• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Teknik uygunluk raporu

Bilgehan Temir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ekim 2013
Firma
MA-GÜN GROUP
merhaba işletmeme ambalaj atığı geri kazanımı teknik uygunluk raporu hazırlıcam bakanlığın sitesinden formatı buldum ama nasıl düzenliyecegimi tam olarak bilmiyorum sizin hazırladığınız bir format varsa atabilirseniz çok sevinirim
 
Merhaba,bence siz hazırlamaya başlayın takıldığınız yerde size yardımcı olalım.Hem kendiniz öğrenmiş olursunuz böyle daha iyi olur.
 
Merhaba.

Ben de lisans yenileme başvurusu için teknik uygunluk raporu hazırlıyorum. Yardımcı olabilecek miyim bilmiyorum ama rapor formatına göre hazırlamaya çalıştım.

Çevre İl'in taleplerini söyleyeyim size fikir vermesi açısından.

- Atık ambalaj sistemine giriş yaptığınıza dair İl Müdürlüğü Onay Yazısı
- Kütle Denge Tablosu, fire olarak belirtilen atıklara ait belgeler (fatura, irsaliye vb.)
- Tesis genel görünüşü, depolama alanları, toplama araçları vb. fotoğraflar
- Eğitim Planı (Plan yoksa denetime geldiklerinde ceza puanı veriliyor)
 
Merhaba;
Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesislerinin hazırladığı Teknik Uygunluk raporu ile Ambalaj Atığı Geri Kazanım Lisansı alacak firmalar için hazırlanan Teknik Uygunluk Raporları farklıdır. Buna dikkat ederek rapor düzenleyin.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Raporda hazırlayan kısmına danışman iseniz kendinizle ilgili bilgileri gireceksiniz. Firma çalışanı iseniz adınızı yazıp firma çalışanı olduğunuzu belirtmeniz kafi.

Eğitim planı ile ilgili bir raporda şık görmedim, bu il md lükleri arasındaki farklı uygulamadan kaynaklanabilir. İl Md. onay yazısı için mutlaka ambalaj sistemine giriş yapmış ve birkaç ay bildirimde bulunmanız gerekiyor. Yine raporda kütle denge tablosunun küçük bir örneğini de sunacaksınız. İşleme kısmında dikkat edeceğiniz şu, işlemeye giren rakam işletmeye giren rakamla aynı olmayabilir.
Ocak ayında firmaya 10000 kg plastik ambalaj atığı girmiş ise ve siz bunun ayırma bandı ile başlayıp presleme ile biten bölümü için 9200 kg kullandı iseniz verim hesabı yaparken 9200 ü esas alacaksınız. Aynı durum Geri kazanım tesisi için de geçerlidir. Fire olarak gösterilen her rakam belediye atık alanına gönderdiğiniz ( nem v.s. hariç ) ya da bu atığı işlemek üzere alan firma olacağından faturalar ya da makbuzlar ile örtüşmeli. Sadece fire kısmında nem ispat dışında kalabiliyor ki burada da genel kayıplar bellidir.
 
Merhaba;
Tehlikesiz atık geri kazanımının teknik uygunluk raporunda benden,geri kazanım verim hesabı istenmektedir,bunun hesabıneye göre yapılmaktadır ? Ayrıca bir Ulusal atık Yönetim Planı istenmiş,bu Endüstriyel atık yönetim planından farklı zannediyorum,bilgisi olan var mıdır ? Kolay gelsin.
 
Merhaba,

Geri kazanım verim hesabı, önümüzdeki dönemde Kütle Denge Sistemi (KDS) kullanımınızı etkileyeceğinden hesabı ona göre yapmanız gerekiyor. Mesela %98 verim ile işlediğinizi yazarsanız; kalan %2 'lik dilim için Fire şeklinde girdi yapılması gerekiyor. Bu fire malzemesinin de belirli aralıklarla atılması gerekiyor.

Kendimden örnek verecek olursam, hurda metal geri kazanım tesisimde %98-99 arası geri kazanım verimi vardı. Eksik miktarı yanma kayıpları nedeniyle cüruf olarak çıkarttırıyorduk. Siz de bu tarz bir açıklama yapıp, atıkları da düzenli aralıklarla çıkartacaksınız.

Ulusal Atık Yönetim Planı hazırlamadım ama yönetmelikteki ibareleri ekleyeyim. Umarım işinize yarar; sanki bizim hazırlamamız zorunlu değil gibi geldi bana.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Kapasite raporunuzda geri kazanım verimi hesabınız vardır diye düşünüyorum. Ulusal Atık Yönetim planını bakanlık hazırlar. Tehlikesiz atık geri kazanımı teknik uygunluk raporunda ulusal atık yönetim planı istenmez. Güncel formatları :
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
linkten bulabilirsiniz.
 
Yok zaten yanlış iafe oldu,Tehlikeli atık geri kazanım teknik uygunluk raporu formatında var ulusal atık yönetim planı içeriği .

teşekkürler herkese kolay gelsin.

Geri dönüşüm sonucunda elde edilen malzemenin nihai ürün olmaması halinde; malzemenin kullanımına yönelik talebin sürekli olduğunun ve malzemenin ekonomik değere sahip bir ürünün üretim prosesinde ihtiyaç duyulan hammadde niteliğinde olduğunun malzemeyi talep edenin taahhüttü ile belgelemesi ve geri dönüştürülmüş malzeme ile yapılan üretim sonucunda elde edilen nihai ürünün ürün standardını bozmadığına dair yazı. (Ürün standardının belirtilmesi/gösterilmesi gereklidir)
peki bu yazı hangi kurumdan alınmalı bilgisi olan var mıdır ? Ambalaj atığı geri kazanım tesisi teknik uygunluk rapor formatı.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Burdaki geri kazanım verimi nasıl hesaplanıyor acaba okudugum şey doğru değişilklik var mı acaba teknik uygunluk rapor formatında böyle dıyor ama yardımcı olabılırmısınız ben hem tat hemde geri dönüşüm tesisinde çalışıyorum @Cem Yılmaz
 
merhabalar. konusu olduğu için burdan yazmak istedim. tehlikesiz atık geri kazanım teknik uygunluk raporunda "Tesise gelen atıkların Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Ek-IV ünde verilen atık kodları ve tahmini yıllık miktarları aşağıda yer alan tabloya göre detaylı olarak belirtilir." bu kısım nasıl doldurulacak? araştırdığımda kapasite raporunda yazan miktarlar yazılacak denildi fakat kapasite raporumda sadece hurda plastik olarak miktar belirlenmiş. yardımcı olursanız sevinirim.
 
şu anda elimde geri kazanımını yapabileceğim toplamda 6 adet atık kodum var. fakat kapasite raporumda hurda plastik olarak tek bir miktar belirlenmiş. ortalama birşeyler yazıp kapasitedeki sonucu mu elde etmem gerekiyor ondan emin olamadım
 
Merhaba Elif Hanım,

Kapasite raporundaki hurda plastik aslında yeterli bir ibare. Hangi kodlardan alım yapıyorsunuz? Birden fazla kod ile alım varsa, üretim yüzdesine vurabilirsiniz. Çok da önemli bir veri değil esasen, Kapasite Raporu ile paralel gitmesi yeterli.
 
Üst