• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tıbbı Atık Yeni Formu!

Eda Tekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mart 2010
Şehir
Kocaeli
Firma
ASM ARITMA SİSTEMLERİ
İyi Çalışmalar :

Hastanelerden Tıbbi Atıklar Toplanırken atıkları toplayan firmalar hastanelerden yeni form istemişler ve atıkları almamışlar.Bu yeni form tam olarak nedir bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Bu yeni formu nereden temin edilecek ve formu temin edene kadar ne gibi yol izlememiz gerekiyor ?
 
@Eda Altınay

Ben hastanede Çevre Görevlisiyim.Bir form için bile prosedur var..Başhekimliğe yazı yazılır..Saymanlıktan hesabınıza para yatırılır..Siz gidip ÇŞB hesabına bankaya parayı yatırırsınız. UATF almak için ÇŞB il müdürlüğüne dekontla gidip alınır..Ha unutmadan Valiliktende faturasını aldım saymanlığa dekont ve faturayı ibraz edip saymanlığın bana çıkardığı avansı nereye harcadığımı gösterdim..Biraz uzun oldu ama..Bu aşamalar herkez için geçerli olmayabilir....Altı üstü 200 tl lik form için...
 
@Pınar PELİT

İş yeri revirlerinin ayakta tedavi merkezi olarak kabul edildiğini nereden öğrendiniz? Muayenehanelerin (C) kategorisinde olup iş yeri revirlerinin (B) kategorisinde olması bana çok mantıklı gelmedi de. Bu bilginin bir kaynağı var ise öğrenmek isterim.
 
Bu konuyla ilgili pek çok yere danıştım hepsinin söylediği bu yönde hatta çevre ve şehircilik il müd. bile sordum. İş yeri reviri "Herhangi bir olay/kaza olması durumunda anında müdahale edilmesi ( pansuman, dikiş vs.) ve yatak sayısına göre ayakta tedavi merkezi olarak görünüyor dedikleri için söylüyorum. Aslında bana da çok mantıklı gelmedi çünkü oluşan atık miktarına bakılırsa bizim haftada gönderdiğimiz atık miktarı 1-2 kg 'ı geçmiyor , bu durumda Ek-1'de (c) kategorisinde görünüyor fakat hem firmanın hemde cevre ve şehircilik il müd. sölediği bu şekilde.
 
İş yeri revirleri tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği Ek-1'de (c) bendinde Küçük Miktarda Atık Üreten Sağlık Kuruluşları sınıfına girdiğinden ulusal atık taşıma formu isteğe bağlı olarak kesilebilmektedir. Alındı makbuzu hala yeterli olmaktadır.
 
@vpelitli
Bizimde iş yeri revirimiz var ve haftalık oluşan atık miktarı dediğim gibi 1-2 kg 'ı geçmiyor. Fakat hem çevre ve sehircilik il müd. hemde atıklarımızı gönderdiğimiz firma ulusal atık formu kesmemiz gerektiğini söylüyor. Peki bu Ek-1 'de büyük, orta ve küçük miktarda atık oluşturan sağlık kuruluşları neye göre belirleniyor???
 
Bakanlıkta yönetmeliği çıkaran Sağlık Kuruluşları Atıklarının Yönetimi Şube Müdürü

Dr.Özlem ÖZSARAÇ ve Oğuzhan AKINÇ'la görüştüm dün. Kendileri iş yeri hekimi bulunan kuruluşların UATF doldurmak zorunda olmadığını ilettiler.
 
O zaman şöyle bir durum var: Yönetmeliğin ekinde açıkça iş yeri reviri olarak tanımlanmış bir sağlık tesisi yok ve böyle net bir tanımlama olmadığı için bertaraf tesisleri farklı sınıfta görüyor, il çevre müdürlükleri farklı sınıfta,bizler farklı sınıfta. Herkes kendine mantıklı gelen şekilde yorumluyor. Yani klasik belirsizlik durumu ve herkesin farklı yorumlama durumu :) Sonuçta bu atıklar lisanslı bir bertaraf tesisine gidiyorsa ve bu UATF yada Tıbbi Atık Alındı Belgesi gibi resmi bir evrakla belgeleniyorsa çok büyük bir sıkıntı olmamalı. İlla istendiği takdirde İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderim kargo masrafı ve UATF tane ücretiyle birlikte 5-7 tl tutacak ekstra bir maliyette işyeri reviri bulunduracak kadar büyük bir işletmeye büyük bir yük olmasa gerek :)
 
hastane bünyesinde bulunan laboratuvarlarında bazı tetkikler için tehlikeli ve tehlikesiz kimyasal kullanılmakta olup ortaya tehlikeli madde karışmış bir atık su meydana gelmektedir. ben danışmanı olduğum hastaneler için bu suları ayrı biriktirip lisanslı firmalara verilmesi gerktiğinden bahsettim yanlız sular hastane bünyesinde oluşan diğer atıksular ile birlikte bir kanalda toplanarak belediye alt yapısına verilmektedir. siz danışmanı olduğunuz hastanelerde bu konu ile ilgili bir çalışma yaptınız mı?
 
Evet yönetmelik bu konuda net bi açıklama yapmadığından su an böyle belirsizlikler yaşanıyor. Bizim için ulusal atık taşıma formu yada tıbbi atık alındı belgesi /makbuzu kesmemiz çok bişey farketmiyor. Ben zaten gönderdiğim tehlikeli atıklar için ulusal atık taşıma formu kesiyorum fakat yönetmelikteki bu belirsizliğe kafam takıldı. Peki ''Bakanlıkta yönetmeliği çıkaran Sağlık Kuruluşları Atıklarının Yönetimi Şube Müdürlüğü'' iş yeri revirlerini nasıl tanımladı ?Yada bunları Ek-1 (c) bendinde neye göre belirlediler onu merak ediyorum??:)
 
Üst