmak istedim.
 
Songül Hanım,
Bakanlık yetkililerinin yaptığı sunumuda ekliyorum. Özellikle sayfa 33 bakmanızı tavsiye ederim.
Bu arada bizde Atık Yönetim Planı (AYP) hazırladık ve İl Müdürlüğüne gönderdik fakat ekinde sigorta istemediler. AYP onaylandı herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Biz sigortayı sonradan yaptırdık ve hiç bir yere de beyan etmedik.
İyi günler dileğiyle,
 

Ekli dosyalar

  • Adli ve İdari Yaptırımlar.ppt
    33.2 MB · Görüntüleme: 69
Nur Hanım,
İlk önce vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim biraz önce bakanlıktan sürekli irtibat halinde olduğumuz yetkili bir isimle görüştüm ve bizden neden istediklerini dile getirdi .Bikez daha söylüyorum bize böyle söyledikleri için bende burda bunu yazdım doğru olur yanlış olur bu tartışılır bize söylenen AYP ile birlikte mali sorumluluk sigortasını getireceksiniz yoksa şu kadar para cezası alırsınız demişlerdi ayreten mali sorumluluk sigortasını yaptırmazsanız şu kadar ceza alırsınız demediler Nur Hanım.
İyi günler.
 
Doğrudur Songül Hanım,
Şehirden şehire farklılık gösteriyor demek ki İl Müdürlüklerinin istedikleri. Siz bakanlıkla muhatap olmuşsunuz, biz ise il müdürlüğü ile.
Herkese cezasız günler dileğiyle.
İyi çalışmalar.
 
Teşekkür ederim Nur Hanım,
Böyle bir farklılık söz konusu olmaz il müdürlüğü ne istiyorsa o olur ama bizim sektörden neden istediklerini hak verirsiniz ki burdan açıklayamam .Biz bakanlıkla da il müdürlüğüylede sürekli iletişim halinde olan bir firmayız.
İyi çalışmalar.
 
Merhaba arkadaşlar,

Mobilya üretimi yapan bir tesiste çıkan sunta talaşları ile ilgili olarak il çevre müdürlüğü analiz istemektedir.(Tehlikeli mi veya tehlikesiz mi diye).Bu analizi yapan firmalar varmıdır acaba.....bu talaş mazlzemesi aynı zamanda çoğu fabrikada ısınmada kullanılmakata ve biz de de öyle...BU KONUDA BİLGİSİ OLAN arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var
 
@Turan Elieyioğlu

Aynı durum bizde de geçerli, tehlikesizse hiç bir problem teşkil etmeyecek. Bulursanız firma burada paylaşabilir misiniz?
 
@Turan Elieyioğlu
Merhabalar. Analiz yaptırmanıza gerek yok. Aşağıda belirtilen kodları kullanın.

03 01 04*

Tehlikeli maddeler içeren talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontra plak ve kaplamalar


03 01 05

(03 01 04) dışındaki talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontra plak ve kaplamalar
 
@Sinan Yıldız


İl Çevre istiyorsa? Aslında konuşup prosesi bildirebiliriz, talaşın çıktığı proseste tehlikeli madde içerene malzeme kullanılmadığını ıspatlarsak analize gerek kalmayabilir.
 
Üst