• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık beyanı hakkında...

@Uğur Can
Şöyle bir çelişki var. Tebliğ kapsamında olmayan tehlikesiz atık var ama bunlar tehlikesiz atık olarak değerlendirilmiyor diyorsunuz. Bence değerlendirilir. atık kodlarında listede başka bir şekilde belirtilmemiş atık kodu var. Oradan bakıp değerlendirebiliriz ya da malzemeyi inceleyip atık kodlarına bakacağız elbette bir karşılığı vardır.
 
@Uğur Can
Mesela çoçuk bezlerinin yan kesim fireleri,çuval yan kesim firesi ve çamaşır iplikleri( telef olarak da adlandırılır), makinede kullanılan boyaların donmuş hali, kasa çapakları, takozlar bunlar tehlikesiz atık olarak değerlendirilir.

@Uğur Can
Tebliğe ben bir daha bakayım. Tıbbi atıklar benim bildiğim tehlikeli atık olarak değerlendiriliyor.
 
Olgaç bey merhaba,

Tehlikesiz atık beyanı ile ilgili bir sonuca ulaşabildiniz mi? benim de okuduğum bir duyuruda (özel bir firmanın sitesinde bulunan duyuru) şöyle geçmekte;

Yine bilindiği üzere, beyan işlemleri bir önceki yılın atık verisine yönelik yapılmakta olup takip eden yılın Ocak ve Mart ayları arasında gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede, 01.01.2015 tarihinde başlayacak beyan yükümlülüğü doğrultusunda beyan edilecek olan 2015 yılı tehlikesiz atık bilgisinin 2016 yılının Ocak ve Mart ayları arasında Bakanlığımız Çevre Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda, 2016 yılından başlayarak her yıl Ocak ve Mart ayları arasında tehlikesiz atık üreticilerinin oluşturdukları tehlikesiz atıklarına ilişkin bir önceki yıla ait atık beyanlarını Bakanlığımız Çevre Bilgi Sistemi (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) üzerinden bildirmesi gerekmektedir.

bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?
 
@shalic

Öncelikle merhaba. İl çevre ile görüştüğümde beyanlar 2015'ten sonra başlayacak demişlerdi ama sistemde sıkıntı var. Şöyle ki sisteme alınan malzemeleri giriyorum ve geri kazanım sonucu elde edilen ürünleri sattığım yerlerin isimleriyle beraber yazıyorum ama iş stok miktarını yazmaya gelince yazılmıyor. Ben bu konuyu il çevre ile bir kez daha görüşeceğim. Bir de sistemde yenileme çalışması yaptılar. Bu yüzden sistemde hala düzelme yok.
 
@Olgaç Sürmelihindi

yani beyanlar 2016 yılında 2015 verilerini içerecek şekilde yapılacak doğrudur değil mi?

ambalaj atıkları konusunda çok fazla tecrübem yok ama bir maden firmasında ambalaj atığı beyanı yapılmasına gerek yok diye biliyorum, piyasaya süren, ambalaj atığı üreticisi hiç değiliz tedarikçi de değiliz evsel ambalajlarımız oluşuyor. bir de yurt dışına dökme maden satıyoruz.?
 
@shalic
Bana bir yazı geldi ve o yazıyı sizinle paylaşayım. 2015 yılının beyanı 2016 yılının ocak ve mart ayları arasında yapılacaktır diyor. Bu çerçevede 2014 yılının beyanını 2015 yılında yapacağız ama dediğim gibi sistem sıkıntılı ve stok miktarını giremediğimiz için bekleyeceğiz. Bir de ben tehlikesiz atıkları ayrı bir sistem tutuyorum isterseniz size gönderebilirim.
 

Ekli dosyalar

  • SANAYİ ODASINDAN GELEN YAZI.JPG
    SANAYİ ODASINDAN GELEN YAZI.JPG
    58.5 KB · Görüntüleme: 58
Olgaç bey, 2015 verilerini 2016 da sisteme gireceğiz diyorsunuz ama birde 2014 ü de sisteme giremiyorum diyorsunuz,sanayi odasından gelen yazıyı ben mi yanlış yorumluyorum anlayamadım. Tebliğ kapsamında yükümlülüğümüz 2015 yılında başlıyor yani beyan dediğiniz gibi 2016 da yapılacak. 2014 yılı için bir yükümlülüğümüz yok diye biliyorum. yani 2015 te sisteme girmemiz gereken bir veri yok. ben mi yanlış anlıyorum?
Birde dediğiniz gibi olduğunu yanı 2014 veri girişininde yapılacağını varsayarark konuşuyorum, siz demişsinizki sistem arızalı giriş yapamıyorum zaten sistem şuan kapalı hangi sisteme nasıl giriş yapıyor olabilirsinizki? Tehlikesiz atık beyanlarıda(
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) adresinden yapılacağı belirtilmiş ve şuan sistem kapalı ocak ayında açılacak.
 
Tebliğ kapsamında yükümlülüğümüz 2015 yılında başlıyor ve biz 2015 yılındaki beyanları 2016 da yapmalıyız diye biliyorum.. Ama İl çevre 2014 ün bildirimlerini de 2015 te yapmalısınız diyor.. Bu ne yaman çelişki böyle :( :acpsnr:
 
@Hilal Güney
Hilal hanım öncelikle merhaba. Şimdi ben eylül ayında sistemi incelediğimde tesise gelen tehlikesiz atıkları giriyorum ve geri kazanım sonucu elde ettiğim ürünleri satarken firma isimleri ile birlikte sisteme çıkış yapıyorum ama bir türlü stok miktarını yazamıyorum. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyorum ve il çevre ile görüştüğümde sistemi yenileyeceğiz demişlerdi ve bundan 1 ay öncesine kadar sistemde yenileme çalışması vardı ama hiçbir değişiklik olmadı. eğer sistem düzelirse veri girişlerini yapmaya başlarız ve bana öyle geliyor ki 2014 yılının verilerini toplu halde giriş çıkış yapabiliriz.

@Eda Türkoğlu
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikesiz At¦-k Al¦-+şlar.xls
    27.5 KB · Görüntüleme: 27
  • Tehlikesiz At¦-k Sat¦-+şlar.xls
    18.5 KB · Görüntüleme: 11
@Olgaç Sürmelihindi
Olgaç bey galiba bir yanlış anlaşılma var tehlikesiz atık üreticileri 2015 yılı ürettikleri atıklarını tebliğ kapsamında (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) sistemine 2016 yılında beyan edecekler, size sanayi odasından gelen yazıda bahsedilen ve ilk sizin bu konuda paylaşım yaptığınız yazı bundan ibaret. azönce bahsetmiş olduğunuz konu bambaşka bir konu bildiğim kadarıyla.
 
Sanırım Olgaç Bey TAT ya da GDT'de çalışıyorsunuz.

Belirtmiş olduğunuz yazı toplama ayırma ya da geri dönüşüm yapan firmalar için diye değil, atık üreticileri için geçerli diye biliyorum.

Toplama ayırma tesisleri ya da GDT'ler zaten İl Müdürlüklerine satışları ve alışları belirtmekle yükümlü (online ve yazılı olarak bir sonraki ayın ilk 5 günü içerisinde)
 
@Hilal Güney
Bence bu konu tehlikesiz atık alanlarıda ilgilendiriyor. Sonuçta tehlikesiz atık üreticileri ve tehlikesiz atık alan firmalar çevre bilgi sisteminden girip beyanlarını yapmak zorundalar.

@Olcay Çetin
Evet hem TAT hem de GDT'de çalışıyorum. Bu yazı tehlikesiz atık alan firmalarıda ilgilendiriyor. Sizlerin görüşü nedir?
 
Öncelikle herkese günaydın :uyku::uyku:
MADDE 4 – (1) Bu Tebliğ kapsamında;

a) Atık beyan formu: Atık üreticileri tarafından doldurulması gereken internet tabanlı programda yer alan formu,
e)Geri kazanım formu: Geri kazanım tesisi tarafından doldurulması gereken internet tabanlı programda yer alan formu,

Benim anladığım Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan tesisler topladıklarını değil, endüstriyel atık planları dahilinde bildirdikleri tehlikesiz atıkları beyan edecekler. Ben tebliği yeniden okuyunca bu yorumu çıkardım
 
bence de belirttiğiniz gibi. hem aslı lisans konusu olan bildirimleri yapar hem atık üreticisi olduğu için beyanları diğer üreticiler gibi yapar anlamını çıkarıyorum bende.
 
Üretim prosesden kaynaklana naylon atıkları hangi kodda belirtmemiz gerekir.(Hidrolik presde paslanmaz saç levhayı
şekillendirilirken kaydırma amaçlı kullanılıyor.)

Ayrıca fire karton atıkları için hangi kod uygundur?
 
Üst