• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ulusal atık taşıma formları

pelinTekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ağustos 2010
Tesisimiz ulusal atık taşıma formu ile tehlikeli atıklarını lisanslı firmaya vermiş yeşil nüshalar elimizde ve il çevreye göndermemiz gerekiyor ancak yeşil nüshalardan kömür cürufu için olanında son alıcının onayı yok ve diğerlerinde de atık bertaraf yöntemi yazmıyor sadece İSTAÇ kaşesi var. bu formları bu şekilde İl Çevre'ye göndersek sıkıntı yaşar mıyız? ne yapmamız lazım?
 
atık akü giriş çıkış ve stok miktalarını yazıp göndereceğim de tablo küçük ama karışık alış bilgilerinde aldığımız yer var burası tamam satış bilgilerinde ise kendi tesisimizi mi yazıyoruz
 
üç ayda bir bakanlığa gönderilen mavi nüshalar yine 3 ayda 1 mi il müdürlükleerine sunulacak?
 
Genel Bilgilendirme

Ulusal Atık Taşıma Formlarında özellikle ÜRETİCİ, TAŞIYICI, ATIK ADI, ATIK KODU, ATIK MİKTARI, ATIK ÇIKIŞ TARİHİ VE ATIĞI TAŞIYAN ARAÇ LİSANS NO'LARINI yazınız ve okunaklı bir şekilde yazmaya özen gösteriniz.
UATF lerin Valiliklere(yani il müdürlüklerine) göndermekle yükümlü olduğunuz D nüshasının(Yeşil ya da mavi) okunaklı olmasına dikkat ediniz. Eğer ki okunaklı değil ise ilk doldurulan nüsha/nüshalardan olan A veya B nüshasının bir fotokopisini çekip ilgili D nüshasına ekleyip göndermeniz en sağlıklı yoldur.
 
@safakyilmaz
İl Müdürlükleri olarak bunların envanterini tuttuğumuz için biz çok şikayetçiyiz. Neyse ki karşılıklı çabalar ile bu sayıyı bayağı bir azalttık. Biz il müdürlüğü olarak toplam kayıtlı UATF/sorunlu UATF değerini 0,007(binde 7) seviyesine kadar indirdik. Bu da güzel bir rakam bence. Ama dediğimiz gibi çözüm basit, okunaklı A veya B nüshalarının fotokopisi çekilip D nüshasına eklenip gönderilebilir.
 
Arkadaşlar;
elimizde 150110 kodlu (Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar.)tehlikeli atıklar mevcuttur. bu atıkları lisanslı taşıma ve bertaraf firmasına teslim edeceğiz firma bizden UATF formu talep ediyor. daha önce hep atığı alacak olan lisanslı firma kendi UATF sini getirir doldurur alırdı. benim bilmediğim bir değişiklik mi oldu. yönetmelikte de UATF formu illaki atık üreticisince temin edilecektir. diye bir şey denmiyor. konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
 
@Şafak Yılmaz
Uatf bulundurma yukumlulugu atik ureticisine aittir. Tasiyici isterse getirebilir ama asil sorumluluk sizde.
il mudurlugunden dilekce karsiligi alabilirsiniz. 1 nusha 2 tl olmasi lazim.
 
Cevre danışmanlığı alıyorsanız aldığınız danışmanlığı söylemenin yeterli almıyorsanız da halk bankasi çevre şehircilik Bakanlığı 203 nolu hesaba 50 tl yatırıp aldığınız dekontu çevre şehircilik e verip uatf alma zorunluluğunu z var
 
UATF formlarını atık üreticisi temin etmek zorundadır. UATF üzerinde bulunan seri numaraları o firmayla özdeştir.
Bakanlıktan daire başkanıydı sanırım, başka firmanın UATF formunu kullanmış olan birisinin ceza aldığını söyledi.
 
Arkadaşlar Merhaba,

bir kaç gün önce UATF ile bitkisel atık yağ gönderdik fakat UATF leri dolduran arkadaş ilk yeşil formun (D) en alt kısmını da doldurmuş. sizce ne yapmam gerekir firmayı arayıp yanlışı düzeltmelerini mi istemeliyim, çünkü yeşil formu bu şekilde müdürlüğe gönderemem?
 
miktarlar doğru sadece bertarafçının doldurması gereken son bölümü doldurmuşlar bana sormadan, boş olması gereken yer dolu.
 
@Murat Akyüz
@Şafak Yılmaz

Resmi Gazete Tarihi: 18.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28532

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

Atık üreticisinin yükümlülükleri

MADDE 9 – (1) Atık üreticisinin yükümlülükleri aşağıda belirtilmiştir.

....
d) UATF’leri il müdürlüklerinden temin etmek, ilgili bölümlerini doldurmak ve altıncı bölümde tanımlanan prosedüre uymak.
 
Bitkisel atık yağsa,bertaraf eden firmada zaten bunu kabul etmeyecektir.Eğer il müdürlüğüne bildirmediysen ki bildirmemiş sindir bu halde,yeni bir uatf doldur bertaraf eden firmaya gönder.Onlar gerisini halledip sana d formunu geri postalasınlar.
 
Üst