• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz plastik geridönüşüm lisansı

diienayzed

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Haziran 2013
Merhaba arkadaşlar,

Bir adet plastik ambalaj geri dönüşüm firmam var lisansını aldık ancak 10.09.2014 de çıkan izin lisans yönetmeliği

8.2Ambalaj atıkları dışındaki, tehlikesiz atık niteliğinde olan plastik türevli ve/veya tekstil türevli atıkların geri kazanıldığı tesisler 1

almak istiyoruz. yenileme mi yapmak lazım, sıfırdan mı başvurmak lazım ? yapan yada bilen arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum.
 
Geri kazanım tesislerine çevre lisansı verilmesi

MADDE 13 – (1) Tehlikesiz atık geri kazanım tesisi ile metal hurda ıslahı/geri kazanımı tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin çevre lisansı alması zorunludur. Çevre lisansı alınması işlemlerinde Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır. Söz konusu Yönetmeliğin Ek-3C’sinde yer alan Teknik Uygunluk Raporunda, bu Tebliğin Ek-1'inde verilen bilgi ve belgelerin bulunması zorunludur.

(2) Birbirini tamamlayan ve benzer teknoloji kullanan kompleks tesis üniteleri çevre lisansı alma açısından tek ünite sayılır.

(3) Bu Tebliğde tanımlanan tehlikesiz atık geri kazanım tesislerine Bakanlık tarafından çevre lisansı; tehlikesiz atık ve metal hurda toplama-ayırma tesislerine İl Çevre ve Orman Müdürlükleri tarafından 7 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde düzenlenen belge verilir. Metal hurda ıslah/geri kazanım tesislerinin toplama-ayırma faaliyeti için il çevre ve orman müdürlüklerinden belge almaları şartı aranmaz.

(4) Metal hurdayı ergiterek işlem yapan sanayi tesisleri hammaddelerini, 11 inci maddenin ikinci fıkrasında tanımlanan lisanslı metal hurda ıslah/geri kazanım tesislerinden almak zorundadır.

(5) Metal hurda toplama-ayırma tesisleri, metal hurdalarını 11 inci maddenin ikinci fıkrasında tanımlanan metal hurda ıslah/geri kazanım tesislerine göndermek zorundadır. Metal hurdayı ergiterek işlem yapan sanayi tesisleri kendileri çevre izin/lisansına sahip olmaları kaydıyla hammaddelerini metal hurda toplama-ayırma tesislerinden alabilirler.


Aldığınız lisans bu konuyuda içermektedir. Eğer lisansınızda tehlikesiz atık kodları mevcut değilse bunu eklettirebilirsiniz.
 
Hamza Bey, Umarım dediğiniz gibi ekleterek hallediliyordur. Kafama takılan ayrı lisans konuları sonuçta ama teknoloji iş akışı ek ünite yok tamamen aynı sonuçta plastik malzeme geri dönüşümü bu yöndende tekrardan başvurmak saçma sadece plastik ambalaj kodumuz var tehlikesiz plastikte ekletmek istiyoruz.

metal yada tehlikeli plastik kodu olsa çok faklı bir lisans konusu sonıçta ek zorunluluk ve ünite gerekir.

umarım kod ekletme il çözülür
 
merhaba hamza bey



ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğinin29. maddesine göre plastik ambalaj atıklarının kırma işlemine tabi tutulması da geri dönüşüm ve/veya geri kazanım faaliyeti olarak değerlendirildiğinden lisans müracaatında bulunabilirsiniz... eğer işletmenizde ambalaj atığı duışındaki diğer plastik atıkları da kırmak istemeniz halinde ambalaj atığı geri kazanım konulu lisans müracaattınızın yanı sıra tehlikesiz atık geri kazanım konulu lisansa da başvurmanız gerekmektedir.



iyi günler


Benzer konuda Çevre ve şehircilikten aldığım cevap. yani lisansa başvururken ikisine birden başvurmak gerekiyor. sanırım sizin lisansa tehlikesiz atık geri kazanımını ekletmeniz lazım. Mevcut prosesler aynı olduğundan bu işlemin başınızı ağrıtacağını düşünmüyorum. Zaten biz hali hazırda bulunan işletmemize de tehlikesiz atık geri kazanım lisansı almadık ambalaj atık geri kazanımıyla hallediyoruz.
 
lisansa tekrar başvurmaniz gerekir.

basvuramiyorsaniz TAT (tehlikesiz atik toplama ayirma ) belgesi alin diger plastikleri ayri toplayin yalnizca presleme yapiyorsaniz sıkıntı olmaz

Çapak veya granul yapiyorsaniz ayri ayri topladiginiz plastikleri (il cevre gormeden ) kirma veya ergitme yapabilirsiniz. il cevrenin urunde ayırt etmesi zor.

ambalajda lisans alirken

ambalaj geri kazanim + toplama ayirma (ambalaj) + tehlikesiz atik geri kazanim hepsini almak lazim

hangisini almasaniz o tarafiniz yarim kalacaktir.
 
@hepaistos

çok haklısınız. tat alacaktık vaz geçtik tehlikesize karar verdik biz biraz seçici geçirgeniz PP ve PE alıyoruz sadece
 
Üst