• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Termik santrallerle ilgili yardım

Adem Dursun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2009
Firma
Polat Enerji
iyi günler:) yeni mezun çevre mühendisiyim. bir termik santralde görev aldım. yalnız buranın ılk cevre muhendisi benim. proje müdürü ile görüştük. ne iş yapacagını bul öğren ve mümkün olduğunca az masrafla benı cezadan kurtar dedı:) ve benım ne yapacagın hakında gerçekten hiç bir fikrim yok :)
lütfen yardımlarınızı beklıyorum:)
bi çevre gövlisi bir termik santralde ne işler yapar nelerı takıp eder.
şimdiden teşekkür ederim
 
termik santral olduğu için bacasının emisyonuna bakabiirsin,
kömür katı yakıtlı ise (termik santraller nasıl çalıştığını tam bilmiyorum) enerji üretimi bunların bir atık oluşumu söz konusu olabilir, tehlikesiz atık tahminimde değerlendirilir (yinede araştırmak gerek) bunların bertarafı,
3 yıllık tehliklei ve tehlikesiz atık yönetim planı
tehlikeli atıklar için geçici depolama alanı
tehlikesiz atıklar için depolama alanı,
...
...
...
böyle gider durur :)
 
bir iş yerine çevre müh. alnıyorsa orada kesin bir maliyet vardır. onun için maliyetlerden kaçınmak zor olur ya da çevre müh. yokmuş gibi davranacaksın:)
hiç bir yere başvurmayacan geldiklerinde "aaa öylemi deyip başlayacan:)"
ama tabi bunda mimlenme tehlikesi mevcut:)
 
:) zaten benle yapılan uzun bır konusmada bana maliyet cıkarma teması bayagı vurgulandı volkan bey. bu soyledıklerınızı cok ıyı hıssettırdıler. :) ben kütahya tunc bılekte çalışıyorum. kömür kullanıyoruz.
benım dökümanını tutmam gereken alanlar hakkında bır fıkrınız varmı ? yada bu tuttugum dokumanları nereye iletmem gerekıyor bir basvuru yapmam gerekıyormu :)? yada onlarmı benı denetlemeye gelıcekte ben bu belgelerı o gun gosterıcem? bu konularda hıc bır fıkrım yok. şuanlık benle ılgılı mevuzatları araştırmakla başladım işe :)

fikirleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederşm Volkan Bey
 
hocam zaten maliyet olmazsa çevre müh. gerek kalmazki:)
bakanlık şu anda beklemede ama ocak ayından sonra denetimlere başlayacağını duyurdu. onun linkini atayım gösterir:)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

tabi burada sizin emisyona konulu çevre iznine tabi olduğunuz biliyorsunuzudur. bildiğim kadarıla belgeyi alırkende 1500 tl civarında para yatırıyor diye biliyorum ama tam emin değilim :)
sizi işe alarak maliyet yapmışlarda haberleri yok:)

"çevre kanununca alınması gereken izin ve lisanslar hk. yön". bakmanızı öneririm,
orada emisyon ile alakalı istenilen belgeler yazıyor (eklerinde) hiç olmazsa maliyetsiz olanları siz yapın maliyetleri olanlarıda daha sonra yazılı olarak yetkili kişiye yazılı olarak verip, ona bırakın derim ben,
şayet tehlikeli ve tehlikesiz atık çıkııyorsa onlar içinde ;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

bunlarada bakıp araştırmanı tavsiye ederim,

CED kapsamında yazınız vardır diye düşünüyorum gerçi yapı hepey eski ise olmayada bilir
CED yönetmeliğine bakıp yoksa oradan yola çıkarak ve araştırarak bunuda almanızı tavsiye ederim,
emisyon için CED belgesi gerekli bilgin olsun(CED gerekli,gerekli değil, olum..gibi)
 
adem bey tunçbilekde mi çalışıyorsunuz yoksa sli de mi?

Her şeyden önce emisyonunuzdaki SO2 değerini bakmanız lazım, eğer SO2 değeriniz yüksekse bunu düşürmek için gerekli önlemler almanız lazım. Ayrıca elektrofiltre ve kazan altından çıkan kül ve cürufları bertaraf etmeniz gerekiyor.
 
Bence siz her şeyi bir kenara bırakın önce çevre mevzuatını okuyarak işe başlayın. Okudukça yapmanızın gerekli olduğu şeyleri göreceksiniz zaten. Bizler buradan bir şeyler söylemeye çalışsak bile sahayı tam anlamı ile bilemediğimizden atladığımız şeyler olabilir. İster Çevre Bakanlığı'nın sitesinden isterseniz de bu siteden çevre mevzuatına ulaşabilirsiniz. Mevzuatları okurken ve yorumlarken kafanıza takılan bir şeyler olursa yardımcı olmaya çalışalım size.
 
çok teşekkür ediyorum Volkan Bey tavsiyelerinizi dikkate aldım. Aynı şekilde Tarık Bey sizede teşekkür ederim şuanlık ilk plan olarak büyük yakma ty sanayi kaynaklı hky ve çever izin lisans yöenetleiklerini okuyucagım sonrasındada suya ve atıklara yönelık yonetmelıklerı okurum bir sorum olursa yıne sızlerın yardımına baş vururum:)
çok teşekkür ediyorum.
iyi günler, iyi çalışmalar diliyorum sizlere:)
 
Proje müdürünüz rahat olsun :)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

GEÇİCİ MADDE 8 – (1) EÜAŞ veya bağlı ortaklık, iştirak, işletme ve işletme birimleri ile varlıklarına ve 4046 sayılı Kanun kapsamında oluşturulacak kamu üretim şirketlerine, bunların özelleştirilmeleri hâlinde de geçerli olmak üzere, çevre mevzuatına uyumuna yönelik yatırımların gerçekleştirilmesi ve çevre mevzuatı açısından gerekli izinlerin tamamlanması amacıyla 31/12/2018 tarihine kadar süre tanınır. Bu sürenin üç yıla kadar uzatılmasına Bakanlar Kurulu yetkilidir. Bu süre zarfında ve önceki dönemlere ilişkin olarak bu gerekçeyle, EÜAŞ veya bağlı ortaklık, iştirak, işletme ve işletme birimleri ile varlıklarında ve 4046 sayılı Kanun kapsamında oluşturulacak kamu üretim şirketlerinde, bunların özelleştirilmeleri hâlinde de geçerli olmak üzere, elektrik üretim faaliyeti durdurulamaz, idari para cezası uygulanmaz.
 
Üst