• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni iş yerinize adapte olmanın 7 yolu

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
slide.jpg
Yeni bir işe başlamak oldukça zor alınan bir karardır. Hele bir de hiç kimseyi tanımıyorsanız işiniz çok daha zor olabilir. Ancak eğer doğru adımları atabilirseniz, kolayca bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Diyelim ki şu ya da bu sebepten işinizden ayrıldınız ve yani bir yerde çalışmaya başlayacaksınız. Ama yeni başlayacağınız yerde kimseyi tanımıyorsunuz, yöneticiniz iyi biri gibi görünüyordu ama işler gerçeğe döküldüğünde nasıl biri haline gelecek? Masanız nerede olacak? Peki, çalışanlar nasıl insanlar? Ofiste rekabet var mı ya da ayak oyunları dönüyor mu? Bu sorular genellikle yeni bir ofise ilk adımı atmadan birçok insanın aklından geçer. Aklınızdaki tüm soruların cevabını bulup, işleri rayına oturttuğunuz ana kadar geçen süreye de adaptasyon süreci denir. Ancak bu dönemi sorun haline getirmez ve sizin için hazırladığımız önerileri değerlendirirseniz, belki de yeni işinize adapte olma sürecinizi çok daha kolay atlatabilirsiniz. İşte, Womenist.net'ten size 7 basit öneri!

Takımın bir parçası olun

Gülümseyin! çünkü sizin cana yakın, kolaylıkla iletişim kurabilen birisiniz! Tanışabildiğiniz kadar çok insanlar tanışın. Mesai arkadaşlarınızın isimlerini ve neden sorumlu olduklarını mümkün olan en kısa sürede öğrenmeye çalışın. Böylece karşınıza takıma dahil olmak istediğinizin sinyallerini vermiş olacaksınız. Hem bir düşünün, somurtup oturan birini, hele ki stresli iş dünyasında kim yanında ister ki?!

Soru sorun

İşle ilgili ya da farklı bir konuda kafanıza takılan herhangi bir şey olduğunda mesai arkadaşlarınıza ya da süpervizörünüze danışın. Bilmediğiniz şeylerin öğrenmenin en kısa ve sağlam yolu sormaktır ancak sorduğunuz sorunun cevabını dikkatlice dinleyin. Sürekli aynı soruları sormanız pek de hoş bir intiba bırakmayabilir.

Not alın

Masanızda mutlaka bir not defteri tutun ve ihtiyacınız olabilecek önemli numaraları, kişileri ya da görevleri mutlaka yazın. Hatta bu iş için post-it de kullanabilirsiniz.

Eğitimleri ve toplantıları değerlendirin

Eğitimler ve toplantılar mesai arkadaşlarınız hakkında fikir sahibi olabilmenizi sağlayacak en önemli buluşmalar. Ayrıca işleyişin nasıl olduğunu da bir araya geldiğiniz bu gibi zamanlarda öğrenebilirsiniz.

Masa düzeniniz

Fazla abartıya kaçmadan, masanızı kişiliğiniz yansıtacak şekilde düzenleyin. özel eşyalarınız, resimler, kalemlikler Orası en çok vakit geçireceğiniz yer unutmayın. Kendinizi rahat hissetmeniz, adaptasyon sürecinizi de hızlandıracaktır. Ancak dağınık olmamaya özen gösterin.

Ofisi inceleyin

Nerde ne var? Fotokopi nerde çekiliyor? Kafeterya, tuvalet, yangın çıkışı nerde? Bunları mutlaka öğrenin. Mesai arkadaşlarınız bu konuda size yardımcı olacaktır.

Rahat olun

Elbette işe yeni başladığınızda üzerinizde hafif bir gerginlik olacaktır. Ama bu içinize kapanmanızı gerektirmez. öğle molalarında biraz dışarı çıkın, rahatlamaya çalışın böylece ofise tazelenmiş bir enerjiyle dönecek ve kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Kaynak : Womenist.net 15.08.2012 17:00 [3867882]
 
Öncelikle patronum demedim, "patronlar" dedim. Genel tabir. Dikkatli okursan "onu da" anlarsın ;)

Eğer ki insanların daha iyi beyinlere ve daha iyi çalışanlara ihtiyaçları varsa, iş yerinde çalışanların yaşam kalitesini yükseltmek için işe başlayabilirler.

İlan konusuna gelince; askerliğini yapmış dünya kadar program, en az iki yabancı dil, her konuda yeterli tecrübe ama 30 yaşını da aşmasın. Aldığın maaş da (sigortan asgariden) 1000-2000 arası. Şu minvalde ilan verecek insan ileriye falan gitmesin bence. Çünkü kabaca bir hesapla bu kadar şeyi bilen insan evladı tahminen 30'lu yaşlarda falan oluyor.
 
İş güvenliği işi yapıyorsan bu sıkılma işi kısa sürecek demektir. Uzmanlık işinde ofis işi çok az yeter tutar genelde saha uygulamaları ve denetlemeyle geçer. Ama burdada can alıcı konu mevzuat. Mevzuaat Yazılan herşeyin bir uygulanışı var bu uygulamayıda çalıştığınız veya danışmanlık hizmeti verdiğiniz yerlerde göreceksiniz. Ofiste iş güvenliği eğitimi sunumu hazırlayın, hergün bir mevzuat için uğraşın ( salt mevzuat değil resim lerle güncel haberlerle süsleyin). Hazırladıklarınızı diğer arkadaşa anlatın böylece eğitim,sunum yeteneğiniz ve mevzuat bilginiz güçlenir, Benim tavsiye edebileceğim bu iyi çalışmalar. ( A sınıfı uzmanın hazırladığı,risk analizi, acil durum planı ve eğitim notlarına göz atmayı unutmayın )
 
Üst