• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi Metal hurda toplama ayırma tesisi?

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
Merhaba,

Arkadaşlar kafamı karıştıran bir durumda lütfen adınlatırmısınız, tehlikesiz atık toplama ayrıştırma belgemiz var(İÇOM 'dan alınan) fakat metal hurda toplama ayırma tesisi için de düzenlenen bir belge var mı? Bizim alabileceğimiz tehlikesiz atık kodlarımızda zaten metaller de var.Bazı tehlikesiz atıkların geri kazanım tebliğinde bu geçiyor, metal hurda toplama ayırma tesisi olduğunu gösteren ayırtedici durum nedir?
 
sözel ifade yok. tip ve sınıflara ait tablo var. o tabloda hangi sınıf ve tipe ait olduğğu yazmıyor. numune sonuçlarından ben buldm ne olsuğunu
 
Arkadaşlar merhaba;
Şimdi biz toplama ayırma tesisiyiz. Son duruma göre TAT Tesisi TAT Tesisine, GD GD'e yollayamıyor. Bu yüzden Geri Dönüşüm firması arıyorum.Tesisimizde metal hurdalarımız var. İstanbul içerisinde lisanslı metal geri dönüşüm yapan firma arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sormak istediğim birşey daha var.
Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesine sahip bir Geri Dönüşüm Firmasına Metal atıklarımızı verebiliyormuyuz. Bu belge yeterli midir?
Kolay Gelsin...
 
arkadaşlar merhaba
bir TAT inde ilk iş günüm ve tehlikesiz atık toplama ayırma tesislerinde aranılan şartları yerine getirmemiz gerekiyor benim sorum


fiziki şartların 10. maddesi olan farklı atık türleri için ayrı bölmeler oluşturulması ile alakalı
tesiste yeterli alan olmadığı için bazı atıkları birlikte depolamamız gerekecek aşağıda kodlarını yazdığım malzemelerden hangilerini birlikte depolayabileceğimi yazarsanız çok makbule geçecek şimdiden teşekkür ederim

1-) 191201 - Kağıt Karton
2-) 191204 - Plastik ve Lastik
3-) 191205 - CAM
4-) 191208 - Tekstil Malzemeleri
5-) 200101 - kağıt ve karton
6-) 200102 - Cam
7-) 200110 - Giysiler
:cool: 200111 - Tekstil Ürünleri
9-) 200139 - Plastikler
10-) 040221 - İşlenmemiş Tekstil Elyaflı Atıkları
11-) 040222 - İşlenmiş Tekstil Elyaflı Atıkları
12-) 040209 - Kompozit malzeme atıkları
13-) 020104 - Atık Plastikler(ambalaj hariç)
14-) 070213 - Atık Plastikler
15-) 150203-150202 - Dışındaki Temizleme Malzemeleri
16-) 120105 - Plastik Yorganlar ve Çapaklar



[TBODY] [/TBODY]
 
İşletmede, radyasyon kontrol sistemi ünitesi bulunmalıdır. (Bu üniteyi kontrol edecek yeterlik sahibi personel de bulunmalıdır.) tehlikesiz atık geri dönüşüm tesisi için gerekli olan bu madde plastik malzeme için de geçerli mi yoksa sadece metal tesisleri için mi
 
Merhaba arkadaşlar, hurdacı firmamız için TAT Belgesi alacağız. Fiziksel şartlarda geçen;

Yağ ile veya başka malzemelerle kirlenmiş parçalar(15 02 02 )
Akü ve Pil için(16 06 01)
Metal dışı yabancı malzemeler için(?????) ayrı ayrı konteynır bulunması gerekmektedir. Burada sorum atık kodları ile kararsızlık yaşıyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
@M.Berber 15 01 10 Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar
ve

20 01 21*

Flüoresan lambalar ve diğer civa içeren atıklar
[TBODY] [/TBODY]
bunuda ekleyebilirsin.
 
Biz tesisimize tehlikesiz atık toplama ayırma lisansı alırken metal de almak istediğimiz için bu taşınabilir radyasyon ölçüm cihazı ve kullanan yetki belgesi almalıyız ya hani, bunun ileriki dönemde işleyen süreci nedir arkadaşlar? yani yetki belgeli kişi iki farklı firma için de çalışabilir mi yoksa sadece bir yerde mi çalışması lazım? İstanbul merkez şubemizde yetkili arkadaşımız var, kendi firmamız üzerine sözleşmeli çalışan mı olmalı?
 
@sedefp Şubeye lisans almak için yönetmelikte belirtilen aynı şartların sağlanması gerekiyor. Aynı kişiyi farklı sgk numarası bulunan iş yerlerinde sigortalı olarak çalıştırabilirsiniz. bununla ilgili bir sıkıntı olmaz ama eğer şube, merkez ile aynı ilde ise il müdürlüğü bunu tespit edebilir ve bildiğim kadarıyla bu durum uygun değil. Neticede eğitim ve cihazın amacı radyasyondan korunmakla ilgili eğer tek bir kişi ve tek bir cihaz olursa mantıken o kişi ve cihaz olmadan tesise atık kabulü yapılamayacaktır. İl müdürlüğününde bu konuya onay vereceğini sanmıyorum.
 
Üst