• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi-atık kod listesi

Tuğba Gök

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Ekim 2010
Selamlar,arkadaşlar tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için atık kod listesinde tehlikelileri çıkarttığım zaman yaklaşık 550 adet atık oluyor.bunların hepsini almak istesem bir sıkıntı olurmu acaba?sonradan bu belge ile çalışırken firmalardan gelecek taleplerde listemde kodu olmadığı için alamayacağım bir atık olsun istemiyorum .yoksa çok çok önemli olanlarını almalıyım sadece?
 
Tehlikesiz atık toplama ayırma alacaksanız tehlikelilerin dışında bir de özel atık kodlarını da elemeniz gerekir. Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanım Tebliğinde, tebliğ kapsamı dışında kalan atık kodları yer alıyor, incelemenizi öneririm.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Tehlikesiz atıklar toplama-ayırma belgesi almak isteyen bir firmanın danışmanlık hizmeti almasına gerek var mıdır? Başvuru dosyasını kendileri hazırlayıp,İl Çevre'ye teslim etmeleri mümkün.Ayrıca GFB sürecindeki gibi e-imza ya da mobil imza ile ilgili bir işlem de söz konusu değil. Bu süreçte ÇBS şifrelerini de kendileri alabilir ve atık beyanlarını yapabilirler.Dolayısıyla gerek yok gibi gözüküyor ama emin olmak istiyoruz ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
@Birgül Bakanoğlu
Biz yapmıyoruz Birgül Hanım tebliğde öyle bir yükümlülük yok .Ama biz sadece toplama-ayırma yapıyoruz,geri kazanımı yapmıyoruz.
 
merhaba benim merak ettiğim tebliğ kapsamında olmayan atık kodlarını çıkardıktan sonra kalan yaklaşık 5oo atık kodunu dilekçeye eklememizde bi sorun olup olmuyacağı? benim tesisime göre iş akım ve prosesindeki tüm plastik ve metal kodlarını ekleyebilirim sanırım. ve bide tesiste hepsi için ayrı ayrı yer belirleyip tabela vs. şart mı? bu konuda denetim geçiren arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinrim ve bir de TAEK El Tipi Radyasyon Ölçüm cihazı alan arkadaşlar vardır elbet başvuru yaptıktan sonra ne kadar sürede tesise gelir bu cihaz?
 
arkadaşlar (çok acil)bizim tehlikesiz atık toplama-ayırma izin belgemiz var biz plastik hurda ithal edebiliyor muyuz ?yardımcı olursanız sevinirim.
 
tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi ile plastik hurda veya herhangi bir hurda ithalatı yapamıyorsunuz. ben 3 ay kadar önce tebliğ okumuştum. bulabilirsem paylaşırım. net olarak geri kazanım veya işleme vb. faaliyet yapanlar dışında toplama ayırma tesislerine bu hakkı vermiyorlar..

@geri dönüşüm

ortada şöyle bir durum var. evet geriye dediğiniz kadar atık listesi kalıyor.. ancak, atıkları gruplandırmanız (türüne göre gruplandırma, kesinlikle oluşumuna göre değil..) gerekmektedir. buna göre ayrı bölmelendirme yapmalı, her bir bölme içinde depolanacak atık kodlarını liste olarak vermelisiniz. ayrıca belirttiğiniz kadar çok atık kodu verilmez.. alanınınz büyüklüğüne ve amacınıza bakarlar... bunların dışında drenaj kanalı yaptırmak zorundasınız. drenaj kanalı ile atıklardan süzülebilecek (ki ben hiç rastlamadım) yağ, vb. sıvı malzemeleri toplayıp bir yağ ayırıcaya iletmenizi isteyecekler... cihazı aldığınızı gösteren seri numaralı bir belge ve eğitimli personel sertifikasını yapılacak saha denetiminde beyan ederseniz süreci hızlandırırsınız.. sonuçta bir şekilde satın alıp tesiste bulundurmanız gerekiyor. yanlız bu eğitimli personel için eğitim dönemlerini sorgulamalısınız bu da tse 'nin programına göre değişiyor. cihaz zaten ortalama 15 günü geçemeyecek şekilde geliyor. sonuçta yurt dışından gelebiliyor...

@emreszr

danışmanlık hizmetinin kapsamı mevzuat, beyan, alınacak izinler ve evrakların dökümantasyonu olduğu için kişisel görüşüm danışmanlık verilmelidir. Ancak, TAT olayı hafife alındığından danışmanlık teklifinizin kabul edilmeme durumu çok yüksek.. anlaşmalar beyan üzerinden, sorulara verielcek cevaplar üzerinden ve dönemsel beyanlar üzerinden yapılabilir.. bu arada TAT 'lara UATF kullanmaya başladınız mı?
 
@Birgül Bakanoğlu
ben dün bulunduğum şehirdeki il çevreye gittim bu durumu sorum. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgemız var bunun ıcın ayrıca kod almaa gerek mı nasıl bır işlem yapmam gerek dıye. Bana bununla ılgılı daha onlıne sıstem olmadıgını ve tehlıkesız atık belgesıyle aldıgım malzemeleri sısteme gıremeyecegımı soyledıler. dosya olusturup ıcınde belgelerınızı toplayın dedıler. Sıstem acıldıgı zaman haberınız olur dedıler. Bilginiz olsun.:)

@KaanDogukan

Ulusal Atık Taşıma Formunun Doldurulması ve Kullanımı:
- Tehlikeli Atıklar
- Atık Madeni Yağlar
- Bitkisel Atık Yağlar
- Atık Akümülatörler
- Ömrünü Tamamlamış Lastikler
Yukarıda belirtilen atık türlerinin taşınması esnasında “Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF)” kullanılması zorunludur.
Bu form, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlüklerinden temin edilebilir.
 
@KaanDogukan
Kaan Bey Merhaba, bu tebliğ ile ilgili bir gelişme var mı? Bulabilirsem paylaşacağınızı söylemişsiniz. Bulduysanız paylaşabilirseniz memnun olurum.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Kaan Bey Teşekkür ederim, ithalat tebliğini buldum ben de orada da açık ve net yazmış ki

İthalatçı
MADDE 4 ‒ (1) Ek-1’deki listede yer alan atıkları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Lisans, Geçici Faaliyet Belgesi, Çevre İzin ve Lisans Belgesi veya Çevre Lisansı alan geri kazanım tesislerine sahip sanayiciler ithal edebilir.
(2) Ek-1’deki listede yer alan 39.01-39.14 GTİP’li (39.03 hariç) maddeleri, münhasıran Dahilde İşleme Rejimi Kararı çerçevesinde alınmış Dahilde İşleme İzin Belgesi kapsamında ihraç kaydıyla ithalat yapan sanayiciler ithal edebilir.
(3) Ek-1’deki listede yer alan 4012.20.00.90.00 GTİP’li maddeyi, münhasıran Dahilde İşleme Rejimi Kararı kapsamında ihraç kaydıyla ithalat yapan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından uygun görüş alan sanayiciler ithal edebilir.
(4) İkinci ve üçüncü fıkralarda yer alan maddelerin ithalatında birinci fıkrada belirtilen koşullar aranmaz.
(5) Ek-1’deki listede yer alan 4004.00.00.00.11, 4004.00.00.00.12 ve 4004.00.00.00.13 GTİP’li atıkların ithalatında, ithalatçısı tarafından bu atıkların nihai ürün olduğunun beyan edilmesi ve nihai ürün olduğuna ilişkin ürün özelliklerini gösteren üretici beyanının olması halinde birinci fıkrada belirtilen koşullar aranmaz.
(6) 4004.00.00.00.11, 4004.00.00.00.12 ve 4004.00.00.00.13 GTİP’li atıkların vulkanize edilmemiş kauçuk hamuru olduğunun belgelenmesi halinde, bu ürünler nihai ürün kabul edilir ve birinci fıkrada belirtilen koşullar aranmaz.
(7) 4004.00.00.00.11, 4004.00.00.00.12 ve 4004.00.00.00.13 GTİP’li atıkların enerji geri kazanımı amacıyla ithalatı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından enerji geri kazanımı amacıyla faaliyet gösteren beraber yakma tesisleri için belirlenecek tahsisat miktarı ve esaslar çerçevesinde 5 inci maddeye göre yapılır.
 
ithalat tebliğ her yıl yenilenir. genelde aynı ifadeler yer alır. bu yıl yenilenmedi henüz. yanılmıyorsam galiba...
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN

ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ

(ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2014/3)
 
Üst