• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli madde faaliyet belgesi

Sibel Kural

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ağustos 2016
Firma
TEKNİK GRUP ÇEVRE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
merhabalar ;
Temmuz ayı itibariyle Kamu Hastaneler Birliği tarafından hastanelere gönderilen TMGD İstihdam etme ve Tehlikeli Madde Faaliyet belgesi bulundurma sorumluluğuna ilişkin bilgisi olan paylaşımda bulunabilir mi ?
Faaliyet belgesini alırken izlenmesi gereken yol nedir ? Hastaneleri bu konu da nasıl yönlendirebiliriz ?
 
Sibel Hanım,

Hastanelere gönderilen yazıyı yönetmelikler ile açıklayabilirsiniz. Yazı İstanbul'daki hastanelere de geldi.

22.05.2014 tarih ve 29007 sayılı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ;
(Bazı Maddelerde değişiklik yapılmıştır.19/4/2017-30043)

Kapsam
Madde 2:
b) Miktarına bakılmaksızın ADR Bölüm 1.1.3.6.3’te yer alan tablodaki taşıma kategorisi sıfır olan tehlikeli maddelerle iştigal eden ve tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan, gönderen, paketleyen, yükleyen ve dolduran olarak faaliyette bulunan işletmeleri kapsar.

ADR Bölüm 1.1.3.6.3 yer alan tabloda UN 2814 ve UN 2900 taşıma kategorisi sıfır olarak atanmıştır.

Sınıf 6.2:
UN 2814 : (BULAŞICI MADDE, İNSANLARI ETKİLEYEN ),
UN 2900 : (BULAŞICI MADDE, yalnızca HAYVAN SAĞLIĞINI ETKİLEYEN)

Yukarıdaki tehlikeli maddelerin işlem gördüğü Hastaneler ve Diyaliz merkezleri faaliyet miktarına bakılmaksızın Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulundurma zorunluluğu vardır. Zorunluluk Temmuz 2015’te başlamıştır.

ADR Bölüm 2.2.62.1.11.1;

Kategori A’daki bulaşıcı maddeleri içeren tıbbi veya klinik atıklar, uygun olduğu üzere UN No. 2814 veya UN No. 2900 kaydına atanır.
Kategori B’deki bulaşıcı maddeleri içeren tıbbi veya klinik atıklar, UN No. 3291 kaydına atanır.

NOT: Değiştirildiği şekliyle 2000/532/AT sayılı Komisyon Kararı’na eklenen atıkların listesine göre, numara 18 01 03’e atanan tıbbi veya klinik atıklar,
(sağlık hizmetleri ve/veya ilgili araştırmalar için insan veya havyan atıkları – doğum, tanı, tedavi veya insanlarda enfeksiyonun önlenmesi ile ilgili hizmetler sonucu ortaya çıkan atıklar
– enfeksiyonu engellemek için toplanması ve imhası özel zorunluluklara tabi olan atıklar) veya
numara 18 02 02'ye atanan tıbbi veya klinik atıklar (sağlık hizmetleri ve/veya ilgili araştırmalar için insan veya havyan atıkları – araştırma,
tanı, tedavi veya hayvanlarda enfeksiyonun önlenmesi ile ilgili hizmetler sonucu ortaya çıkan atıklar – enfeksiyonu engellemek için toplanması
ve imhası özel zorunluluklara tabi olan atıklar), söz konu insanın veya hayvanın tıbbi tanısına dayalı olarak işbu paragrafta belirtilen hükümler uyarınca sınıflandırılır.
ADR: Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi için dilekçe ve ekleri ile başvuru yapabilirsiniz.
 
Üst