• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Çevre İzinleri Yönetmeliği Hk.

Sedat Azizoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Mayıs 2012
Firma
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Arkadaşlar Merhaba (Acil olarak yayınladığım için detaylı bilgi daha sonra vereceğim) ;

Çevre İzinleri Yönetmeliği' nde değişiklik oldu, yeni yönetmeliğe göre;

1-) Geçici Faaliyet Belgesi Başvurusunda iki defa üst üste "Red Edildi" başvuru durumu alan kullanıcılar 3 ay süre ile yeniden GFB başvurusu yapamayacaklar,

2-) Geçici Faaliyet Belgesi'ne 12 Eylül 2012 tarihinden sonra başvuru yapan kullanıcılar GFB yenilemesi yada iptali nedeni ile bakanlık ilgili hesabına ödeme yapıp, bu ödemeyi GFB de 9.Gereken Belgeler aşamasında bulunan "Belge İptal Nedeni İle Yenileme Dekontu" başlığı altında bu dekontu sisteme yüklemesinin yapılması gerekmektedir.

NOT: 12 Eylül 2012 tarihinden önce başvuru yapan kullanıcılar için süreç aynı şekilde devam etmektedir. Detaylı bilgi için bağlı bulunduğunuz Çevre İl Müdürlüğü yetkililerinden görüş alabilirsiniz.
 
valla lisans konusunda bir fikrim yok :D izin konusunda ben de daha önce dediğim gibi yaptım yani bütün belgeleri aynı anda yükledikten sonra onaylayabildim sonrasında tekrar dekont istemedi müdürlük ve gfb yi kabul etti :D
 
İzin başvurusunun reddedilmesi durumunda para cezası benim bildiğim kadarıyla uygulanmaz. Ancak izinsiz olarak faaliyet gösteriyorsanız uygulanır diye biliyorum.
 
Danışmanlığını aldığımız bir tesisin GFB süresi içinde başvurmadıkları için iptal olmuş. Şimdi biz iptal nedeniyle GFB yenileyeceğiz. (Değişik:RG-14/9/2012-28411)Bu işletmeler için izin süreci yeniden başlatılır ve işletme kendi adına yeni geçici faaliyet belgesi düzenlenene kadar faaliyette bulunamaz. Bu süre sonunda da çevre izni veya çevre izin ve lisansını alamayan işletmeler üç ay süresince tekrar müracaatta bulunamaz. Bu maddeden şunu mu anlamalıyız :Biz şimdi GFB yenilersek ve başvurumuz reddedilirse üç ay başvuruda bulunamaz mıyız?Teşekkür ederim. İyi çalışmalar
 
Merhaba,
GFB başvurusu yaptığım firmama eksik belge olarak ''bir belgenin okunamadığı için yeniden yüklenmesi'' ve de ''dekontun yüklenmesi'' gerektiğini belirttiler.Bu eksiklikleri giderip sisteme yükledim ancak 2 gün sonra red yedim.Nedeni de bana bildirdikleri eksiklikle alakası bile olmayan birşey.Sizce bunu yapmaya hakları var mı? Benden dekont istiyor,para yatırtıyor ancak eksiklik olarak bile göstermediği bir nedenden reddediyor.Yeniden başvuru yaptığımda bu bedeli tekrar istemezler umarım.
 
@emreszr
Maalesef öyle... Aklım mantığım almıyor benimde o yüzden umarım bu konu üzerine çalışmak zorunda kalmam...

Bol şanslar...
 
MADDE 8

(4) (Değişik:RG-14/9/2012-28411) Geçici faaliyet belgesi iptal edilen veya geçici faaliyet belgesinin süresi içerisinde çevre izni veya çevre izin ve lisansını alamayan işletmeler; bir defaya mahsus olmak üzere, başvuruda bulunulan her bir çevre izin ve/veya lisans konusu için 16 ncı madde uyarınca belirlenen belge bedeli kadar ödeme yaparak tekrar müracaatta bulunur. Bu işletmeler için izin süreci yeniden başlatılır ve işletme kendi adına yeni geçici faaliyet belgesi düzenlenene kadar faaliyette bulunamaz. Bu süre sonunda da çevre izni veya çevre izin ve lisansını alamayan işletmeler ÜÇ AY süresince tekrar müracaatta bulunamaz. Geçici faaliyet belgesi veya çevre izin veya çevre izin ve lisansı belgesi olmaksızın faaliyette bulunan işletmeler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanır.

Üç ay derken belge iptali durumunda başvurulması ve kabul edilmemesi halinde 3 ay. Ben mi yanlış anladım?
 
@Arif Öztürk

Üzgünüm yanlış anlamışsınız?
1-İlk başta uygulanan hüküm;Bu işletmeler için izin süreci yeniden başlatılır ve işletme kendi adına yeni geçici faaliyet belgesi düzenlenene kadar faaliyette bulunamaz ifadesi uygulanır. İkinci olarak da;
2-'''''Bu süre sonunda da'''''''''' çevre izni veya çevre izin ve lisansını alamayan işletmeler denilmiş? Verilen süre içinde bitirmeniz gerekiyor? ifadesi uygulanır.
 
@sinan_yildiz

Sayfanın başında Sedat beyin 1. maddesi gereğince 2 kez GFB başvurusu reddedilen firma 3 ay başvuramaz!

Yönetmelikteki madde gereğince 3 ay içinde başvuru yapamamanın sebebi: Lisans başvurusu reddedilmiş olan firma izin lisans bedeli kadar parayı yatırıp tekrar başvurabiliyor.(Önceden 6 ay bekliyordu). Eğer 2. kezde reddedilirse o zaman 3 ay başvuru yapamıyor.

Yoksa GFB başvurusu 5 kez kabul edilmesin başvuru yapabilir. Yada bunu çürütecek yönetmelik maddesini koyun ortaya...
 
@emreszr
Aynı durumla karşı karşıyayım. ceza amaçlı yatacak olan bedel nedir onu da bilmiyorum. kamudayım bu yatacak cezanın hem üst yönetime hem müfettişe izahı var daha.. Allah hepimize sabır versin... nefret ettim bu işten..
 
@Ayşegül Öner Albayrak
Bugüne kadar GFB hiç almamışsanız tesise herhangi bir para cezası verilmez. GFB alınana kadar bir defa tesis adına harç yatırmanız yeterli olacaktır. Dosyaya bakan personel yazılım portalında istenilen standart belgeler dışında bir belge talebinde bulunacaksa ek belge talebi sayfası açmak zorundadır. İlgili Personelin ek belge talep etmesi GFB başvuru sürecine bir eksiklik olarak yansıtılamaz. GFB dosyasına bakan personel zaman kazanmak amacıyla ek belge istemek yerine başvuru dosyasını tamamen iptal ederek süreci yeniden başlatıyor...
 
Bir tesisin sahibi farklı işletmecisi farklı ise ( Meselâ tesis kiralanmış ise )GFB ve Çevre İzni hangisi adına alınmalı? Yönetmelikte sanırım Tesis sahibinin görevi diyordu bunun için ancak bu durumla karşılaşan var mı deneyimini sormak istedim.
 
çevre ile alakalı yapılan işlemlerde izinler, belgeler her zaman tesise alınır. Hiçbir zaman firmaya alınmaz. Dolayısı ile tesis kiralanmış ise evraklarınızın arasında tesisin kiralandığını göstererek, işletmecisi hakkında bilgi vereceksiniz. mal sahibi y ile firma sahibi x arasındaki kira sözleşmesini evraklar arasına koyup, işletmedeki sorumluluklar ile ilgili olarak x üzerinden devam etmeniz gerekmektedir.
 
Üst