• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atıklar Geçici Depolama İşlemi Yardım Lütfen

Orhan Şeker

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2012
Firma
ÇAK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. (LTB)
Merhaba arkadaşlar. Bir tesisimizde çıkan atıkların geçici olarak tesis içinde depolanmasını istiyoruz. Atığımız arıtma çamuru olmakla beraber tehlikeli atık sınıfına göre (m) sınıfına girmektedir.
Bu atığımızın analizi sonucunda sınır değerleri altında ve ya üstünde çıkması durumunda nasıl bir yol izleyebilirim ve başvuruları nasıl yapabilirim . Yardımcı olursanız çok sevinirim yönetmelik maddeleri de söylemeniz yeterli olabılır belki kaçırdığım bir şey olmuştur.
 
@cm_orhan
Yönetmelikde (M) ile belirtilen atıklar analiz sonucu gelene kadar tehlikeli kabul edilip bu şekilde depolanmalıdır. Yani Tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğinde atık üreticisinin sorumlulukları bölümü 9. madde (m) bölümünde bahsedilen özelliklere sahip depolama yapılmalıdır. Sonrasında ise analiz sonucuna göre depolama ile ilgili düzenleme yaparsınız.
 
@cm_orhan

Eski çalıştığım yerde arıtma çamurunun analizi tehlikesiz çıkmış ve bizler arıtma çamurunu Tekirdağ Çevre Hizmetleri Birliği ile belli bir fiyata anlaşıp belirttikleri yere (depolama sahalarına) naklettiriyorduk.Sizin bulunduğunuz bölgede bu tip bir hizmet var mı bilemiyorum.Eğer arıtma çamurunuzun analiz sonucu tehlikeli çıkarsa o zaman bertaraaf edilmek üzere bertaraaf yapan firmalara vermeniz gerekecek.Bu da oldukça maaliyet açısından külfetli bir iş.
 
çalıştığım firmanın aylık çok oranta tehlikeli atık çamuru çıkmaktadır. tabi ki yönetmeliğe göre 3 ton fazlası yasak. bunun için bizde geçici depolama izni için başvuruda bulunduk. etrafını kapatıp, boyadık, sonrada girişine yazı yazdık. sonra fotoğraflarla beraber il müdürlüğüne yazı yazdık. geçici depolama izni için, tabiki sonuç gelecek diye beklemeyin sakin:) yaklaşık 2 ay oldu daha ne gelen var ne giden:) sizinde bu şekilde yapmanızı öneririm. tabiki sızdırmalara karşı toplantı rögarı vs. yapmanız gerekebilir. bizimkinde pek su olmadığı için onları yapmadık. zaten il müdürlüğü pek işini yapmıyor diyebilirim. danışman firmalarında çalışan arkadaşlarım var 1 yıl oldu daha gelen giden yok diyor:) en iyisi sizde başvuruda bulunun. hiç olmazsa başvuruda bulunduk diyebilirsiniz:)
kolay gelsin,
 

Biz depolamıyorduk.Konteynır içinde topluyorduk.Konteynır dolunca da nakliyeci firmayı çağırtıp gönderiyorduk.Bu 2 günde 1 de oluyordu haftada 1 de olduğu oluyordu.Arıtma tesisinin çalışmasına bağlı olarak değişiyordu.
 
@M. Hayri CÜNEYDİ

Kb hayrı bey sızıde yordum fakat arıtma camuru nu konteynır da toplamak sıkıntı olmuyormu ? ve cok sık degılmı ıkı gunde bır ben bakanlıktan bıraz bılgı aldım gereklı alanın saglanmasıyla ılgılı ama oda kaba taslak . bana cevre ıl mudurlugune basvurmamı soyledıler sız basvurmusmuydunuz ?
 
Estağfurullah ne yorması.Yardımcı olabilsek keşke de benim eski firmamda o şekilde bir yol izliyorduk.Konteynırdan çıkan çamur miktarı da 10-11 ton civarı oluyordu.12 tonu geçirmiyorduk çünkü nakliye esnasında sıkıntı oluyormuş.Depolama gibi bir şey hiç düşünmedik.Zaten fabrika da saat 18:00 den sonra arıtma ile ilgili işletmedeki bölümler çalışmıyordu.Yani tek vardiya çalıyorladı. O sebepten de arıtma da tek vardiya çalışıyordu.Akşam saat 17:50 gibi gelip konteynırı alıyorlardı.Sabah saat 07:00 gibi teslim ediyorlardı.
 
@M. Hayri CÜNEYDİ

evet guzel bır yontemmış asında tek vardıya calısan işletmeler için. peki duzenli depoloma alanlarına mı verıyordunuz yoksa cımento fabrıkalarına mı. bide sizmi para alıyordunuz sızmı para verıyordunuz :)) cunku benım ugrasacagım işletmenın çamur degerlerı cok ıyı hayvan yemı bıle yapılabılır..
 
Benim bildiğim kadarıyla arıtma çamuru tehlikesiz de çıksa tehlikeli de çıksa atık çamuru üreten firma para ödüyor.Yani bizim atık çamurumuz tehlikesizdi ama ton başına cüzzi bir rakkam dahi olsa TİÇHİB'e ve nakliye başına da nakliye şirketine para ödüyorduk.Tehlikeli çıkınca daha yüksek paralar ödeniyor.Nakliyenin üzerine.(Nakliye bedeli de artıyor bu arada)
 
Üst