• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

tehlikesiz ve inert atıkların yöntemi atık yönetim planı hakkında bir soru

  • Konuyu başlatan cevresahibi
  • Başlangıç tarihi
C

cevresahibi

tehlikesiz ve inert etıklarının kontrolü tebliğinde, atık üreticisinin yükümlülüklerinin ilk maddesinde "Tehlikesiz ve inert atık üretimini en az seviyeye indirecek şekilde gerekli tedbirleri almak, tesisinden kaynaklanan tehlikesiz ve inert atıkların geri kazanımına yönelik atık yönetim planı hazırlamak ve hazırlanan yönetim planını uygulamakla," sorumludur denilmiş.

bu atık yönetim palanını hazırlayan oldumu ve belirli bir format varmı? atık yönetim planı il çevre müdürlüğüne onaylatılıyor mu?

konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
 
Böyle bir planın formatı yok. Ben de bu planı hazırlayacağım. İlk olarak yapmayı düşündüğüm firmadaki teklikesiz/inert atıkları belirlemek, Atık Yönetimine İlişkin Genel Esaslar Hk. Yön.te belirtilen atık kodlarına bakarak kodlarını belirlemek ve bunların atık oluşumunun azaltılması için yapılan çalışmaları belirtmek, ve verilen lisanslı tesisler.
Burda şöyle sorunlar çıkıyor;

Tehlikesiz/inert atıkların kapsamı çok geniş, atıl durumdaki mobilya da bu kapsama girer, kullanılmış sac da. Üretim artıkları çıkıyorsa bunlar yazılabilir, ama üretim yapmayıp örn. hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar için durum çok da kolay olmayabilir.
Verilen lisanslı tesisleri yazarken biraz sorun olabilir çünkü çıkan her tehlikesiz atık türü için lisanslı tesis yok.

Tehlikesi/inert atık yönetim planı hazırlayan veya bu konuda görüşü olan arkadaşlar paylaşırlarsa iyi olur. Denetimlerde bu plana da bakılacak ve her firmanın bu konuda bir çalışma yapması gerekiyor.
 
Atık Yönetim Plânının müdürlüğün sitesinde bir formatı olması lâzım. İsterseniz oradan bir bakım. zaten forma benzeyen bir şey, bir de örnek bulunulabilirse daha açıklayıcı olabilir.
 
Bakanlığın sitesindeki tehlikeli atıklar için atık yönetim planı formatı var. Zaten benim hazırlayacağım plan da onun akışını izleyerek olacak.
 
ancak bu form bakanlığa onaylatılmayacak. atık yönetim planaı bana göre tam olarak tesis içi inert atık yönetimini karşılamayacaktır. bunun yerine tesis içi tıbbi atık yönetim planı baz alınarak hazırlanması daha uygun olacak gibi gözüküyor.
 
Evet, tıbbi atıklar için yapılan ünite içi atık yönetim planını örnek alıp, onu atık çeşitleri ve kodları ile detaylandırmak daha uyugn olacaktır. Teşekkürler.
 
Gönderilen atık yönetim planının onaylanması uzun sürüyor mu?Bununla ilgili bir belge gönderecekler mi?
 
arakadaşlar içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevnirim

''tehikesiz atıkların dışına kalan atıkların biriktirileceği konteynırların, yağ ile kontemine olmuş yüzeyi temizlemek için hazneli tavanın,radyasyon cihazının... renkli fotoğrafları ''

bu madde tehlikesiz atık toplama ayırma izni için gerekli maddelerden bir tanesi burdaki hazneli tavanın cümlesinde ne anlatılmak istenmiş acaba bilen varmı.
 
BAzı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliğinne göre toplama ayırma izni için hazırlanacak dosyada istenen begelerden bir madde.

bazı Tehikesiz atıkların geri kazanımı Tebliğinde belirtilen şartların yerine getirilmesi şartı ile yukarıda belirtilen evrakları içeren dosyanın il müdürlüğümüze sunulmasına mütaakip işlemlerniz değerlendirmeye aınacaktır. denmiş sanırım il çevre vermiş bu kağıdı
 
Bulunduğunuz ilin müdürürlüğü kendi inisiyatifinde istemiş olmalı herhalde.

Bahsedilen tavayı tehlikeli atık maddelerin geçici depolanmasında da bazı işletmeler kullanıyor.
Özellikle akıcı olan yağ,boya vs gibi tehlikeli maddelerin, zemin beton dahi olsa akmaması için sacdan yapılmış tava içinde ayrı kaplarda depolanması yapılıyor.

Burada da bahsedilen; üzerine yağ bulaşmış maddelerin içinde temizlenmesi amacı ile sacdan yapılmış tava istemeleri.
Hazneli denmesinden kasıt ise akıcı maddenin tava üzerinden akıp gitmemesi için belli derinliğe sahip olmasıdır..

Örnek için fotoğraf baktım ama bulamadım.Daha sonraki günlerde danışmanlığını yaptığımız işletmelerden fotoğrafını çekip yükleyebilirim eğer acil değilse.
 
Üst