• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi Metal hurda toplama ayırma tesisi?

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
Merhaba,

Arkadaşlar kafamı karıştıran bir durumda lütfen adınlatırmısınız, tehlikesiz atık toplama ayrıştırma belgemiz var(İÇOM 'dan alınan) fakat metal hurda toplama ayırma tesisi için de düzenlenen bir belge var mı? Bizim alabileceğimiz tehlikesiz atık kodlarımızda zaten metaller de var.Bazı tehlikesiz atıkların geri kazanım tebliğinde bu geçiyor, metal hurda toplama ayırma tesisi olduğunu gösteren ayırtedici durum nedir?
 
hurdacı osb nin içinde bu durumda radyasyon cihazı gerekmez değil mi bunun yerine organizenin içinde olduğunu belgelese yeter sanırım yanlışım varsa düzeltin lütfen :)
 
İl Müdürlüğüne bir dilekçe yazmanız gerekiyor. ekine iş yeri açma çalışma ruhsatı, çed belgesi, ticari sîcil gazetesi, tapu veya kira kontratı, yapı kullanım izin belgesi, kapasite raporu varsa o yoksa alacağınız atık miktarlarını içeren bir taahhütname, iş akım şeması , danışmanlık sözleşmeniz veya vekaletnane, vaziyet planı vs vs gibi onlarca belge istiyorlar ;)

Gülay hanım, eğer OSB girişinde bir radyasyon ölçüm cihazı varsa sizin cihazı almanıza gerek kalmaz ama çoğu OSB de olmadığı için almanız gerekebilir ;)
 
İncelemeye geldiklerinde zaten uuygunluk şartlarına bakacaklar bu durumda cihazların belgeleri, kişilerin sertifikaları, zemin, yağ tutucu vesaire gezilerek bakılacak, kolaylık olsun diye kullanma talimatı ya da kılavuzu varsa o da koyulabilir kişisel istekler olabiliyor.
kolay gelsin
 
Peki arkadaşlar metal hurda toplama-ayırma tesisi kurmak istiyorsak bununla ilgili en baştan yapmamız gereken ne tür çalışmalar yapmalıyız bu konuda bilgi verebilir misiniz acaba
 
Merhaba Arkadaşlar tehlikesiz atık alan firmalarla yapılan sözleşme örneğine ihtiyacım var.Elinde bu tarz bir sözleşme örneği olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
 
Merhaba arkadaşlar benim farklı bir sorum olacak. Mevcut izni olan bir tesis 12 tane tehlikesiz atık kodu olan atık toplayabiliyorsa ve bunu 80 çıkarmak istiyorsa ne yapması gerekiyor? Çevre ve şehircilik il müdürlüğüne bir dilekçeyle başvurup toplamak istedikleri atıkların kodlarını yazması yeterli olurmu?
 
@Burak Dumlu

ÇED Muafiyet alınırken imzalanan taahütname de değişecektir çünkü orada atık kodlarını istiyorlar bence en iyisi il çevreyi arayıp sormak çünkü 1-2 evrakta değişiklik olabilir.
 
@emre arbcıKolay gelsin.Eğer ambalaj ve tehlikesiz atık toplayacaksanız ( plastik gibi) ambalaj atığı toplama ayırma lisansı ve tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi yeterlidir. Yalnızca hurda derken malzeme olarak ne toplamayı düşünüyorsunuz?
 
Öncelikle tşk ederim kısaca belirteyim demir almnyum bakır plastik gibi karısik hurda toplama bunlar için ilk aşamada gerekli belgeler neler bu konuda pek fikrim yok kusara bakmyn aydnlatrsanz iyi olur
 
anladım bunlardan tehlikesiz ve ambalaj atık olanı var ve bu şekilde değerlendirelim. Anladığım kadarıyla geri kazanım yapmayacaksınız? ambalaj atığı için ilk önce ek-3A ve ek-3B 'deki belgeler ile birlikte başvuru yaparak geçici faaliyet belgesi alacaksınız ve daha sonra 6 ay içerisinde de ek-3C'deki bilgi ve belgelerle ambalaj atığı toplama ayırma lisansı alacaksınız. Biliyorsunuzdur çevre izin ve lisans yönetmeliği 1 kasım'dan itibaren yürürlüğe girecek. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için ise dilekçe ile müracaat ederek ekine gerekli evrakları yüklüyorsunuz. Bunlar; iş akım şeması, atık kodları, tesisin resimleri, ve yapacağınız işi tanımlayarak il çevre müdürlüğüne müracaat ediyorsunuz. Yalnız burada iki önemli nokta var. Birincisi; ambalaj atığı toplama ayırma lisans kapsamında değerlendiriliyor, tehlikesiz atık ise lisans kapsamında değerlendirilmiyor.Bir diğeri ise bazı şehirlerde tehlikesiz atık için bahsettiğim evraklar için farklılık gösterilebiliyor. Örnek verecek olursam Gaziantep çevre ve şehircilik müdürlüğün'den bu evraklar istenilirken başka bir şehirde buna ek olarak imza sirküsü, vergi levhası fotokopisi istenebilir. Bunun için il çevre ve şehircilik müdürlüğünden bir görüş alabilirsin. Ben sana gerekli olan diğer evrakları gönderebilirim istersen. Bir de sen alacağın atık kodlarını belirledin mi?
 
Evet sende bulunan bu konuyla ilgili belgeler varsa bi zahmet paylasabilrsin su an inceleme asamsindaym arastriyorum bilgilerinz için sağolun
 
Arkadaşlar merhaba.Mevcutta tehlikeli atık (12 01 20) geri kazanımı yapan bir firma aynı adreste tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi almak ister. Başvuru aşamasında nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz?
 
@Ayşegül Sözeri
tehlikesiz atık için bir dilekçe iel birlikte iş akım şeması, vergi levhası ve atık kodları ile beraber il çevreye müracaat edeceksiniz. Size dilekçe örneği gönderebilirim?
 
@Ayşegül Sözeri

@Ayşegül Sözeri
Ben şunu da söyleyeyim ekler her şehirde farklı olabilir şöyleki bunlara ek olarak imza sirküsü isteyebilir örnek olarak siz yine bir il çevreye danışın.
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi müracaat dilekçesi..doc
    20.5 KB · Görüntüleme: 433
Üst