• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık lisans bitirme tezi

NKevser Doğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Eylül 2013
İyi akşamlar

Ben bitirme tezim için evlerde oluşan tehlikeli atıklar konusunu seçtim.

Acaba bu konuda nasıl bir çalışma yöntemi izlemeliyim?

Önerebileceğiniz kaynaklar var mı?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
 
konu çok güzel çok zevkli. izleyeceğin yolda buradaki arkadaşlar çok güzel ve faydalı fikirler verecektir. ama ben, izleyecğin yol sonunda oluşturacağın özeti hakkında nacizane tavsiye vermek isterim. (tehlikeli atıklara örnek amaçlı yazmamakla beraber) mesela marketlerden cam kavanozlu gıda vb ürünler alırız, tüketiriz ve sonunda kavanozu atmayız, kullanırız, çünkü değerli ve sağlıklıdır. bu kendi kendine oluşmuş bir zihniyettir ev halkı için. aynı şekilde, ev halkında; atık yağlar kesinlikle lavabolara vb yerlere dökülmemeli, biriktirilmeli, belediyeyle iletişime geçilmeli, çünkü bu atıkyağ, enerjiye dönüşcek, suyumuz kirlenmicek ve mevcut kirlenen suyumuz için yapılmış tesislere zarar vermicek, düşüncesini doğal bir düşünce haline getirebilmek önemli. günümüzde bu ve bunun gibi konularda çalışmalar ve bilgilendirmeler var ama, bu bilgilendirme noktasında, ev halkının dikkatini en az %90 çekebilecek, bu düşünceyi sevdirecek ve destek verdirecek bir özete imza atmanı tavsiye ederim. yine örnek vericem, ben evimde tek yaşıyorum, çok nadirde olsa atıkyağ oluştuğunda saklıyorum. çok kalıyor evimde. ben bişeler yapabilirim biliyorum ama bunun daha pratik bir yöntemi üretilmeli diyorum. sabah çıkıp akşam geliyorum evime, eriniyorum. sözde, yazıda,çalışmalarda, böyle böyle, şöyle şöyle yapılmalı yazıyor ama, ev halkını teşvik edecek bir sistem yok. ben bile eriniyorum yani. şehirlere, köşe köşe mahallelere, sitelere, apartmanlara öyle bir sistem geliştirilmeli ki, insan evinde oluşan atığı gördüğünde, direk o sistemi bilmeli, marketten ekmek alır gibi, atığını bu sistem doğrultusunda doğal bir durum gibi değerlendirmesi sağlanmalı. işin teknik, uygulama, teori kısmı daha önemli tezinde, ama dediğim gibi, izleyeceğin yol çok çok önemli tabiki ve bu konuda diğer arkadaşlar çok kaliteli fikirler verecekler, ama ben tezin sonunda oluşacak özetini başlamadan oluşturmanı tavsiye ediyorum. belki mevcut teşvik uygulamaları solda bırakacak bir mühendislik harikası üretirsin. ben de meslektaşın olarak, senin adına, çalışmanın ülke genelinde duyulması konusunda şahsen yardımcı olacağım desteğini verebilirim. bu konular çok önemli. çok güzel konun var. başarılar diliyorum dostum. güzel çalışmalar.
 
bunlar belki işinize yarar.
 

Ekli dosyalar

  • evimizdeki_tehlikeli_atiklar.pdf
    748.6 KB · Görüntüleme: 108
  • Türkiye\'de Evsel Nitelikli Katı Atıklar- Tübitak.pdf
    165.6 KB · Görüntüleme: 76
@Tarik Can


Yardımınız için teşekkür ederim.

@E.Kaya




Teşekkür ederim

Haklısınız. Cam malzemelerin evlerde tekrar kullanımı çok yaygın insanlar bunu ailelerinde eskiden beri görüyor.
Ve bu konuda farkında olmasak da bir bilinç gelişmiş durumda. Bu bilincin diğer evsel kullanım materyalleri için gelişmesini sağlamak gerekiyor.Çünkü bilerek yada bilmeyerek kendi elimizle çevremize zarar veriyoruz.İnsanların gerçekten farkına vararak ve benimseyerek bu ve benzeri konularda da çaba sarf etmesi şu anda olmasa bile ilerleyen zamanlarda bu ve benzeri konularda da daha duyarlı davranılmasını sağlayacaktır.
 
Üst