• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek lisans ile ilgili

Murat H. Ünsal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eylül 2011
Firma
xxx
Merhaba,

Burasi dogru yer mi bilmiyorum ama sormak istedim. Meteoroloji muh. atmosfer bilimlerine basvurdum. Yarın ise sonuclar acıklanacak. Bu alanda yenilenebilir enerji, hava kirliliği gibi konularda isleniyor. Ben ise yenilenebilir üzerine yapmak istiyorum fakat aklıma takilan sey ise yaptigim sey ne kadar dogru olur. Kabul alirsam, bilimsel hazirlik donemi ile beraber 3 sene hatta daha fazla surecek bu yuksek lisans. Bu alanda ozel sektorde is bulabilir miyim?

Ayrica nereye basvurduysam geri donus bile alamadim calismak icin 6 aydir. Fikirlere ihtiyacim var tesekkurler.
 
@wingsaber
3 Yıl yüksek lisans için çok uzun bir süre bu sürede tıp doktorları yan dal yapıyo.çok ii düşünmek lazım zaman kaybı yarım dnem bile çok önemli bi yasa çıkar sizin 3 yılda elde ettiğinizi 20 günde sahip olunacak hale gelir.
 
Bence mantıklı bir hareket çünkü; yenilenebilir enerji piyasası can bulmaya başlıyor artık kesinlikle yönelmek lazım. Yüksek lisans için 3 sene çok olabilir ama isterseniz çalışırken tezsiz bir şekilde yapabilirsiniz o zaman 3 yıl çokta gözünüze gelmez. İş bulma konusunda ise çerkezköy çorlu taraflarına gelme imkanınız varsa gelin derim danışman firmalar burada çevre mühendisi bulamıyor, ciddi iş imkanları var ve maaş imkanlarıda çoğu yere göre iyi.
 
@Mustafa Polatlı

yok hocam olmuyor tezsiz zaten ayri ki bu bolumde tezsiz acmiyorlar. Turkiye'de ki tek bolum oldugundan ya da ugrasmak istemediklerinden olabilir. Cerezkoy corlu kisimlarina baktim aslında gerek kariyerden gerek baska yerden genelde geri donusum oluyor ki bu enim istedigim bi alan degil. Ced ile ilgili olsa ona ilgiliyim ya da ne bileyim yapay sulak alanlar vs. fakat dedigim gibi yolladiginiz halde geri donulmuyor. İnsanin sevmedigi bi alanda calismasi ne kadar dogru olabilir ki zaten.

İTÜ sonuclari acikladi bugun ve kabul edilmisim. Bakalim bundan sonra ne yapacagim.

@CMNet Okuru

dediginiz dogru bazen sacma sapan isleyebiliyor yasalar fakat benim fikrim biraz da odanin ustune dusen gorevi yerine getirmemesi veya gec davranmasindan dolayi bunlari yasiyoruz gibi geliyor bana.
 
arkadaşlar, bir mühendis; bölümü dışında, mesela bir kimya ya da biyoloji bölümü alanında yüksek lisans yaptığında, yüksek lisans süresinde değişiklik (uzama gibi) oluyormu ve mühendislik alanında yapmadığı için, yüksek lisans eğitimi sonunda yüksek mühendis sıfatı alabiliyor mu? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
 
bölümünüz dışında yüksek lisans yapabilirsiniz tabi, teorik süresi yüksek lisansın iki yıldır ama pratikte bu uzun sürebilir, uzun sürme sebebi farklı bölüm olması değil, genel olarak sizin yüksek lisans sürecinize harcadığınız çaba ve ayırabildiğiniz zamanla ilgili.
Yüksek mühendis unvanına gelince bir mühendis kendi alanında yüksek lisans yaparsa yüksek mühendis unvanı alabilir, farklı bölümde ise doktor unvanı alır diye biliyorum ve diplomada uzmanlık alanı parantez içinde yazılır. Yüksek lisansta alınan unvan lisansta alınan unvanı değiştirmemektedir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
çok teşekkür ederim. net şekilde öğrenmiş oldum. iyi günler
 
@Elif İlkem İnci


Bir yanlışı düzelteyim: Farklı bölümde yüksek lisans yapması ona doktorluk ünvanı kazandırmaz. Yüksek lisans ve doktora ayrı şeylerdir. Birisi iki yıldır , diğeri dört yıldır. Neticesinde sahip oldukları özelliklerde farklıdır. Yapılan çalışmalar kısmen benzerlik gösterse de doktora çalışması uzun ve daha stresli bir süreçtir.
 
yüksek lisansta, tezli ve/veya tez hazırlamadan yapma şansı var gibi bir bilgi edindim. bilgi doğrumu, bu konuda bilginiz var mı arkadaşlar. ben kamuda çalışıyorum, mezun olduğum üniversiteye uzaklığım otobüsle 3 saat ve en yakını da bu. doğal olarak hafta içi derslere akşam gidip gelmem 6 saat olacak. bulunduğum ilde ve yakınında bulunan üniversitelerde çevre mühendisliği olmamakla beraber, benim yük.lin. sapabileceğim alanlar var. ama bitiminde yük.müh olamayacağım için artık düşünmüyorum
 
Hızlı tren kullanabilirsiniz, günümüzde hızlı tren ile konyadan ankaraya bile günü birlik gidilebiliyormuş :ssrtcbya:
Şaka bir yana bende yüksek lisansı epey araştırdım ve şuna karar verdim:
Tezli ya da tezsiz seçeneği için bir karar vermeniz gerekiyor;
Doktora yapıp üniversitede kariyerinize devam etmek istiyor musunuz? (cevap buysa tezli)
Yoksa mesleğinizle ilgili daha fazla bilgi edinip Yüksek Mühendis sıfatı almak sizin için yeterli ve çok fazla ayıracak zamanınız yok mu? (cevap buysa tezsiz)
 
karadenizde fasttrainimiz yok malesef:) teşekkür ederim bilgilendirme için. Buna göre rahat karar verebilicem
 
Merhabalar arkadaşlar, Üniversiteden yeni mezun oldum ve yüksek lisans yapmak istiyorum. Ancak şuanda ne yapacağıma karar veremedim. Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği mezunuyum. Kocaeli Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi aklımda olan üniversiteler. Ales puanım en yüksek 68.5 var YDS puanım yetersiz. Acaba Kocaeli Üniversitesi kendi Yabancı Dil Muafiyet sınavını yapıyor mu bir bilginiz var mı? Sizce şuanda Abant İzzet Baysala başvurmalı mıyım yoksa YDS ve ALES puanlarımı mı yükseltmeliyim tavsiyeniz nelerdir?? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. İyi geceler
 
@Cemre Karslioglu
bence eğer ingilizcen zayıfsa hazırlık okumanı tavsiye ederim. Ales puanın iyi bence kötü değil hatta yeterli diyebilirim. Üniversiteler hakkında bir bilgim yok eğer hazırlık hazırlık varsa bence okumalısın. Bir de yüksek lisansı çevre mühendisliği üzerine mi istiyorsun?
 
@Olgaç Sürmelihindi

Hazırlık okumak 1 sene kayıp olmayacak mı peki iş olanağı olarak hem iş hazırlık olabiliyor mu biilmiyorum...Üniversitede hazırlık okudum ancak sonrasında çok önemsemeyince unutuluyor YDS birde gerçekten zorluyor...Evet yüksek lisansı Çevre Mühendisliği üzerine yapacağım.
 
@Cemre Karslioglu
ben hem çalısıyorum hemde yuksek lısans yapıyorum. Sende yapabilirsin ama bence hazırlık oku derim çünkü işyerleri bile bugun yurt dışı ile çalısıyor ve yabancı dil bilen kişiler arıyorlar. Ben bunu işyerinde gördüm ve ben iyi ki hazırlık okumuşum diyorum yds sana şidmlik zor ingilizceyi hallettiğinde kolay olacak:D
 
@Olgaç Sürmelihindi

Çok teşekkürler bilgilendirmeniz için...Üniversiteler hakkında da bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim teşekkürler
 
@Cemre Karslioglu
bazı üniversiteler yüksek lisans öğrencisi alırken bile yds (50 puan) ve ales puanı (70) barajı koyuyorlar, başvuru yapmayı düşündüğünüz üniversitelerin geçmiş yıllardaki alım şartlarına bakmanızı tavsiye ederim, ona göre yolunuzu belirlersiniz. eğer başvuru yapacağınız üni.'de dil şartı yok ise yüksek lisans yaparken bir yandanda dil kursuna gidebilirsiniz.
 
Hazırlık kısmını araştır öyle oku derim. Maalesef Türkiye gerçeği çok zayıf ingilizce eğitimi veren üniversiteler var. Yıldız, İTÜ, ODTÜ gibi yerlerde YL yapacağım diyorsanız ingilizce biliyorsanız bile hazırlık okuyun derim :)
 
arkadşım ben abant izzet baysaldan yeni mezun oldum ılk olarak şunu söyleyebilirim kesinlikle oraya başvurma yüksek için sana çok birşey katmaz.
ayrıca neredeyse tüm üni lerde yüksek başvurusu için 70 alt sınırdır malesef ve yine neredeyse her üni kendi dil sınavını yapar ve yds ye göre kısmen kolaydır.
 
Üst